OqPoWah.com

Razvoj hepatitisa pri cirozi jeter, simptomi.

Trenutno zdravniki vedno bolj opazujejo bolezni prebavnega sistema pri ljudeh, zlasti organ, kot je jetra. Zaradi pogostih zastrupitev z alkoholom in drogami, hepatitisom, dednimi presnovnimi motnjami, razvoj takšne bolezni, kot je ciroza jeter, katere simptomi se takoj začnejo manifestirati.

Ciroza je sama bolezni jeter, ki hitro napreduje, tvori vozlišča in spreminja tkivo organa, funkcije organov postopoma izginjajo, njegove celice izginejo in jetra uničijo. Torej, ciroza jeter ima različne simptome in se izraža glede na obliko bolezni. Najpogostejše oblike bolezni so odpoved jeter, hipertenzija, rak in različne baktericidne okužbe. V tem primeru je ciroza posledic nezadovoljna, saj je vodilno mesto med boleznimi organe prebave, ki vodijo do smrti. Ciroza se najpogosteje razvija pri moških med dvajsetim in šestdesetim letom starosti.

V medicini je običajno razlikovati tri vrste ciroze:

1. Corn-vozlišče. Oblikujemo vozlišča različnih velikosti, kar ne vodi k regeneraciji organa.

2. Končno vozlišče. Oblikovane majhne vozlišča, ki vplivajo na celotno jetra, in regeneracija organa je dovolj počasna. Ta vrsta bolezni je značilna za alkoholizem ali anemijo.

3. Mešano. Obnova jeter z majhno cirozo povzroči nastanek mešanega tipa bolezni, nato pa do velike nodularne ciroze.
Razlogi za razvoj ciroze jeter, mimogrede, so podobni simptomom simptomi hepatitisa, povzročajo takšne dejavnike: podhranjenost, okužbo, granulomatozo, alkoholizem (25% okuženih). In tudi vzroki za cirozo so hepatitis (80% okuženih) in kriptogena ciroza (10% okuženih), v katerih ni razlag za pojav bolezni. Najhujša oblika ciroze je alkoholna ciroza.

Tudi bolezen, kot je ciroza jeter, lahko opazimo simptome njenega videza v primerih cirkulacijskih motenj in izločanja žolča, izmenjave bakra in železa, ima moteče možnosti.

Ta bolezen se oblikuje dovolj dolgo, medtem ko se geni organov spreminjajo in ustvarjajo nove patološko spremenjene celice, ki rastejo. Hkrati se moti venski cirkulacijski krvni pritisk in se zmanjša krvni pretok arterij, kar vodi do razširjenih žil v požiralniku in enem od želodčnih delov s posledičnimi krvavitvami v telesu.

Lahko rečemo, da ima ciroza simptomov tudi druge bolezni, na primer, lahko pride do slabosti, vznemirjen želodec, bolečine v trebuhu in sklepih, zvišanje temperature. Poleg tega se simptomi pokažejo v polnem obsegu, saj jetra neha več delovati. Tukaj lahko opazujete napenjanje, preobčutljivost za hrano in alkohol, razdraženo želodec in bruhanje, bolečine v območju obolelega organa, ostro zmanjšanje telesne teže, zlatenica in srbenje kože. V vseh primerih jetra se poveča v svoji velikosti.

Na splošno so simptomi bolezni odvisni od stopnje bolezni in aktivnosti vnetnega procesa. Študije kažejo, da je za 60% okuženih oseb značilna jasna slika o pojavu ciroze, 20% ljudi ima skrito potek bolezni, preostalih 20% pa se ne zaveda bolezni in jo najde med fizičnimi pregledi.

Torej, simptomi jetrne ciroze, zdravljenje je tako, da pomaga zmanjšati protivirusno človeško imunost, zato se uporabljajo antibakterijska zdravila in imunosupresivi. S pravočasnim zdravljenjem usodni izid vendar je malo verjetno, če se bolezen začne, se razvije v okvaro jeter in vodi do smrti osebe. Do danes je veliko zdravil, ki se lahko soočijo z boleznijo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný