OqPoWah.com

Kaj ločuje depilacijo od depilacije? Opis vsake metode

Epilacija in depilacija sta dva načina za odstranjevanje las na telo. Pogosto sta obe besedi sinonimni, vendar to ni prav. Kaj ločuje depilacijo od depilacije? Poskusimo to ugotoviti.

Rezultat po obeh postopkih je enak - gladka koža brez nezaželene vegetacije. Razlike obstajajo pri načinu izvajanja in trajanju želenega učinka.

Kaj ločuje depilacijo od depilacije? Mehanske metode

Kaj razlikuje epilacijo od depilacije

Depilacija je metoda, v kateri se lase odstranijo le na površini telesa. Po kratkem času bo treba postopek ponoviti. Danes so priljubljene tudi ne samo ženske, ampak tudi moška depilacija.

Bistvene prednosti te metode so nizki stroški in razpoložljivost aplikacije doma.

Spoznajo naslednje vrste depilacije:

- Brijanje. Ta metoda je najbolj priljubljena. Vendar pa je treba postopek pogosto ponavljati, saj se po 1 ali 2 dneh že pojavijo ščetine. Da bi se izognili rezanjem in rast las pod kožo (in posledično pordelost in vnetje), je treba britje kombinirati z uporabo druge zaščitne kozmetike.

- Depilacija z voskom. Na ta način lahko uporabljate doma ali pa obiščete kozmetični salon. Po nanosu voska na telo je odstranjen s površine kože skupaj z dlakami. Učinek traja približno dva tedna.

- Uporaba depilatorja za kremo. Metoda je zelo podobna britju, saj se odstrani samo del las, folikli ostanejo nepoškodovani. Vendar pa bo uporaba depilacijske kreme pripomogla k pozabljanju na draženje, nove dlake pa postanejo tanjše.
- Uporaba posebnega depilatorja. Načelo delovanja je sestavljanje majhnih diskov s korenom las, ki se med vrtenjem dotikajo in delajo na principu pincete.

Kaj ločuje depilacijo od depilacije? Odstranjevanje dlak za vedno

Epilacija - za razliko od depilacije - po poteku postopkov vam omogoča, da pozabite na neželeno vegetacijo za vedno. moška depilacijaNosite ga le v kozmetičnih salonih. Vendar pa je to praviloma draga metoda. Če želite doseči želeni rezultat, boste morali opraviti več postopkov. Bistvo metode je uničiti folikle, po katerih se stopnja rasti las ustavi.

Najbolj priljubljeni so naslednji vrste odstranjevanja dlačic:

- Lasersko odstranjevanje dlačic. Med postopkom laserski žarek vpliva na žarnico in jo uniči. Na žalost je metoda učinkovita le za temne lase, svetlobni laser ne vidi in ne zgreši.

- Fotografiranje. Ta metoda se šteje za univerzalno, bo pripomogla k odstranitvi vegetacije katerekoli sence. Prav tako se lahko uporablja na kateremkoli delu telesa.

- Elektroliza. Med postopkom se v vsako dlako vstavi posebna igla in žarnica uniči pod vplivom toka. Ta metoda traja dlje časa, zato je zasnovana tako, da deluje z malimi površinami telesa (nad ustnicami, pod pazduhami).

- Elos-odstranjevanje dlak. To je najsodobnejša metoda. Med postopkom so hkrati prizadeta dve vrsti energije (tok in svetlobni žarek).odstranjevanje dlak in depilacija

Če imate težave pri izbiri metode odstranjevanja dlačic, se obrnite na kozmetologa, ki vam bo povedal, katera metoda je najbolj primerna za določen primer. Še enkrat lahko pojasni, kako se depilacija razlikuje od depilacije.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný