OqPoWah.com

Kako narisati obraz osebe v polnem obrazu?

Portretna fotografija se šteje za eno najtežjih, vendar si predstavljajte, kako težko je prikazati obraz osebe sami. Koliko majhnih podrobnosti in odtenkov! Ena napačna poteza, slika pa je nepopravljivo poškodovana. Kako pravilno pripraviti obraz osebe, napisal veliko člankov, ta proces dobi glavno mesto v knjigah likovne umetnosti.

kako pravilno narisati obraz osebeVsak umetnik ima svoje lastne skrivnosti in "trike", vendar v začetni fazi risanja vse skice izgledajo enako. Prva stvar je zgraditi os simetrije - to je najpomembnejša stvar, kako pravilno narisati obraz osebe. Brez nje se lahko zrcalna polovica obraza izkrivlja. In predstavlja normalno vertikalno ravno črto.

Potem naredimo krog, ki bo postal osnova bodoče osebe.

Iz kroga naredimo gladko ovalno. Izgleda kot jajce. Tako dobimo prepoznavne konture.

Nato v sredini nastalega ovalne vodoravno črto - to je oko linija biti simetrični glede na to, in razdalja med njima je enaka širini enega očesa.

Zatem pogojni črte pomenijo: brado (najnižji točka), nazalno (nižji obseg) obrvi (razdaljo od nosu do čeljusti linije, samo navzgor od premca).kako narisati obraz osebe v svinčniku

Določitev pravilne širine nosu je zelo preprosta, dovolj je, da z notranjega vogala očesa spustimo dve navpični smeri.

Za pravilno pripenjanje ust, razdelite razdaljo med črto nosu in brado v 4 enake segmente. Ustnice se nahajajo med tretjim in drugim
Ušesa bodo med linijo oči in nosom.

Zdaj najtežja stvar je, da narišemo podrobnosti, dodamo vrat. Pravzaprav naredite shematično podobo skice.

Torej, s pomočjo meritev in strogega upoštevanja razmerij lahko odgovorimo na vprašanje, kako pripraviti obraz osebe. Slika se bo najprej izkazala za precej shematično, vendar je na takšnih skicah, da bi morali dobiti roko v začetni fazi.

Kako narisati obraz osebe v svinčniku? To vprašanje je enostavno odgovoriti. Vendar je treba pomožne črte spomniti že na prvih stopnjah, ki bodo zaradi tega izbrisane. Ni jih treba dodeljevati preveč, bolje je, da jih preprosto določite, drugače bo slika pokvarjena.

Enako velja za kapi - morajo biti zelo jasni in natančni, sicer bo risba videti neutrudna.

kako narisati obraz osebeRazlične šole in s tem učitelji na svoj način povedo, kako pravilno narisati obraz osebe. Spoznanja se lahko razlikujejo. Nekateri, na primer, preskočijo konstrukcijo pomožnega kroga, omejeno na ovalno. Enako velja za opredelitev linije za ustnice. Za določitev je zgrajena samo ena vrstica, ki bo označila spodnjo točko ustja. Nekateri menijo, da je razdelitev na štiri dele razdalje od nosu do brade odveč.

Če vas res zanima, kako pravilno narisati obraz osebe, preuči več različnih lekcij, ki se bodo med seboj razlikovale. Izberi si samega sebe posameznika. Samo s poskusi in napakami lahko izdelate edinstveno tehniko, ki vam ustreza izključno.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný