OqPoWah.com

Kateri glukometer je boljši: nasvete o izbiri

Glukometri opravljajo samo eno funkcijo: preiskujejo krv, poročajo o visoki ali nizki ravni glukoze. Uporabnik mora preboditi prst s škarjivom, nato pa se dotakniti testnega traku, ki ga je treba oblikovati, ki ga je treba najprej vstaviti v napravo. Standardna funkcionalnost naprave vključuje pomnilnik za shranjevanje zgodovine analiz in povprečje odčitkov za določeno časovno obdobje. Nekatere naprave imajo programsko opremo, ki vam omogoča spremljanje in vizualizacijo gibanja ravni glukoze v krvi ter nastavite opozorila ali označite posebne rezultate.

Pri ljudeh z motnjami vida in slepim se govori glukometer. Zvočna sporočila uporabniku poučujejo med postopkom nastavitve instrumenta, analizo in snemanjem rezultatov. Najboljši modeli imajo natisnjeno vodilo Braillovo pisavo, velike gumbe, ki jih je mogoče enostavno prepoznati, ko jih dotaknete, in velike, lahko berljive številke za tiste, ki imajo delno ohranjen pogled.

Natančnost - najprej

Izbira, kateri glukometer je boljši, natančnost in doslednost (ponovljivost) meritev je treba dati večji pomen kot lepe, a neuporabne funkcije nekaterih sodobnih modelov. Za bolnike s sladkorno boleznijo je lahko pravo merjenje, vsaj v razumnih mejah, če ne gre za vprašanje življenja in smrti, nato pa priložnost, da se ves čas dobro počuti.

Ujemanje domačega glukometra s sodobnimi standardi ne pomeni, da je najboljši. Najnovejši standardi zahtevajo, da je 95% odčitkov v okviru ± 15% vrednosti laboratorijskih vrednosti, 99% pa v ± 20%. To je boljše od prejšnjih priporočil, vendar še vedno pušča veliko prostora za "sprejemljivo" napako.

FreeStyle svoboda

Cena:

Tudi če država ali zavarovalnica nadomesti stroške takšnih naprav, je treba upoštevati, da je kritje mogoče razširiti na omejeno izbiro blagovnih znamk, zato je to pred nakupom treba preveriti. Včasih lahko dobite brezplačen vzorec zdravnika ali celo neposredno od proizvajalca.

Določanje, kateri je najboljši elektrokemični glukometer, morate upoštevati stroške potrošnega materiala - določajo dejanske stroške naprave. Cena testnih trakov znaša od 1 do 3,5 tisoč rubljev. za 50 kosov. Če preverite raven sladkorja 4-krat na dan, bo to trajalo skoraj 2 tedna. Za dražje blagovne znamke, stroški testnih trakov lahko do 85 tisoč rubljev na leto.

Nevarna kombinacija

Pri izbiri, kateri glukometer je najboljši, ne smete pozabiti, da lahko jemanje nekaterih snovi povzroči okvaro. Modeli, ki uporabljajo tehnologijo testnega traku GDH-PQQ, ponekod dajejo nevarne (in potencialno smrtonosne) napačne indikacije. Zato se v primeru kakršnihkoli vprašanj ali težav posvetujte z zdravnikom.

Lastnosti dobrega merila glukoze v krvi doma

Kaj je glede na povratne informacije uporabnikov najpomembnejša značilnost naprave za določanje ravni krvnega sladkorja? Natančnost. Nekatere klinične študije kažejo, da skladnost naprave s standardi ne pomeni, da bo dala pravega pričevanja v resničnem svetu. Torej kateri merilnik glukoze je boljši? Imeti mora dober ugled za natančnost rezultatov analize v kliničnih preskušanjih, neodvisnih preskusih in med uporabniki.

Enostavnost uporabe. Pri odločanju, kateri izbirnik glukoze je treba izbrati, je treba upoštevati, da se bodo preproste naprave najverjetneje uporabile čim večkrat, kot je potrebno. Za večino uporabnikov to pomeni svetel, enostaven za branje zaslona, ​​gumbi, ki jih je mogoče preprosto pritisniti, tolerantne testne trakove in dovolj majhne vzorce krvi. Ljudje z omejenim vidom, ki govorijo glukometer, bodo močno poenostavili analizo.

ReliOn potrdi

Ni dodatnih nastavitev. Če uporabnik ne potrebuje za ponovno kodiranje napravo vsakič, ko odpre nov paket testnih lističev, ki uvaja nove kode ročno ali s ključem ali čip, to pomeni odpravo dodatno priložnost, da napako. Vendar nekateri lastniki trdijo, da so navajeni na kodiranje in ne motijo.

Majhen volumen vzorca. Manj krvi, ki ga glukometer potrebuje za vsak test, manj boleče je, da ga uporabimo, manj pa je verjetnost napake in poškodbe testnega traku.

Alternativna mesta vzorčenja krvi. Uporaba drugih delov telesa omogoča sprostitev občutljivih prstov. Nekateri glukometri vam omogočajo, da vzamete kri iz rok, nog ali trebuha. Vendar pa obstajajo razmere, ko to ne bi bilo treba storiti (na primer med hitrimi spremembami v ravni glukoze), zato se je treba z uporabo te metode posvetovati z zdravnikom.

Shranjevanje rezultatov analize. Najboljši glukometri so sposobni shraniti na stotine ali tisoč odčitkov z datumskimi in časovnimi znamkami, ki pomagajo spremljati zgodovino bolezni in preveriti veljavnost testov.

Funkcije povprečenja in označevanja. Večina monitorjev glukoze v krvi lahko izračunava povprečne odčitke v obdobju 7, 14 ali 30 dni. Nekateri modeli vam omogočajo, da navedete, ali so bili testi opravljeni pred ali po obroku in dodajte opombe po meri, ki so uporabne za sledenje spremembam ravni sladkorja.

Prenos podatkov. Glucometers z možnostjo izvoza podatkov (pogosto s kablom USB) omogočajo prenos rezultatov testov na računalnik, tako da lahko bolje nadzirate nivo sladkorja v krvi ali ga delite s svojim zdravnikom.

Razpoložljivost testnih trakov. Pri odločanju, kateri glukozeti je najbolje izbrati za dom, so stroški potrošnega materiala ključni. Testni trakovi so najdražji del naprave. Cene za njih se lahko znatno razlikujejo. Nekateri proizvajalci dragih testnih trakov ponujajo programe pomoči, ki zmanjšujejo stroške.

Kaj naj vem?

Obstajajo primeri smrti bolnikov zaradi napačnega odčitavanja glukometrov in testnih trakov z GDH-PQQ (glukoza dehidrogenaza pirolohinolinokinon). Ti ljudje so vzeli droge, ki vsebujejo sladkor, v bistvu dializna raztopina. Glukometer je pokazal visoko stopnjo glukoze v krvi, čeprav je bila dejansko smrtonosna.

To se je zgodilo le z ljudmi, ki so uporabljali saccharifying terapijo, in samo z instrumenti za GDH-PQQ vrste trakov, ki se ne more razlikovati med glukoze iz drugih sladkorjev. Vedno je treba natančno preučiti dokumentacijo za napravo, ker vsebuje opozorila, ali zdravila, ki vsebujejo sladkor, vplivajo na rezultate krvnega testa.

FreeStyle Freedom Lite

Poleg tega regulatorni organi ne priporočajo uporabe merilnikov glukoze s testnimi trakovi GDH-PQQ, če kateri koli od naslednjih proizvodov vstopi v telo:

  • Raztopina jododekstrina za peritonealno dializo;
  • nekateri imunoglobulini;
  • Lepilne raztopine, ki vsebujejo ikodekstrin;
  • radioimmunoterapevtsko sredstvo Bexxar;
  • vsak izdelek, ki vsebuje maltozo, galaktozo ali ksilozo, ali proizvode, ki se telo razgradi, da tvorijo navedene monosaharide.

Preprostost je norma

Ko gre za to, da je glukometer boljši in natančnejši, je število korakov v postopku testiranja krvi zelo pomembno. Manjše je število, manjša je verjetnost napak. Tako so najboljši glukometri naprave, ki proces preverjanja ravni sladkorja kar se da zanesljivo. Ko jih uporabite, preprosto vstavite testni trak, prebodite prst, uporabite kri in upoštevajte rezultat.

Majhna FreeStyle Freedom Lite (vredna okoli 1400 rubljev.) Velikost ni večja od pakiranja žvečilnih gumijev. Za izvedbo analize potrebuje le 0,3 μl krvi. Uporabniki, kot je ta, ker zaradi tega pravijo, da je testiranje precej manj boleče in zastrašujoče. Prav tako odobrijo zvočni signal po uporabi zadostne količine krvi in ​​če to ni uspelo ob prvem poskusu, to je 60 sekund, da dodate več. Po tem se rezultat pojavi v približno 5 sekundah. Pri ročnem kodiranju ni potrebe po uporabi nove vrste testnih trakov, kar zmanjša morebitne napake.

Kar je bolj pomembno kot udobje in priročne funkcije, je natančnost naprave. Rezultati analiz FreeStyle Freedom Lite veljajo v več kot 99% primerov. To potrjujejo publikacije v medicinskih revijah in neodvisni testi. Čeprav to ni najnovejši glukometer, ga uporabniki zanima za svojo zanesljivost. Mnogi ljudje že več let uporabljajo in nimajo težav, ostajajo prepričani v svojo učinkovitost in zanesljivost. "Pritožbe" uporabnikov v tem modelu so povezane samo z manjkajočimi testnimi trakovi, ki jih je treba kupiti ločeno, in s škarjicami.
Druge funkcije, ki zagotavljajo, da je freestyle svobodo Lite tako priljubljena - to je preprost nadzor s pomočjo dveh tipk, sposobnost za shranjevanje do 400 odčitkov in izračun povprečja, ki pomagajo določiti vzorce sprememb v ravni glukoze v krvi v času, ekstra veliki zaslon mesta in pristanišče, ki vam omogoča prenos podatkov na računalniku z operacijskim sistemom Windows ali OS X, ki uporablja funkcijo AutoS Assist. Programska oprema vsebuje več poročil, vključno z informacijami o nastavitvah merilnika, povprečnih vrednostih, dnevnih statističnih podatkih in poročilih o določenih meritvah.

Glucometer uporablja precej drago testne trakove. FreeStyle Lite stane od 1500 rubljev. za 50 kosov.

Accu-Chek Aviva

Accu-Chek Aviva Plus

Če se zdi, testni trakovi freestyle metrov glukoze v krvi ali premajhen, bi morali razmisliti o nakupu opcije stane Accu-Chek Aviva Plus okoli 2200. Rub., Ki je prav tako prejel veliko pohval za svojo enostavnost upravljanja. Ima več črtic od drugih in so tako kot naprava sami tako priročni, da so prejeli nagrado "Enostavnost uporabe" od Fundacije za artritis (ZDA). To je odgovor na vprašanje, kdo je glukometer najboljši za starejše. Poleg tega nenameren stik s površino traku ne povzroči izkrivljanja rezultatov in njegove poškodbe.

Accu-Chek Aviva Plus je cenjen tudi zaradi svoje natančnosti, ki jo potrjujejo številna klinična preskušanja in stroga primerjalna analiza Društva diabetološke tehnologije, v kateri je sodelovalo več kot 1000 naprav. Zahteva razumno količino krvi, ki je enaka 0,6 μl, kar je približno 2-krat več kot pri FreeStyle Freedom Lite. Rezultat se pojavi tudi po 5 sekundah.

Torej vse enako, kateri glukometer je boljši? Aviva Plus je bolj priljubljen kot Freestyle Freedom Lite, uporabniki pa se pritožujejo nad pogostimi sporočili o napakah, ki izpostavljajo drage testne trakove. Nekateri ljudje ne razumejo kontrol. Morda je naprava prejela zelo visoko oceno samo za dosledno zanesljivost rezultatov, čeprav je v ostalih modelih slabše od konkurenčnih naprav.

Kljub temu Aviva Plus ponuja impresiven nabor funkcij, vključno s pomnilnikom za 500 odčitkov, 4 prilagodljivimi opozorili, oznakami rezultatov pred in po obroku ter zmožnostjo izračunavanja povprečnih vrednosti. Za vsako novo serijo testnih lističev ni treba recodirati glukometra. V računalniku je infrardeči podatkovni priključek, večina pa bo za uporabo te funkcije kupil infrardeči sprejemnik. Meter lahko uporabljate brez njega. S programom Accu-Chek, ki se prodaja z infrardečim senzorjem, lahko upravljate, sledite, analizirate in delite podatke.

Ne smemo pozabiti, da so Aviva testni trakovi vključeni na seznam tistih, ki se lahko odzivajo na nekatere sladkorje, kar kaže na napačno visok nivo glukoze v krvi.

OneTouch Ultra Mini

OneTouch Ultra Mini

Če se daje prednost velikosti in enostavnosti delovanja, je morda ustrezna možnost z OneTouch Ultra Mini. Po mnenju strokovnjakov je naprava dosledno točna, uporabniki pa so všeč majhne in enostavne uporabe. Merilnik lahko shrani 500 meritev, vendar na zaslonu ni osvetlitve ozadja, lastniki pa niso navdušeni, da je potreben dovolj velik vzorec krvi - 1 μL. Proizvajalec opozarja, da so lahko rezultati z manjšo količino netočni.

Testni trakovi OneTouch Ultra Mini so dragi. Uporabniki z artritisom in trepetanjem rok se pritožujejo, da je težko delati z napravo. To je treba upoštevati pri tistih, ki izberejo, kateri glukometer je najboljši za starejše osebe. Kljub temu, če potrebujete preprosto, funkcionalno in prenosno napravo, je ta model dobra izbira.

Poceni glukometri

Morda je skušnjava oceniti napravo za merjenje krvnega sladkorja samo po izvirni ceni. Ampak, glede na to, da je treba raven glukoze preveriti 4-krat na dan, boste morda potrebovali več kot 100 testnih trakov na mesec. Pravi strošek naprave najbolje izmeri strošek. Nekateri veliki proizvajalci brezplačno dajo svoje glucometere, saj so stroški njihove proizvodnje kompenzirani s prodajo potrošnega materiala.

Kljub temu so naprave z minimalnimi letnimi obratovalnimi stroški praviloma poceni. Toda kateri glukometer je boljši? Najbolj priljubljen je Bayer Contour Next, ki stane približno 900 rubljev. Bayer je kupil Panasonic, ki je ustvaril novo divizijo Ascencia. Tako tehnično je to Ascencia Contour Next, vendar večina trgovcev na drobno še vedno uporablja staro blagovno znamko.

Ta eden od redkih poceni glukometerjev, ki so uspešno prestali klinična preskušanja, pa tudi presegli profesionalne monitorje. Contour Next je edina naprava, ki je pokazala 100-odstotno skladnost v dveh od treh serij preskusov in od 1 do 99%. To je dober glukometer za hišo! Toda to ni vse.

Naprava ne zahteva transkodiranja, lahko vzame kri iz skoraj vseh kotov in vam omogoča, da jo dodate v testni trak, če prvič ni bilo dovolj. Glukometer potrebuje 0,6 μl krvi in ​​omogoča uporabo dlani kot alternativne ograje.

Bayer Contour Glucometer

Druge priljubljene funkcije so zmožnost dodajanja opomb na shranjene indikacije, označite jih kot pred ali po obroku (ali med hitrim) in programabilnimi opomniki. Bayer Contour Next lahko prikaže zaslonska sporočila v 14 jezikih, ima priključek micro-USB, ki vam omogoča prenos podatkov na osebni računalnik za grafiko in registracijo v programu Glucofacts Deluxe.

Bayer Contour testni trakovi so poceni, Bayer / Ascencia pa ponuja še več prihrankov. Contour Next Kit stane približno 2,3 tisoč rubljev. vključuje samo napravo, 50 trakov, 100 rahljalniki, 100 bombažnih tamponov z alkoholom in napravo za prebijanje. To je močan argument za tiste, ki izbirajo, kateri glukometer za hišo je dober, in ki ni.

FreeStyle Precision NEO

Najbližji konkurent Contour Next je FreeStyle Precision NEO. Kljub temu, da meter potrebuje 0,6 μl krvi (2-krat več kot drugi FreeStyles) in nima osvetljenega zaslona, ​​deluje, kar je najpomembnejše, kar zagotavlja odlično natančnost in ponovljivost.

FreeStyle Precision NEO je opremljen z visoko kontrastnim prikazom z velikimi številkami, lahko shrani do 1000 znakov in prikaže kazalnike trendov, ki vam omogočajo zaznavanje obdobij, ko se raven glukoze v krvi zviša ali pade. Večina uporabnikov je zadovoljna s tem merilnikom, ker je preprosta, razumljiva in učinkovita. Rezultate testov lahko prenesete v spletno aplikacijo LibreView, vendar jih mnogi prezrejo.

Nobene potrebe ni, da se naprava ponovno konfigurira za vsako novo polje FreeStyle Precision NEO, vendar mora biti vsaka od njih ločeno oddaljena, kar se večina ljudi upira. Obstajajo tudi pritožbe glede nestabilnih odčitkov ali nenadne ukinitve naprave.

FreeStyle Precision Neo

ReliOn potrdi

Majhen in cenovno ugoden meter je tudi ReliOn Confirm (približno 900 rubljev). Glede na povratne informacije uporabnikov je natančen in zagotavlja dobro ponovljivost. Glede na njihove ocene je letni strošek testnih trakov okoli 30 tisoč rubljev, kar je veliko manj kot stroški večine drugih potrošnih dobrin za glukometerje.

ReliOn Confirm funkcije so preproste: spominjanje datuma in časa analize, izračun srednjih vrednosti in označevanje rezultatov, dobljenih pred in po obrokih. Lastniki, kot so zanesljivost in cenovno ugodna funkcionalnost, enostavno prenašanje in majhna količina vzorca krvi, enaka 0,3 μl. Če prste poškodujejo, vam naprava omogoča uporabo dlani. Podatke lahko prenesete tudi v računalnik ali pametno napravo.

Vendar pa ReliOn Confirm ne prihaja s steklenico nadzorne rešitve, ki vam omogoča, da preverite natančnost instrumenta. Proizvajalec ga zagotovi brezplačno, vendar so uporabniki pogosto razočarani, ker morajo čakati na njeno dostavo.

Glucometers "Satellite": kaj je bolje?

Te naprave ruske proizvodnje stanejo od 900 do 1400 rubljev. Najsodobnejša, hitra in draga je model "Satellite Express". Naprava zahteva vnos kode testnega traku. Potreben volumen krvi je 1 μl. Čas analize je 7 sekund. 50 testnih trakov bo stalo 360-500 rubljev. Glucometer ima pomnilnik za 60 odčitkov. Komplet vsebuje 25 ploščatih, perforiranih, 25 ročic, kontrolnega traku, ohišja, navodila in garancijske kartice. Garancijsko obdobje - 5 let.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný