OqPoWah.com

Zdravilo `Pyracetam`: indikacije za uporabo

Farmakološki skupini nootropikov je zdravilo "Piracetam", v katerem je aktivna ista snov. Po nososlovni klasifikaciji se to zdravilo lahko uporablja za terapevtske in preventivne namene v zvezi s številnimi boleznimi in celo skupinami bolezni. Vsi so podrobno navedeni v navodilih za uporabo zdravila.

Zunaj je zdravilo "Piracetam" bel prašek, ki je lahko topen v vodi in alkoholu. Njegove farmakološke lastnosti temeljijo na sposobnosti učinkovitejšega aktiviranja procesov, ki potekajo v centralnem živčnem sistemu, izboljšujejo stanje spomina, povečajo stopnjo pozitivne mentalnosti in razpoloženja pri ljudeh, ki ga jemljejo. Zdravilo "Piracetam" stimulira možgane, kar ima za posledico povečano intelektualno aktivnost osebe in take lastnosti zdravila se manifestirajo pri sprejemu, bolnikih in zdravih ljudeh. Zdravilo izboljša mentalno učinkovitost in v tistih primerih, ko se aplikacija izvaja izključno za terapevtske namene, stabilizira možganske funkcije - govor, zavest in spomin. Popoln seznam terapevtskih in profilaktičnih lastnosti vsebuje navodila za uporabo zdravila "Piracetam".

Indikacije za uporabo kažejo na sposobnost zdravila, da poveča odpornost možganskega tkiva na hipoksijo in različne toksične učinke. Zato navodilo priporoča predpisovanje zdravila za zastrupitev in hipoksijo, travmo, vir katerega je električni šok. V teh primerih ni sedativnega učinka zdravila. Popolnoma se absorbira in absorbira precej hitro, medtem ko biološka uporabnost doseže 100%.

Učinkovitost zdravila je posledica dejstva, da ima visoko prepustnost skoraj vseh organov in da je kopičenje v možganskih celicah selektivno, kar zagotavlja skoraj "točkovni" učinek snovi na tkiva, ki potrebujejo zdravljenje ali preprečevanje.

Zdravilo "Piracetam", indikacija za uporabo, ki določa navodila, se uporablja pri zdravljenju različnih duševnih motenj. Je učinkovit pri cerebrovaskularni insuficienci, ki se manifestira pri bolnikih v obliki ateroskleroze, parkinsonizma, hipertenzije. Če obstajajo znaki kršitve pomnilnik, motnja govor, ki ga spremljajo vrtoglavice glavoboli, kot tudi zdravilo "Piracetam."

Indikacije za njegovo uporabo vključujejo različne bolezni živčnega sistema. V primeru epilepsije je zdravilo predpisano kot pomožno zdravilo.

Pripravek "Piracetam" se uporablja tudi kot preventivni dejavnik. Indikacije zato vključujejo takšne pojave kot nevrotična depresija, hipohondriakalne motnje, primeri s simptomi inhibicije ideomotorja, različne oblike apatičnih stanja.
Navodilo podrobno opisuje način dajanja zdravila. Treba je opozoriti, da proizvedena oblika zdravila daje takšne možnosti za njegovo uporabo, kot intramuskularno in intravensko dajanje.

Sredstvo "Piracetam" se uporablja intravensko, pri čemer je dnevni odmerek enak 30-320 mg / kg. V začetni fazi zdravljenja dnevni odmerek ne sme preseči 1,2-2,4 grama na dan. Na enak način uporabite zdravilo za akutno poškodbo krvnega obtoka možganov, koma in alkoholizma. Priporočeni odmerek na dan v teh primerih je 9-12 gramov za dve do štiri injekcije. Obdobje jemanja zdravila je 2-3 tedne do šest mesecev.

Zdravilo "Piracetam" je bilo intramuskularno uporabljeno pri zdravljenju otrok, glede na starost otroka in težo njegove tale. Podrobna shema za jemanje in odmerjanje je predpisana v navodilu za uporabo zdravila. Ne prilagodite odmerka v primerih, ko se zdravilo uporablja za zdravljenje motenj delovanja jeter.

Kontraindikacije za uporabo so preobčutljivost za piraketam, kap, odpoved ledvic. V navodilu ni priporočljivo jemati zdravila med nosečnostjo, v obdobju laktacije in ga uporabljati za zdravljenje otrok, mlajših od enega leta.

Neželeni učinki pri uporabi tega zdravila lahko izhajajo iz različnih telesnih sistemov, zato je treba v priročniku upoštevati njihov podroben opis.

Preden kupite zdravilo v lekarniški mreži, bodite pozorni na dejstvo, da ima zdravilo "Piracetam" nekaj trgovskih imen in imen, ki so jih patentirali proizvajalci, zato je seznanjenost s svojo sestavo v vsakem posameznem primeru obvezna!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný