OqPoWah.com

Če so kolena nabreknjena, morate videti zdravnika

Če imate Kolena nabreknjena in to boli - to je priložnost, da resno skrbi za vaše zdravje, saj je tak simptom mogoče pripisati več boleznim tega sklepa. In vsi potrebujejo natančno diagnozo in kvalificirano zdravljenje.

Poškodba kolenabolečine v kolenu

Najpogostejši razlog, da noga boli v kolenu, je modrica. Bolečini se praviloma priključi tumor kolena, ki se lahko pojavi takoj in po nekaj časa. Da bi se izognili recidivom, je s to vrsto poškodb zelo mogoče, morate videti zdravnika. Ker se sklep lahko kopiči in strdki krvi, in sinovialna tekočina, Nevarno jih je očistiti s pomočjo samo ljudskih pravnih sredstev. Ker na primer topli obkladki v nekaterih primerih lahko povzročijo še večjo kopičenje tekočine. Da, sredstva pa se praviloma izračuna za odstranitev simptomov in ne za zdravljenje. V zdravstveni ustanovi bomo opravili ultrazvočno in elektromagnetno resonanco, kar bo pomagalo natančno določiti diagnozo in odpraviti poškodbe vezi in meniskusa. In potem bodo zdravniki odločili, da je treba črpalko iz čiščenja poškodovanega sklepa.

Virusna okužba

Vendar, tekočina v kolenu lahko kopičijo zaradi virusne okužbe, ki je okuženo telo, in okužba je padel na neupoštevanja osnovnih pravil higiene ali uživanja kontaminirane hrane. V takih primerih zdravnik imenuje bolnika pot antibiotikov.

BursitisKolena nabreknjena
Drug razlog, zakaj kolena so nabrekla, lahko deluje bursitis - vnetje sluznice, ki pokriva zunanjo lupino vrečke. V tem primeru se rdečino prizadetega območja doda edemu in bolečine v kolenu. Zaradi velikih obremenitev so zglobne vrečke sploščene in pride do pretirane proizvodnje tekočine, ki je ni mogoče absorbirati nazaj. Zaradi tega se velikost vrečke začne povečevati, se pojavi vnetje in bolnik se počuti resno nelagodje. Bursitis se zdravi z protivnetnimi zdravili in omejuje obremenitev na sklepih.

Artritis

Ampak morda so vaša kolena otekla zaradi artritisa? To pogosto travmatizirani mesto, tako da z naraščajočo starostjo in težo osebe, tu lahko začne poškodbe hrustanca ali kosti, in kot rezultat - togosti gibanja, deformacije, bolečina v vsakem obremenitvi na skupno in celo njeno uničenje. Če želite ugotoviti diagnozo, potrebujete rentgensko žarke in včasih punkcijo. Če ne zdravite te bolezni, je zelo verjetno, da bo oseba privedla do invalidnosti.tumor kolena

Protin

Če pride do presnovnih motenj v telesu, se oblikuje presežek sečne kisline, ki se v obliki solnih kristalov odloži na sklepih in povzroči njihovo vnetje (protinični artritis), hude bolečine in otekline. Protin najpogosteje prizadene sklepe palca stopala, manj pogosto - prste, vendar obstajajo primeri, ko se začne s kolenskimi sklepi. Torej, če nenadoma nabreknejo kolena, morate najprej videti zdravnika. Ne delajte samo diagnoze in samozdravljenja! Samo zdravnik lahko pravilno ugotovi vzrok za vaše morbidno stanje in vas prihrani zaradi poslabšanja stanja in nevarnosti invalidnosti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný