OqPoWah.com

Kako narediti metulj iz kroglic (ročno)

Lepo in učinkovito metulj iz kroglic lahko uporabite kot element dekor ali applique. To je odlična dekoracija za embalažo, krsto, senco, razglednico, zavese. Z uporabo številnih barvitih kroglic v procesu dela lahko ustvarite več različnih metuljev. Večina jih je izdelana na osnovi žice.

kako narediti metulj iz kroglic

To plovilo je priljubljeno tako pri odraslih kot pri otrocih. Izrazen metulj se lahko naredi z otroki, bo okrasil vse lase, torbico, klobuk ali obleko. Zainteresiran za igranje, bo vsak otrok vprašal: "Kako narediti metulj od kroglic? «In bo zelo zadovoljen, če se bo pri izdelavi obrti pojavil nekdo od odraslih.

tehnika opeke pletenje

Pri izdelavi okraskov se uporabljajo metode opeke ali mozaika v krogu. Sheme (kroglice) tkanja drug od drugega se razlikujejo po razporeditvi kroglic. V tehniki opeko tkanje so v isti vrstici, strogo eno za drugo. Povezovalna žica ali monofilament prehaja skozi luknjo v zanki. Ta tehnika je manj elastična. Toda za raztapljanje izdelka po delu bo težko. Pri mozaičnem tkanju so kroglice razporejene po zaporedju. Rezultat tega dela je prilagodljivost.

kroglice

Kako narediti metulj iz kroglic. Nasveti in triki
Za osnovo je bolje narediti črto. Je transparentne barve in veliko močnejša od žice ali vrvi. Za večjo udobje in štetje števila kroglic je bolje uporabiti tanko iglo. Toda preden začnete, je najbolje, da se prepričate, da so vsi kroglice navojni na njo.

Preden naredite metulj iz kroglic, se morate spomniti nekaj pravil. Če želite popraviti vrh linije, uporabite barvo kontrastne barve, ki je pred delom določena z več zank linije. Ta metoda prispeva tudi k ohranjanju plovnega objekta ob izvršitvi, saj ne bo dovoljevala razpadanja kroglic. Če je dolžina linije med izdelavo dekorja kratka, potem morate vzeti novi kos potrebne dolžine in ga nežno pritrditi na preostali konec. V tem primeru morajo biti prosti konci čim manjši.

Kako narediti Metulj iz kroglic. Potek delakroglice iz rokavov

Metulj majhnih kroglic sestavlja pet delov: deblo, dve zgornji in dve spodnji krili. Vsi so ustvarjeni ločeno drug od drugega s tehniko mozaičnega tkanja in nato sestavljeni v eno samo sestavo. Za trebuh potrebujete črto dolžine 27 cm, na spodnjih krilih pa dve kosi kapronska nit 45 cm, na zgornjem - 60 cm. To so približne velikosti, vzete s "rezervo". Če bo delo uporabilo majhno kroglico, bodo potrebne manjkajoče črte ali žice.

Tkanje se začne s prtljažnikom. Tukaj je priporočljivo, da vzamete kroglice z velikimi luknjami, saj je na fazi montaže skozi njih potrebno še dve vrsti ribiške vrvi. Nato se ustvarijo spodnja in zgornja krila, ki se izvajajo po shemi. Prostori za odprtine dajejo metulju zračen in obilen videz, ki tvori gladek ovinek delov. Potem so krila pritrjena na trebuh. Ko je delo končano, je črta odrezana, konci se nežno prežgejo ali prepletajo z delom in pritrdi pritrdilni element.

Če delo uporablja tanko žico, potem bo za ustvarjanje gladkih in lepih anten potreben ročaj ali palica krožnega prečnega prereza, na katerega so okrogli prosti konci.

Različne vzorce tkanja metuljev najdete v reviji "Needlework" (kroglice). V njem so podrobno predstavljeni glavni razredi tehnik tkanja metuljčkov, torbic, torbic, pupkov in drugih predmetov.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný