OqPoWah.com

Makaroni Bolognese: zgodba in dva recepta

Če nimamo časa ali želje, da bi dolgo stali na peč, pripravljamo makarone za kosilo ali večerjo. Obstajajo neverjetne vrste vrst: rezanci, vermicelli, špageti, rogovi - vlečeni smo v slano vodo, v kateri je žlička pustega olja in kuhamo tako dolgo, kot je navedeno na embalaži. Tudi otrok se lahko spoprime s tem starost osnovne šole. Druga stvar je s tem, kar lahko kuhate testenine. Navsezadnje, tako kot z maslom, so zastarele. Tukaj bomo posebej govorili o omaki v tej posodici v Bologni ali Bolonjski.

Makaroni Bolognese

Izmišljen je bil ne v velikem mestu Bologna na severu Italije, kot se običajno verjame, temveč v istem mestu na jugu države. Zanimivo je, da je bilo prvič vročeno z različnim jedem - fetuchini, za katerega sta moko in jajce preprosto gnetili. Toda v tem leži ogromen uspeh bolonjcev, da je ta omaka primerna za vse jedi z moko brez izjeme - in celo za lazanje in pico. Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako okusno kuhati testenine pod tem omako. Konec koncev, ni dovolj samo, da vzamemo in mešamo vermicelli s praženim mletim mesom - zato bomo morda imeli sovjetsko jed "testenin v mornarici". Prvič, rezanci morajo sprejeti italijanščino - iz trdnih sort moke. Takšni izdelki se po kuhanju ne spremenijo v kašo ali eno debelo kosmičevje. In da se ne držijo skupaj, dodajte nekaj žlic rastlinskega olja v vrelo vodo.

Makaroni bolonjske ali bolonjske omake

Recept # 1
S tem, kar lahko pripravite testenine

Vermicelli (po možnosti spirale, rogovi, perje ali školjke) se kuhajo in vlečejo v cedilo, operejo s toplo vodo. 200 gramov prekajene slanine, razrezane na majhne kocke, in popržite, dokler ne stisnemo v rastlinsko olje. Dve korenčki trije na velikem rezilu, dodajte v slanino in še pet minut. Nato pritegnemo dve čebulici in dva zelena stebla v svoje podjetje. Zelenjavo prepustite do konca. Na koncu dodajte olupljene paradižnike brez koščice - približno 250 gramov (jih lahko zamenjate s ketchupom ali paradižnikom). Joj malo več, dokler sok iz paradižnika rahlo ne izhlapi. Dodajte tej mešanici kilogram mletega govejega mesa in 3 zdrobljenega česna. Torej spržite, nenehno mešanje, še deset minut. Nato v krožnik prelijte kozarec rdečega suhega vina, izklopite toploto in pokrijte s pokrovom, tako da mešanica absorbira vonj. Po desetih minutah dodajte kuhane vermikele, premešajte in ogrejte. Končajte makarone bolognese potresemo z naribanim parmezanom in svežimi zelišči (bazilika ali origano).

Lepo je kuhati testenine

Recept št. 2

Od prvega se razlikuje z veliko količino paradižnika - potrebuje približno 400-500 gramov paradižnika. Tako kot v prvem receptu smo, olupljeni in olupljeni. Nato potrebujemo ognjičeno posodo iz nerjavečega jekla ali posebnega stekla - končno v kuhinji kuhamo testenine bolonjice. Torej, v tej posodi prelijmo olje iz zelenjave (po možnosti olivno olje) in ga pravilno segrejemo. V tej globoko ocvrto slanino slanino, nato dodajte in polnite. V ponvi pečemo česen in enako kot v receptu številka 1, zelenjava (vrstni red njihovih zaznamkov je enak). Ko so popolnoma pripravljeni, jih pritrdimo na polnjenje. Pour glass rdečega vina. Peč se segreje na 180 ° C in našo omako pošiljamo eno uro (ne pokrijemo ponve s pokrovom). Ne pozabite, da občasno vzamete kozarec in premešate vsebino. Ko tekočina izhlapi, jo položi v špagetsko omako in jih pošlji v košček v pečici. Kot v prejšnjem recept, makaroni bolognese preden posnamete nariban sir, poskrbite.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný