OqPoWah.com

Tatarska poroka - tradicije in običaji

Tradicionalna Tatarska poroka je najpomembnejši dogodek v vsaki družina, tradicija in katerih obredi imajo svoje korenine v globinah stoletij. Med tradicijo, obstajajo tri možnosti za ustvarjanje nove družine: nevesta zapuščajo domov, ne da bi dobili starševski blagoslov, poroko s poroko, kot tudi ugrabitev deklice, ki ni dal soglasja k podelitvi poroke.

Matchmaking: Po navadi se je tamkajšnja poroka, katere tradicije že desetletja praktično niso spremenile, potekala po seji. In nevesto je običajno izbral sam ženin sam, a njegovi starši, ki so potem poslali uvodnike v družino deklet, da bi prosili svojega očeta za soglasje za zakonsko zvezo. Če starši nevesta je strinjal, da zakonske zveze, nato pa so se pogovarjali o glavnih "deli" prihodnosti zakonske zveze, odkupnega zneska, in nato začne potrebne priprave za slovesnost.

Moderna Tatarska poroka, odrešenje neveste na kateri je še vedno sestavni del postopka, se razlikuje od starih obredov le v značilnostih daril. V starih časih so starši neveste prejeli denar, vse vrste živih bitij, razkošne preproge, zdaj pa je kalim pogosto uporablja stanovanje ali avto. Na večerji, posvečeni udejstvovanju, navadno niso prisotni mladi, in namesto neveste in ženina na banketu, njihovi očetje postanejo glavni krivci praznovanja. Ob zaključku slovesnosti se družini ženina streže šerbet, kar pomeni, da so starši neveste sprejeli nevesto in se popolnoma strinjajo z njegovo velikostjo.

Verski obred: Vsaka Tatarska poroka se začne z obredom "nikah", verske obrede, v katerem se v knjigah registracije Mullah zabeležijo posebni pogoji poroke. Takšni pogoji vključujejo vsa darila, dodeljena nevesti in njenim staršem, pa tudi velikost kalima in izdelke, potrebne za poročno večerjo. Posebno pomemben je bil v takšnih primerih vedno znesek denarja, ki ga je prihodnji mož, če je želel, razvezan, dolžan plačati svoji ženi.
Ko so finančne razmere poroke v celoti opisane v registracijski knjigi, je mula iskala soglasje mladih poroka, in ker neveste in ženina na slovesnosti niso bili prisotni, so oče odgovorili zanje. V tistem času je bila nevesta običajno bodisi v drugi stavbi bodisi za neprozorno zaveso, dve očevi pa sta se ji pridružila, da bi se prepričala, da se je strinjala, da se poročita. Ko je Mula slišal pritrdilni odgovor prič, je začel brati različne izume iz Korana, ki so namenjeni poroki.

Praznovanje poroke: Klasična Tatarska poroka je začela praznovanja v nevestni hiši dva ali tri dni, starši deklice pa so povabili in obiskali obiskalce. Ko so gosti odhajali, se je mladinska družina začela skrbno pripravljati na ženin sestanek in pripravila lep prostor za mladega para, ki je bil urejen z najlepšimi stvarmi pritrjena na nevesto. Že nekaj dni je v tej sobi živela nevesta in ženina poroka, po skupnem obisku v kopalnici se je ženin moral spremeniti v nova obleka, ki jo je vzela njegova mlada žena, nato pa ji dala razna dragocena darila.

V prvem prihodu ženina do neveste hiši je imel mladenič, da bi različne darila, kakor tudi plačati odkupnino za priložnost, da vstopijo na ozemlje sodišča, za plačilo za pravico do vstopa v sobo za svojo nevesto. Prav tako je touted darov ljudi topivshim kopel in Stela mehko posteljo zakon, je majhna darila za vsakega od vaških otrok, posebej imenovane doma nevesta starši. Zato je mladenič običajno vzel s sabo velik kovček, poln daril in vseh vrst tretmajev.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný