OqPoWah.com

Album za novorojenčka. Ideje za oblikovanje otroških foto albumov

Album za novorojenčka: potreba ali muha?

Verjetno je vsak človek, bodi moški ali ženska, prej ali slej razmišlja o rojstvu svojega otroka. Priprave na vzpostavitev staršev, razmišljanje s svojimi dejanji, sanacija v stanovanje, da bi naredili prostor za jaslice in druge otroške stvari ... Vse to je potrebno veliko energije, vendar hkrati je nekaj intimnega, veselo. Po rojstvu otroka to sploh ni, dokler ne hodite v prostem času. Potrebno je ne samo, da vedno pazimo na otroka, ga varujemo in skrbimo, temveč tudi v gospodinjskih opravilih.

Otrok raste, uči nekaj novega, pozna svet okoli njega. Seveda, ne želim zamuditi ničesar, da zajame prvi nasmeh, sladko sanje, sem se najprej obrnil, hranjenje, igre ... Sčasoma, več slik, več ne spomnim, kaj fotografije prvi nasmeh, in o tem, kaj - "on / ona samo cutie, želim sfotkat ta nasmeh. " Zato je album za novorojenca bolj nujna kot privilegij. Še posebej v našem času, ko je tako priljubljeno, da shranjujete fotografije v elektronski obliki, je težko, da nehote izbrišete pomemben okvir otrokovega življenja. Seveda lahko varno živite brez otroškega foto albuma. Ampak to ni garancija, da se trenutek voziti se ne bo prekinil svoj račun na socialnih omrežjih ni ogrožena in ne bo odpravila fotografije ali prenosni računalnik bi moral delovati, in telefon ne bo padlo iz omare in se ne bo prekinil. Zato je resno pristopiti ne le k ustvarjanju foto albuma, temveč tudi njegovemu oblikovanju.

Oblikovanje foto albumov

Izbira časovnega intervala

Prijava otroškega fotografskega albuma

Pomembno obdobje, ki ga želim pokriti v otroškem foto albumu. Odločiti se morate, ali boste imeli album, v katerem so slike od prvih dni do, na primer, pet let. Ali ime vašega albuma "Album za novorojenčka, prvo leto." To bo vplivalo predvsem na izbiro fotografij, ki jih nameravate dati v album. Drugič, je lahko odvisna od koncepta album kot celoto: luštna slike, serijo, ki odmori piha ven svečke na terenu v življenju torte, ali sajasto fant na tricikel dokončati album vaših otrok. Glavna stvar, da se spomnimo - prvič otrok počne toliko stvari, da je do leta: odprl oči in stisnila na laseh, prvi nasmeh, obrnil na njegovem trebuhu, dobil prvi zob. Zelo, zelo se dogaja prvič. In, v skladu s tem, veliko fotografij. To se ni izkazalo, da ste se odločili, da bo album do treh let, kar je posledica več kot polovica albuma, "do enega leta," in potem vsi dogodki nekako zmečkan (vsi povzpela). Najbolje je narediti nekaj albumov kot eno, grozno.

Foto album glede na spol otroka

Seveda ni za vsakogar skrivnost, da je zasnova albuma za novorojenca odvisna od otrokovega spola. Prvič, barvna shema je drugačna. Ali pa lahko vzamete nekaj v slogu "unisex". Še posebej, če vnaprej kupite bazo za album. To ni potrebno storiti v modrih barvah za dečke in roza za dekleta.

Drugič, dekoracijo albuma za novorojenčka. To se nanaša na ločevanje "dekliških" in "dečkovih" atributov: vojakov ali pupkov, cvetja ali pisalnih strojev. V tem primeru lahko izberete nevtralno možnost: vsi radi igrajo kocke, balone ali kroglice.

Foto album za dekle

Če ste še vedno odločili, da se bo oblikovanje ujemalo s spolom otroka, se bo album za novorojenčka bistveno razlikoval od albuma za otroka.

Seveda, za večji poudarek na otrokovem področju, morate izbrati več ženskih barv: vse odtenke rožnate, vijolične, rdeče, turkizne in zelene. Za dekoracijo lahko kupite posebne nalepke z vsemi vrstami lutk, ponijev, enoboroc, mavričev, malih živali. Prav tako ne bo odveč za nakup kroglic, strasin, bleščic, biserov.

Vsaka stran je lahko okrašena v slogu različnih zgodb: ptice, majhne živali in palčki bodo ustrezale Snow Whiteu - kuhinjskim pripomočkom - za Belle iz "Lepote in zveri".

Foto album za dečka

Foto album za dečka

Dekoracijo je najbolje izbrati ustrezno tla: avtomobili, motorna kolesa, pištole, ribiške palice, vojake. Lahko jih najdemo tako v obliki nalepk kot tudi iz kovine ali lesene (v trgovinah za hobi so polne takšnih obrti).

oblikovanje strani se lahko izvede kot pri dekletih, ki temelji na pravljic ( "Tom Thumb", "Ostržek", "Jack in Beanstalk") in povezujejo z "moški" poklic - popravilo strojev, ribolovna potovanja, lov.

Prva stran albuma za novorojenčka

Prva stranStrani albuma za novorojenčka bi morala biti posebna. Prvo stran lahko naredite na različne načine. Na primer, lahko postavite fotografijo noseče matere, kjer je očesno očiten trebuh. Ali zgraditi nekaj podobnega ovojnici, v kateri so otroci odpuščeni iz bolnišnice. Na sliko lahko prikažete (štrlite), ki nosi snop z otrokom v kljunu. Ali z glavo, v kateri ste našli svojega otroka. To so vse standardne razlage na vprašanje: "Od kod prihajajo otroci?" Pokažite svojo domišljijo in pripravite svojo različico. Glavna stvar, ki je bila zanimiva in barvita.

Napisi v otroškem foto albumu

Eden od najpomembnejših elementov za izdelavo foto albuma je pisanje podpisov. Bolje je, da pripravi napis za album za novorojenčka. Ne v smislu, da pod podpisom, da naredite fotografirane fotografije, ampak da pravočasno naredite podpis. Na primer, si vzel sliko, zagotovo ni natisnil (razen če imate fotoaparat z neposrednimi fotografijami), toda to je prvi korak otroka ali nasmeh. To fotografijo ste postavili le v album. Izumite zdaj napis, medtem ko ste polni čustev. Banalne fraze, kot so "prvi nasmeh", "prvi zob", ​​"naši prvi koraki" je v vseh otroških foto albumih. In verjemite mi, po enem tednu ne boste prišli do ničesar izvirnega. In ko ta trenutek še ni končan, imate priložnost narediti poseben napis za posebno fotografijo. Na primer, fotografijo s prvimi koraki lahko podpišete z besedami iz znane pesmi: "Top-top, stomping baby". Ali tako: "Prvi korak, drugi korak! Naš / naš junak! ".

Napisi pod fotografijo

Zadnja stran foto albuma

Zadnja stran, kot tudi prva, mora biti nenavadno okrašena. Seveda, odvisno od starosti albuma, se konča. Če je to prvi rojstni dan, lahko priložite fotografijo otroka, da upihnil eno samo svečo na torti, top prilepljena praznični kapo (malo verjetno v enem letu si otrok bo omogočilo, da dvignil pokrov, tako da še vedno in ga fotografira), to konfeti balon (deflacioniran) . Če otrok ne bo upihnil svečke na fotografiji ali pa ne boste imeli torto, torto ob svečah, kot si lahko držijo, iskanju primernega nalepko. Če je album še naprej vodi do treh let, na zadnji strani je lahko okoli fotografijo otroka na kolo žrebanje / šivanje / lepilo kamni, vejice, ptice nalepke, žogo. Vse je odvisno od starosti otrok, vaše ustvarjalnosti in vaše želje, da bi foto album postal poseben.

Strani z albumi za otroka

Pri oblikovanju glavnih strani so možne več možnosti: celoten foto album v slogu "a la sem dekle / fant". Ta možnost je obravnavana zgoraj.

Druga možnost: vse strani albuma vsebujejo elemente določene pravljice / risanke. Ta možnost je bolj primerna za otroške albume, ki že imajo najljubše pravljične znake, vendar pa lahko za dojenčke najdete najboljšo možnost. Na primer, veliko kiddies kot risanke "No, počakaj!" "Tom in Jerry", "Masha in Bear", "Fixiki" in tako naprej. D. To pomeni, da lahko sklepamo, da bo vaš otrok gledal te risanke, tako da mu je všeč tvoja ideja. In potem se lahko razdelite v serijo: vsaka stran je nova serija. Ali pa morajo biti ob vsaki fotografiji prisotni elementi izbrane zgodbe.

Tretjič, lahko le prišli do zanimive situacije: na morskem dnu, obkrožen z morske deklice in školjke (na primer, najprej pranje v kopeli ali kopanje v reki), zvezdno nebo otrok hiti na kolo / stroj / zadnji očka / konyashki majal. V takem izvedbi mora tudi nakup potrebne dele (školjke, kamni, vejice, cvetje, kovinskih in lesenih elementov - vse to jih je mogoče kupiti v specializiranih trgovinah za hobi sedaj je na voljo v nekaterih knjigarnah).

Vizualna uporaba različnih elementov

Ali preprosto barvito okrasite strani, jih prilepite z nalepkami in prikazujete nekaj zanimivega. Ni potrebno narediti nekaj pompusnega ali umetniškega. Vse je omejeno le z vašo domišljijo.

Ime otroškega albuma

Vaš album lahko poimenujete za novorojenčka tako, kot želite. Naredite nekaj originalnega in uporabite predloge. Izbira je preprosta, od banalnega "Našega otroka, albuma za novorojenčka" do "To je naš otrok žaril". Nihče vas ne bo obsodil zaradi nenavadnega imena, ki ga drugi starši nikoli ne bi izbrali. To je vaš otrok, vaše fotografije, vaš album. To storite najprej zase. Zato jo lahko pokličete kar koli želite. "Moj dragi mali album, to je naš mali sin", "Mati in očkova sladkost", "Wonder Girl", "Kako se je vse začelo", ". Začetek «,» Prvi pomembni momenti naših drobtin «itd. Itd.

Ime za foto album

Na koncu

Ali je album za novorojenčka zasebna stvar za vse. Ampak, če se odločite še vedno zbrati vse slike v eno celoto, potem drzno spravite v posel. Ni pravil in zahtev, lahko izumite karkoli, ali pa lahko vse fotografije vstavite v reden album. Tako drzno spravite v posel, natisnete fotografije, kupite bazo, sanj ustvarite!

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný