OqPoWah.com

Poroka - vse skrivnosti

Vse najboljše v življenju se zgodi, praviloma, le enkrat. To je obred poroke v skladu s cerkvenimi zakoni, prav tako je treba držati samo enkrat, in pred tem, morate skrbno premisliti, ker vsi duhovniki niso razkrojeni. Sama poroka ima veliko različnih odtenkov, zato morate biti pripravljeni in vsi jih naučiti.

Danes ni nujno, da se poroka obdrži, vendar številne mlade družine želijo potrditi svojo zakonsko zvezo ne samo z registracijo v matični pisarni, temveč tudi pred Gospodom. Nekako smo se odločili, da je poroka najstarejši obred, v resnici pa ni. Že davno v Rusiji mlade družine niso bile poročene, temveč so izmenjevale samo prstane, poroštvo pa je izposodilo bizantin.

Obstajata dva obreda poroke, in sicer pravoslavna in katoliška. Podrobneje bomo podrobneje opisali pravoslavno obliko te slovesnosti, vendar želimo omeniti katoliško. Za katoliško poroko in poroko sta enakovredni koncepti in sestavljajo eno celoto. Nevesta in ženina imajo običajno več prič, priče so oblečene v enake obleke. Nevesto je oče pripeljal v tempelj in jo odpeljal do oltarja, ker ga mora "prenesti" v nove roke. Včasih oče zamenja druga oseba, ki skrbi za njo.

Zdaj bomo podrobneje preučili pravoslavno poroko, ki je bolj značilna za našo državo. Obred je potekal poroke v cerkvi, predstavlja zakrament in razsvetljenje. Po navodilih cerkve je treba pripraviti obred, namreč, da se postrežejo, molijo, komune in se pokesajo.

Starost, pri kateri se cerkev dopušča poročiti, je drugačna za moškega in žensko, 18 oziroma 16 let. Ker zakonska zveza nima pravne veljave, je mogoče opraviti obred šele po uradni registraciji.

Poro? Na slovesnost je sestavljena iz betrothal, poro? Anja, venec, in Thanksgiving storitev. Nevesta in ženina se morata sprijazniti s oltarjem: ženin na desni strani, nevesta na levi. Duhovnik, ki prihaja iz oltarja, mora blagosloviti mlade trikrat. Mlada družina bi morala imeti sveče in križe. Sveče delujejo kot simbol svetlobe in veselja, tako da bi morali goriti po obredu.
Betrothal se odvija v templju, kjer mladenič in ženina vstopita v duhovnika. Zakrament poroke se začne z branjem molitev, po katerem duhovnik postavlja mlade obroče. Eden obroč nosi mož, naj bo zlato, in drugo, za nevesto - srebro. Potem pa mladi trikrat spremenijo svoje obroče, zato zlati prstan gre v nevesto in srebrni prstan na moža. Po tem se začne poroka.

Mladi ljudje stojijo na belo preprogo (mogoče je roza), medtem ko imajo prižgane sveče v svojih rokah. Ko so mladi odgovorili na duhovnika, bere molitve in sije s kronama neveste in ženina. Evangeliji se berejo.

Po tem mladoporočki pijejo tri majhne požirek iz sklede rdečega vina, najprej ga opravi mož in nato žena. Skupna skodelica simbolizira skupno usodo, veselje in žalost. Na koncu obreda mladi par postavi svojo zvezo s poljubom.

Obstajajo nekatere značilnosti, ki jih je treba upoštevati, da bi bil zakon srečen. Če opravljate poročno slovesnost, duhovnik udari, prihajajo sveče in se pojavijo drugi znaki, potem je bolje, da se ne poročite, ker bo poroka neuspešna. Najpomembnejši znak bo, če je mrtva oseba med vdorom pripeljana v cerkev, saj se domneva, da pokvari svetlo avro mladih.

Treba je zagotoviti, da za hrbtom mladih ne stojijo poleg treh istospolnih ljudi. Samo poročeni bi se morali poročiti, saj bi jih morali ob obredu imenovati z imeni, ki so bila dana na krstu.

Po svečanosti je treba ohraniti vse sedanje lastnosti, vključno s poročno obleko. Ker bodo v primeru težav delovali kot neke vrste amuleti, na katere se lahko obrnete za pomoč.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný