OqPoWah.com

Kako pripraviti zelenjavo: korak za korakom navodila

Koliko zelenjad v našem življenju! Le velik razpon jih je mogoče videti na policah v supermarketih, na trgih in seveda na vrtu na dachi ali pri babici. To so popolna bitja narave, ki se ne spominjajo in imajo določene lastnosti, ki so neločljivo povezane z njimi. Zato imajo mnogi ljudje željo, da bi te ideale prevedli na list papirja, vendar to ni, kako vsi znajo pripraviti zelenjavo.

Dejansko jih je zelo enostavno prikazati. Glavna stvar je slediti določenim pravilom in uspeli boste!

kako pripraviti zelenjavo

Priprava za črpanje zelenjave

Preden začnete, dajte vse potrebne stvari na mizo za risanje:

- čisti list papirja (karton);

- preprosti svinčniki (trdi in mehki);

- eraser;

- zelenjavo, ki jo boste narisali iz narave;

- barve, krtače in vodo v kozarcu, če naredite risbo v barvi.

Razmislite o prvi možnosti - kako narisati zelenjavo s svinčnikom.

Najprej vzemite trde svinčnike, na koncu označite H. Najbolje je, da začnejo graditi, ker če ne pritisnete močno na to, se lahko vse črte, ki sestavljajo osnovo, zlahka izbrišejo. Zdaj na kos papirja, upoštevajte središče prihodnje figure, za to pa lahko postavite komaj opazno točko. Nato morate odločiti, katera številka je osnova za plod, ki ste ga izbrali.

da narišemo zelenjavo s svinčnikom

S pomočjo svinčnika opravite merjenje z očmi (označite parametre s prstom, kot je na sliki) in jih prenesite na naš list albumov. Ko so narejene meritve vseh delov zelenjave, lahko iz njih izdelate celo linije in tako ustvarite okvirno gradnjo.
kako narisati zelenjavo po stopnjah

Sedaj lahko nadaljujete neposredno z risanjem vseh podrobnosti. Če so pred meritvami pravilno izvedene, boste morali na koncu izbrisati samo gradbene linije.

Ko je zelenjava popolnoma pripravljena, lahko začnete senčenje. Ne pozabite, da se v enem predmetu vedno izvaja v eni smeri in nujno z gladkimi prehodi od sence do bleščanja. Refleks mora biti nekoliko lažji od sence samega predmeta, vendar je padajoča senca, nasprotno, najtemnejše mesto na sliki.

Če se odločite, da podarite barvo slike, je vredno učiti, kako narisati zelenjavo v etapah z barvami. Vsako delo se začne z barvanjem ozadja za glavnimi predmeti: lahko je miza in okno za njim ali tkanina, na kateri leži objekt. Nato morate dati barvo zelenjavi. Najprej je prebarvana z eno svetlo primarno barvo, ki ostane bleščati, nato pa temnejši odtenek privlači senco. Da se vse barve ne mešajo v eni celini, je bolje počakati, medtem ko se bo vsak sloj posušil.

Zelenjava, ki temelji na krogu

krog konstrukcije

Zdaj bomo podrobneje preučili, kako pripraviti zelenjavo, ki temelji na krogu. Do takega je mogoče nositi: paradižnik, čebulo, zelje, krompir, redkev.

Kot smo že omenili, smo postavili točko. Nato z očmi izmerite črto vodoravno in jo prenesite na sliko. Svinčnik s prstno oznako se nanaša na sredino (točka) in zabeležite levo vodoravno in v desno. Naredite isto stvar gor in dol, tudi brez odstranjevanja prsta. Zdaj, ko so te opombe, lahko pripravite gladke črte. Tako dobimo kvadrat, v katerem je enostavno narisati krog.

Vsi drugi deli (rep, listi) so bolje predstavljeni, ko izbrišete gradnjo kroga.

Zelenjava, ovalna

Ker smo ugotovili, kako graditi za okrogle predmete, ne bomo imeli težav pri pripravi zelenjave na podlagi ovalne. Sem spadajo kumare, korenje, jajčevci, koruza.

Namesto kvadrata morate zgraditi pravokotnik. Najprej zabeležite vodoravno in nato navpično. Vodoravne črte morajo nujno biti daljše od navpičnih črt.

Po tem nadaljujte z risanjem ovalne, nato pa z bolj podrobno sliko izbranega zelenjave.

Druge vrste zelenjave

In kako pripraviti zelenjavo, če niso kot krog ali ovalna? Na primer, kot so cvetača in solata? Na podlagi slike v tem primeru lahko vzamete četverokotnik.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný