OqPoWah.com

Pasti za čebele. Informacije za začetnike čebelarjev

Pridobivanje čebelnjaka doma je drago podjetje. Toda družina čebel je mogoče pridobiti brez naložbe. Koristne insekte je mogoče ujeti. Pasti za čebele, ki so ustrezno urejene, lahko zadržijo plavajoči roj ali le čebele, ki plujejo v naravi.past za čebele Celotna točka je, kako to storiti. Konec koncev, pasti za čebele mora nekako pritegniti te najmanjše izstrele. Ta naprava je majhen domači panj.

Novo čebelno stanovanje

Pasti so drugačne. Lažje je ustvariti hišo podobno hiši. Skupna past za čebele ima oba stranski nosilci in pladenj. Takšen panj je narejen iz vezanega lesa, da se olajša. Izkušeni čebelarji kažejo, da je za pasti čebele potrebno ostrino. Ta hiša ni vredna slikanja, naj ohranja svojo naravno barvo.

Ampak znotraj mora vsebovati okvir za čebele, kjer se bo začela gradnja novega stanovanja. V ta namen so najbolj primerni tisti, ki so bili že v uporabi in vsebujejo satja, ki je od časa zatemnjena. Vonj takega okvira privlači čebelje kolonije. V odsotnosti takšnih naprav lahko uporabite okvirje z voskom, nanašate propolis in meto. To se naredi precej preprosto: past za čebele je obrisan znotraj in zunaj s propoli ali listi meta.izdelovanje pasti za čebele
Pri nameščanju robnih okvirjev na steno se vzdržuje reža, ki je približno enaka debelini prsta. Da bi to naredili, so stojala pritrjena med steno in zgornjo stran naprave. Če namestite preostali del okvirja, morate upoštevati tudi določeno razdaljo, vendar pa dizajn kot celota ne bi smel biti težji od takih čudes. Zato, da bi preprečili poškodbe čebel in maternice s premikanjem hiše, je smiselno pritrditi okvirje na stene pasti z vijaki z zgornjimi letvami. Na njih je platno postavljeno na vrhu v dveh slojih, nato pa je vezan les ali strešni pokrov nameščen in pritrjen z vijaki po obodu hiše. Pasti se dvigne na določeno višino in je povezana s vrvjo v drevesni prtljažnik.

Določitev lokacije za past

Vsak primer se izvaja v določenem zaporedju. Če je to navadna hiša, nato pa pred dajanjem pasti za čebele, se za njegovo namestitev izbere mesto. Prednost se običajno daje drevesu, ki raste sam v bližini čebelnja čebele. Izberete lahko travnik s cvetočo medico.čebelji okvirji Izkušeni čebelarji vedo, da ima vsaka pasti največ omejitev do 2 km. Če je v določenem perimeteru nekaj več v enem samem pastu, se bodo čebele rešile samo v enem od njih.

Življenje družine čebel teče po strogem urniku. Obdobje preplavitve običajno traja od junija do julija. Izhajajoč iz tega vzorca, po namestitvi pasta, morate pozorno pogledati pladenj, da ne zamudite trenutka aktivnosti. Če opazimo, da so čebele plule v panj, takoj sledijo pladnju, da se zaprejo in pasti na čebelnjak. Okvir, v katerem se je začela gradnja satja skupaj z družino, se prenese v polnopravni pravi panj. Kraljica čebela na zahtevo čebelarja se lahko nadomesti z bolj čistokrvno.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný