OqPoWah.com

Kako narisati đurđevec?

Preden se naučite, kako narisati đurđevec, je malo lepo preučiti to lepo rožo. Ime mu je dal Karl Linnaeus. "Lilium convalium" je preveden z latinščine kot "đurđevec dolin".

O kristjanih doline so sestavljene številne pravljice, miti in legende. V otroški pravljici "Sneguljčica" Brothers Grimm, ki je bežala od zlega mačeha, je Snow White po naključju razpršila ogrlico, ki se je kasneje spremenila v cvetove đurđevka.

Obstaja tudi ruska legenda, v kateri se je ljubila princesa Volkhov nezaustavljena ljubezen Sadko, videla je njenega ljubimca na drugi in se odločila, da se utopi v ribniku. Njene solze, ki so padle na travo, so se spremenile v dišeče cvetove, ki so pokazale ljubezen in bolečino srca deklice. V drugi legendi je rečeno, da so se lilije doline pojavile od smeha Mavke, ki se je zaljubila prvič.

Po krščanskih legendah je đurđevak znan kot "solze Božje Matere", ker so se solze Device, ki so se prelepe na Sveti križ, pretvorile v te cvetove. Legenda o sv. Juriju pravi, da so se lilije v dolini pojavile med bitko z zmajom iz krvi Svetega.
Veliko slavnih ljudi je ljubilo to cvetje, na primer skladatelj P. Čajkovski, ki je o njem napisal pesem. N. Kopernik v številnih knjigah je vtisnjen s šopkom lilije v dolini v roki. Všeč jih je tudi kemik D. Mendelejev, pisatelji in pesniki A. Fet, V. Bryusov, A. Murger, A. Kuprin in drugi.

Ali je zanimivo, da se sedaj naučite, kako narisati đurđevec? Verjetno, ko ste se naučili, da je đurđevka zelo všeč in pohvaliti, jo želite še več. Ta lekcija bo opisala, kako pripraviti đurđevec s svinčnikom.

V vsaki ilustraciji boste morali slediti rdeči črti, da natančno ponovite cvet. Za vsako sliko je podan podroben opis, kako narediti đurđevino doline (v stopnjah).

  1. kako pripraviti đurđevecV sredini lista označite tanke, ukrivljene črte treh listov bodočega đurila doline, od spodaj pa bi morali biti rahlo valoviti. Pred srednjim listom narišite tri krivljene črte z zaokroženjem na vrhu - to so stebla.
  2. kako črpati đurđevino v etapahOb vsakem steblu morate mapirati pet do šest krogov - to cvetlični zvonovi. Krogi so pritrjeni na pec z majhnimi zaskočenimi linijami.
  3. kako narisati đurđevec s svinčnikomSedaj morate narisati vsak zvonec. Če želite pokazati, da so nekateri zvonovi nagnjeni k vam, morate pripraviti ovale. Za dokončanje majhnega stebla blizu zvonca narišite drugo črto.
  4. kako pripraviti đurđevecV sredini vsakega listja pripravite dve ukrivljeni liniji. Na vsakem cvetu naredite robustne robove. Kjer so zvonovi nagnjeni k vam, morate robove na ovalu. Vsakemu zvonu dajte obliko v obliki kapljice.
  5. kako narisati đelo doline v korakih s svinčnikomPojdite na sliko, vendar najprej previdno odstranite vse dodatne črte iz radirke in obrisite risbo z debelejšo črto. Letak, ki v ozadju prekrije s pogostimi črtami, jih prekinja, kjer se zvone zvonovi. Na socvetje, zgornji in spodnji del listov, označi senco z zaobljenimi črtami.

No, zdaj veš, kako narisati đurđevino. V tem ni nič težje, glavna stvar je želja po ustvarjanju.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný