OqPoWah.com

Kako narediti make-up `mačko oko`: fotografiranje po korakih

Make-up "mačje oko" naredi oči bolj izrazite in privlačne. Toda, da bi bilo to učinkovito, morate vedeti o temi tehnike. Poleg tega boste za ustvarjanje popolnih puščic potrebovali spretnosti v risbi. Če poznate osnove ustvarjanja "mačjega" make-upa, lahko ustvarite podobo skrivnostne gospe.

Osnovna pravila te tehnike

Make-up "mačje oko" je bil znan v starodavnem Egiptu. Egipčani štejejo mačke svetih živali, zato ni presenetljivo, da so ženske poskušale biti takšne ljubko bitje. Osnova te tehnike je oblikovanje podolgovate oblike oči, tako da so njihovi koti nekoliko povišani.

Da dosežete želeni učinek, morate potegniti pravilne puščice in skrbno obarvati sence. Puščice morajo biti prikazane zelo previdno, tako da ni nobene vrzeli med linijo rasti trepalnic in konturo. Ta tehnika je primerna za vse deklice in ženske, morate izbrati ustrezno debelino in barvo puščic.

počitniško ličenje mačjega očesa

Kakšne barve naredijo puščice

Pri oblikovanju mačjega očesa ima jasna kontura veliko vlogo in barva eyelinerja se pravilno ujema. Klasični odtenki so črni, rjavi ali sivi. Še posebej so primerne za ženske, starejše od 30 let, a mlade ženske lahko eksperimentirajo z različnimi odtenki.

Barva puščic mora biti izbrana glede na barvo oči:

 • rjava-rumena, zelena in paleta hladnih odtenkov;
 • lastniki zelenih oči morajo imeti v kozmetični vreči podvodku šljive, lila ali breskev odtenki;
 • dekleta z modrimi ali sivimi očmi se bodo približala svinčniku zlate ali bež barve, modre barve.

Pomembna je tudi barva kože: svetlejša je, tem bolj poudarijo puščice. Torej, dekleta z zelo lahkim odtenkom dermisov morajo še posebej paziti na točnost strelec. Njegova konica naj bo tanjša in krajša od več svetlobe v prostoru. Če se odločite za uporabo črnega eyelinerja, ga pazljivo uporabite, sicer bo ličila agresivna in ne spektakularna.

mačje oči ličila

Kako izbrati pravo ličilo za ličenje

Seveda, glavno vlogo v tej tehniki igrajo puščice. Toda učinkovitost ličenja bo odvisna od tega, kako dobro je odtenek odtenkov ustrezno izbran. Paleto je treba izbrati glede na barvo šarenice.

"Mačka" ličila za rjave oči je bolje narediti v koralih, modrih in modrih odtenkih. V tem primeru je svetlejša barva irisa, bolj prijazna mora biti paleta.

Dekleta z zelenimi očmi so primerne za rjavo, lila in bronasta. Učinkovito bo videti mačko ličilo, ki ga izvajajo črne sence. Vendar morajo biti čisti z zeleno in sivo barvo barve.

Modre oči so idealne za hladno paleto - slive, sivke in sive barve. Ličila, izvedena v oranžnih in svetlo rjavih odtenkih, bo izgledala izvirno.

kako pravilno pripraviti puščice

Kaj potrebuješ

Da bi naredili make-up "mačje oko", boste potrebovali naslednje:

 • obvezna kozmetična sredstva - eyeliner, svinčnik ali podloga;
 • če samo učite, kako pripraviti lepe puščice, uporabite senco namesto eyelinerja;
 • podlaga za ličenje;
 • tonska sredstva;
 • prah;
 • rdečilo;
 • Indijsko črnilo.

Če se odločite za puščico s svinčnikom, je bolje uporabiti z mehko strukturo. Seveda so linije, izdelane s tekočim eyelinerjem, neatne in učinkovitejše, vendar morate imeti veščine pri risanju puščic, lažje in markerje pa bolje prepustiti strokovnjakom.

korak za korakom ličila

Kako narediti mačje oči ličila: navodila

Vse je odvisno od tega, kako natančno lahko naredite pravilen opis. Spodaj bo podana navodila za ustvarjanje make-upa "mačje oko" s fotografijo po korakih.

 1. Vsaka ličila se morajo začeti s pripravo kože obraza - to je njegovo čiščenje in vlaženje. Potem lahko uporabite temelj in prah.
 2. Nanesite senco svetlobe na celotno zgornjo veko.
 3. V temni barvi narišite puščico od zunanjega roba očesa do črte obrvi.
 4. Pomični premik premikate s temnejšim odtenkom, ki poudarja konico puščice.
 5. Z mehko krtačo skrbno zasenčite sence, da se gladko prehajajo. Pod obrvjo uporabite lahkoten odtenek - tako boste naredili videz bolj odprtega.
 6. S svinčnikom (eyeliner) narišite konturo zgornje veke in poudarite sence v temni barvi.
 7. Tiskanje trepalnic z maskarjem.Sence morajo uporabljati eno samo lestvico, da bi dobili skrivnosten in izrazen videz. To navodilo vam bo pomagalo, da bo "mačka" ličila lepo in lepo.

mačje oči ličila

Ali moram slikati moje ustnice?

Mnogi ljudje se sprašujejo: ali je pri izdelavi ličila v slogu »mačje oko« vredno poudariti ustnice? Glavna pozornost v tej tehniki je dana ustvarjanju privlačnega videza, zato uporabite sence in oblazinjenje svetlega nasičenega odtenka.

Če vijolično sestavljate ustnice, ne bo videti spektakularno, ampak vulgarno in žalostno. Ampak, če mislite, da brez šminke ali sijaja ne morete storiti, potem izberite sredstvo svetlobe odtenkov.

Kako pravilno pripraviti puščice

Spodaj je fotografija po korakih ličila "mačje oko": kako ustvariti lepe puščice.

 1. Za začetek, morate mentalno mapirati črto, ki jo komaj opazite s senci temne barve ali prahu.
 2. Tiho dvignite zunanji rob očesa, v zgornjo smer namestite oblogo.
 3. Če želite narisati širšo črto, najprej ustvarite tanko konturo in postopoma dodajte nove sloje.
kako pripraviti puščice

Če želite, da ličila izgledajo naravno, ne smete vzeti konice puščice več kot 0,5 cm. Bolje je uporabljati vodoodporen svinčnik, tako da se ličila ne razširi in izgleda čedna. Na zunanji strani spodnje veke lahko narišete črto - videz bo bolj dramatičen in globok. Okvir, ki ga pripravite s pomočjo eyelinerja, je bolj jasen in svetel.

Risalne puščice s svinčnikom so zelo enostavne: na kratki razdalji postavite majhne pike, nato jih povežite s kapami. Odtegnite oči iz zunanjega kotička oči proti templju. Če niste prepričani, da lahko risate iste puščice, uporabite šablono.

Koristni nasveti

Kljub lažji izvedbi, ne vsi takoj takoj naredijo to tehniko pravilno. Make-up umetniki poznajo nekatere odtenke, ki vam bodo pomagali narediti idealen make-up.

 1. Če imate ozke oči, potem ne morete narisati preveč tanke konture. Če imajo krožno obliko, se mora konec puščice opazno razširiti preko zunanjega kota očesa.
 2. Ko puščate puščice, vam ni treba zapreti oči. Potem bodo enako za vas pod pravim kotom.
 3. Sence se nanašajo na eyeliner, v nasprotnem primeru se lahko sesedejo in se bo spremenila senca vlečene konture.
 4. Pripeljite sluznico spodnje veke, potrebujete kajak.

Upoštevajte ta priporočila, lahko ustvarite pravi videz mačke, ki fascinira druge.

Za dnevno možnost lahko izberete in ne tako nasičene odtenke. Na primer, ne naredi sive črne lestvice, temveč v zlati rjavi barvi. Za večerni make-up lahko senčke uporabite s senčili. To bo zanimiva kombinacija sijoče sence in navadnega eyelinerja.

Lahko naredite in podvojite puščice - to je, ko je njena konica narisana v dveh različnih odtenkih. To bo videti nenavadno in praznično. Hrabra modna ženska lahko eksperimentira s senčili, pri tem pa zamenjuje črno, rjavo ali sivo eyeliner z jasnejšim.

mačje ličilo za oči z iskricami

Lahko tudi eksperimentirate z barvami svinčnika in senc v zgornjem in spodnjem veku. Glavna stvar je, da se izbrani odtenki prilegajo in poudarijo dostojanstvo oči. In, seveda, morajo biti puščice lepo izvedene, ker se ta ličila osredotoča na oči.

Ni potrebno razmišljati, da je ta tehnika primerna le za določeno vrsto videza. Kakovostna kozmetika, ustrezno izbrana paleta, bo pripomogla, da bo vaša ličila popolna. Glede na vrsto strelec lahko ustvarite podobo igrivega mucka ali plenilca tigrice.

To je odlična tehnika, da bi opozorila na oči in pokazala vso njihovo lepoto. In pridobljena spretnost pri risanju puščic vam bo dala priložnost, da preizkusite svojo obliko, kar vam bo omogočilo, da naredite to ličink bolj zanimiv.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný