OqPoWah.com

Kako pripraviti balerino v gibanju

Zdi se, da je težko pripraviti osebo v gibanju. Toda za tiste, ki resnično želijo učiti osnove likovne umetnosti, nič ni nemogoče. Glavna stvar je, da imate potrpežljivost in izboljšate svoje znanje korak za korakom. Najprej poskusimo pripraviti balerino, ki stoji v pozi "pogoltniti". Ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled. Zato vzamemo list papirja, svinčnik, mehko gumijasto trakico in začnemo ustvarjati.

kako pripraviti balerinoPreden narišete balerino, morate opisati svojo tako imenovano bazo. Sestavljen bo iz treh krogov in linij, ki jih povezujejo. Krogi so nameščeni tako, kot da balerina stoji v vašem profilu, z glavo nagnjeno nekoliko nazaj. Prvi krog je v resnici sam glava, drugi je torak, tretji pa stegna. Ker plesna drža prevzame zakrivljeno hrbet, je treba kroge postaviti tako, da se, ko so povezani s pomožnimi črtami, oblikuje kot.

Naprej faza, kako pripraviti balerino, bo shematična podoba svojih okončin. V drugem krogu pripravimo težko ukrivljeno linijo, usmerjeno nazaj. To bo roka. V samem spodnjem krogu dodamo črte, ki se nato "preoblikujejo" v noge: ena bo stala na plesalko, druga pa bo potegnila nazaj, vzporedno s tlemi ali nekoliko višja. Po tem lahko natančneje narišete okončine.

risba balerinePredstavljajte si, da so shematske linije kosti, zato morajo biti kot v rokah in nogah. Če želite ohraniti razmerje, upoštevajte, da je dolžina roke od rame do kolena enaka dolžini od komolca do zapestja. Enako z nogami: razdalja od kolka do kolena je enaka razdalji od kolena do gležnja. Da se ne bi motilo v rasti, je treba zapomniti, da se glava odrasle osebe "prilega" sedemkratni dolžini preostalega dela telesa (do gležnja).
Sedaj nadaljujemo do naslednje faze reševanja problema, kako pripraviti balerino. Na obrazu si morate ogledati obraz, kot tudi njene lase. Podrobnost roke in prtljažnika, dodamo ovinek hrbta, označite prsni koš, želodec in pas. Narišite noge, dodajte točke. V tretjem krogu (stegna) si predstavimo krilo paketa, ki je videti kot rahlo ukrivljen disk. Robovi krila so valoviti. Malo nižje lahko naredite nekaj več plasti "valovanja", tako da je sveženj bolj veličasten.

pripravi balerinoKo ste zadovoljni s skico, se lahko obrisi plesalke krožijo bolj samozavestno in vse pomožne in odvečne črte je treba izbrisati z elastičnim trakom. Treba je omeniti, da bi morala biti tudi druga polovica dekleta, umaknjena v drugi smeri, rahlo vidna, vendar se bo po zakonu perspektive zdelo manj. Nariši jo.

Ko risamo balerino, lahko fantazirajo in okrasijo svojo obleko. Mogoče bo to izviren vratni izrez ali zaprt vratu ali nenavadni rokavi. Morda bi jo želela nositi rokavice. Lahko si mislite tudi na njene lase, dodate diamido ali drugo dekoracijo. Če želite, lahko barvate zaključeno risbo. Zdaj teoretično znate pripraviti balerino. Še naprej je, da svoje znanje uporabljajo v praksi in verjamejo, da se bo vse brez dvoma izkazalo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný