OqPoWah.com

Kdo je patsanka? Opredelitev

Kdo je patsanka? Katere dekleta imenujemo dojenčki in kaj to pomeni?

Poreklo besede

Ker je razumljivo, je beseda "patsanka" prišla od "fanta", povezanega z njim. Po drugi strani pa je bila beseda "fant" preoblikovana iz judovske besede "pottsen". Pottsenami imenuje neprijetne, spolzke mlade mlajše od 25 let. Kmalu se je ta beseda preselila v kriminalni svet, kjer je izgubil negativen pomen. Fantje so začeli poklicati mlade mlajše od 25 let. Nihče ni razmišljal o tem, kdo je bil patsanka. Kot se vedno zgodi, se je kriminalna beseda preselila v polkriminalno mladino v ulici, pridobila celo nekaj "spoštljivo" vrednost. Slab, nezanesljiv deček se ne bo imenoval fant.

Pomen besede "deklica" se nekoliko razlikuje od zgoraj, ker v ženskih krogih hierarhija ni zelo izrazita.
kdo je to deklica

Kdo je patsanka?

  • Dekle, ki za razliko od njenih vrstnikov ne želi preživeti časa za tradicionalne girly igre, vendar raje družbi dečkov na dvorišču. V tem smislu beseda nima kaznivega pomena: majhna deklica jo lahko imenujejo tudi deklica s svojimi sorodniki. Dekle, starejša od 16-17 let, patsanka kliče, da se jezik ne obrača, zato se pogosto uporablja izraz za dekleta starih od 8 do 13 let.
  • "Deklica" v smislu "dekle fanta". Dekle, ki je v razmerju z "fantom". Pogosto se koncept uporablja za »vezanje« dekleta z njo in ima nekakšen pejorativni odnos do svoje strasti, včasih pa so dekleta ponosna na to in se imenujejo dekleta, ki dokazujejo, kako mladi so.
  • Dekle, ki se drži moškega sloga v oblačilih, nosi kratko frizuro itd. Če je punca odrasla, ima pravico izbrati svoj slog in izraz "deklica" je neprimerna za njo. Dekleta pokličejo dekleta, preživljajo čas v moškem podjetju in imajo moške hobije. Treba je razlikovati med njim in prvim vrednosti, kljub temu, da so zelo podobni: v prvem primeru lahko Tomboy dekle se imenuje tudi sorodnike, in ki jih opravlja ne slabšalno kontekst, v tretjem primeru pa je tomboy punca ne imenuje v vljudni družbi.

pomen besede patsanka

Odnos do deklet

Kdo je patsanka: navadna punca ali "moški" v ženski obliki? Očitno je, da je dekle z interesi ljudi - navadne deklice, in jih enačijo z "kmetje", kot nekaj storiti, je zelo bolan. V XXI stoletju, dekle ne bi bilo treba biti ženstvena videza, da je resnično dama: obstajajo ženske, ki nosijo ultra kratke odbitke in enostavno moške obleke, ampak vrhunsko raven izobraževanja, učenosti in ženskosti njenih prijateljev v obleke.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný