OqPoWah.com

V sanjah je kača malo. Zakaj počakati v resnici.

Barvne sanje niso vedno dobre. Nekega dne me je nekako sanjal, da me je kača ujela kača. Neprimeren sediment je ostal ves dan. Slipping skozi veliko različnih knjig sanja, nedvoumen odgovor, na to, kar kača sanja, ki ugrizi in ni našel.

Kača je zelo zapleten simbol. Po eni strani je podoba kače skoraj vedno povezana s prevaro in hinavščine. Ni naključje, kača pojavi v Svetem pismu. V folklorne podobi kače se omenja kot kača Gorynycha. Mnogi slavni stavki, ki se uporabljajo v vsakdanjem življenju, ki ga zaznamuje kača ni v najboljši luči: zelena kača (aka alkoholizem ali prekomerno pitje), gad predstavlja skoposti v svojih zahrbtnih oblikah (segreti kačo na prsih, kača jezik, itd). In take grozne same po sebi besede, kot navadni udav ali zanko, preveč, prihajajo iz kače, oziroma jih navadni udav - simbol hudiča in skušnjave. Kača je skoraj vedno povezana z zlo, zvit, zvijače in sovražnike. Z eno besedo, nič dobrega.

Po drugi strani pa podoba kake lahko simbolizira tudi modrost, spokojnost in, presenetljivo, novo življenje. Včasih se kača povezuje z žensko. Ljudje so bili od zgodnjih časov navdušeni nad zmožnostjo kake, da se je odnehala ali se znebila stare kože. Verjel je, da je kača edino bitje na zemlji, ki pozna skrivnost dolgoživosti in večne mladosti. Obstajajo ljudje, ki so danes še vedno prepričani, da jim bo odkritje kožne kače dalo in svoje ljubljene prihodnost brez bolezni in zločinov.

Nedvoumna opredelitev ali razlaga stanja, ko kača v sanjah nisem našla. Veliko sanjskih knjig to pravijo sanjska kača opozarja na bližajoče se težave. Križarji s kačami najpogosteje govorijo o nečem odvratnem vestu ali boju, morda celo za obstoj. Napad kača v sanjah lahko pomeni, da se morate braniti pred zlobnimi napadi, ki jih zavidajo osebe in sovražniki. Za zaščito časti in dostojanstva bo treba vložiti veliko truda. Če kačo ugrizi v sanjah, lahko to pomeni, da lahko v bližnji prihodnosti trpijo zaradi zla govorice ali oskrbe. Ugodno bo situacija rešena, če v sanjah ubiješ kača. To lahko pomeni zmago v boju proti zavistnim ljudem in ogovarjanju. Po Vangaovi knjigi sanj, kača zmota lahko simbolizira frustracije v osebi, ki je draga za vas. Govorimo o tem, da se je obrnil na sile črne magije, da bi vaše življenje postalo nesrečno.
Toda to je mogoče in povsem drugačna razlaga situacije, ko v sanjah kača malo. Mnogi psihoanalitiki povezujejo kačo s spolnostjo. Freud in klasični psihoterapevti v podobni podobi kače so si ogledali falus, strah pred intimnostjo. Zato, ugriz kača v sanjah se lahko šteje za spolno dejanje, ki ženski povzroči sramoto. Morda tako sanje lahko postanejo predniki nepozabnega seksualnega srečanja.

Če v vašem življenju obstajajo bolezni, potem kača, ki grize v sanjah, lahko pomeni zdravljenje. Aziji in severnoameriškimi ljudmi so stoletja zaznavali kačo kot simbol modrosti, miru in zdravljenja. Zato, glede na sanje o teh kulturah, kača, ki grize v sanjah, daje zdravljenje potrebnim. To se lahko obravnava kot priložnost za reševanje obstoječih problemov z zdravjem in lastnino.

Kot vidite iz vsega zgoraj navedenega, če vas je kača zamaknila v sanjah - to ne pomeni, da vaša ljubosumnost takoj pokaže krivnost. Vse je odvisno od vašega razpoloženja. Kaj hočeš videti v tej sami vrsti: intrigi zavistnih ljudi, seksualnosti ali modrosti.

Sprva sem v spanju vzel kačji zmaj samo kot napetost neizogibnih težav, zvit prijateljev in nesreč s slabljenjem. Pokivla ima še nekaj informacij in me navdihuje modrost azijskih ljudstev. Na koncu, potem ko sem razmišljal, sem spoznal, da kača v sanjah ni bila tako grozna in da me sploh ne boleče, zato se mi ni zdelo dobro. Sem postal bolj pameten od kačjega ugriza - skrivnost, vendar se ne bojim kačjih ugrizov pri spanju.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný