OqPoWah.com

Kako pripraviti praproti? Nasveti mojstra

Risba je odlična možnost za diverzifikacijo prostega časa. Poleg dejstva, da ta aktivnost daje pomirjujoče, radostne ustvarjalnosti in zadovoljstvo, je še vedno uporabna, saj razvija majhne motorične veščine rok, pogled na oči, vzdržljivost, opazovanje. Mnogi celo z močno željo si ne upajo pobrati svinčnika, verjamejo, da nimajo talentov. Toda to so strahovi, ker z malo truda, potrpljenja in skrbnosti lahko obvladate tehniko risanja in ustvarite prave mojstrovine. Obstajata dva načina: risati na predlogah, ki so jih ustvarili mojstri ali narava. Začetniki, ki se začnejo, je bolje obvladati tehnike predlog, tako da se roka počuti s svinčnikom, potem pa mora nujno preiti na skice iz narave - brez te realne spretnosti ni mogoče doseči. Ta članek vas bo naučil, kako pripraviti pepel.

Glavni del praproti

kako pripraviti pepel

Fern je starodavna rastlina. V naravi obstajajo številne sorte, vendar so vse steblo, ki se naslanjajo z velikim številom listov. Vay - to je ime listnatega organa pšenice. Preden se naučite, kako povsem narišati pepel, ga morate naučiti prikazati kot ločeno steblo.

Če želite to narediti na papirju, morate narisati gladko rahlo konkavno linijo - podlago za prihodnje steblo. Na vsaki strani stebla vzporedno drug na drugega v kratkih, rahlo zaokroženih kapah, ki prikazujejo podlago (osrednje žile) bodočih listov. Na tej stopnji bi morala skica spominjati na nekakšen okostnjak, ne le na žival, ampak na rastlino.

Nadaljujemo lekcijo »Kako pripraviti papriko«. Zdaj za vsako veno "rastlina" majhen list. Ima ovalno obliko z nekoliko zoženim koncem, na straneh - majhnih zarezah. Za jasnost je vzorec naveden zgoraj, na katerem se lahko vodimo.

Celotna rastlina

kako pripraviti svinčnik za prah

Toda veja praproti je le del rastline. Da bi se skica približala čim realnosti, je treba na glavno steblo pritrditi veliko takšnih vej, kot v zgornjem primeru. Pomembno je, da poskušate opazovati razmerje in pravilno geometrijo: listi morajo biti vzporedni med seboj. Če pogledate natančno, lahko vidite, da je vsaka majhna veja glavni stebri v miniaturi.
Sedaj veste, kako pripraviti svinčnik za prah. Skico je mogoče narediti v barvi, z uporabo akvarela, gvaša, barvnih svinčnikov in celo označevalcev.

Druge sorte

kako pripraviti cvet praproti

Pašniki pridejo v različne vrste. Kako pripraviti pepel na drugačen način? Če želite razširiti svoje spretnosti, poskusite pripraviti dve različni rastlini, kot je prikazano v zgornjem primeru.

Podlaga prvega je dolga fleksibilna steblo, na dnu katere je sveženj sabljičnih listov, vrh pa okrašen z majhnimi listi, podobnimi detelju.

Drugi pepel sestavljajo tri stebla, povezana skupaj. Vsako steblo je nameščeno z majhnimi listi, ki se nahajajo nasproti drugemu.

Včasih lahko slišiš vprašanje: "Kako pripraviti cvet prašičev?" V naravi ta rastlina ne cveti. Cvet praproti je mit, lepa legenda o starih Slovanov. Zato ga lahko vsakdo nariše, kot pravi fantazija.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný