OqPoWah.com

Nika je lepa muslimanska poroka

Nika je to poroka Muslimani kot krščanska poroka. Treba je opozoriti, da se ne drži samo med Tatarji, temveč tudi v drugih državah, kjer se spoštujejo zakoni Korana - v arabskih državah, Kazahstanu, Indiji, Uzbekistanu in mnogih drugih.to je

Pogoji za obveznost Nike

Po Islamističnem zakonu je Nika zelo pomemben dogodek. Toda obenem takšen obred nima nobene pravne veljave. Zato je treba, ko je mlado, registrirati svoje razmerje v matični pisarni. Nika ima zelo dolgo zgodovino, od časa, ko je človek, ki je izrazil željo, da bi svojo punco vzel v svojo ženo, moral iti na glavni trg (ulico) mesta ali vasi in glasno kričati, da vzame to žensko v svojo ženo.

Nika v šeriatu je poroka med moškim in žensko, ki temelji predvsem na načelih glasnosti. Islam ne odobrava namenov fanta in dekleta, da živita skupaj, ne da bi kdo povedal, se šteje za velikega pomena. Pomembno je, da družba nujno prepozna novo družino.

Nika v islama je običaj, ki lahko poteka šele po izpolnitvi več pogojev:

1. Soglasje za sklenitev zakonske zveze bi moralo dati tako nevesta kot nevesta.

2. Poroka med sorodniki po Koranu je strogo prepovedana.

3. Od dekliške strani mora biti vsaj en moški rojenec.

4. Priče na poroki lahko bodisi dva moška bodisi moški in dva ženske (v islamu glasovi samo dveh žensk so izenačeni z enim samcem). Vse priče žensk ne morejo biti, drugače bo takšna zakonska zveza veljala za neveljavno.

5. Mladenec mora nevesti dati nevesto. V antičnih časih je nevesta pričakovala, da bi bilo to zelo dragoceno darilo, na primer čreda konj ali kamel. Zdaj je količina daril bolj skromna. Ženin mora dati darilo najmanj 5 tisoč rubljev. Najpogosteje je takšno darilo neke vrste zlato dekoracijo za dekle. Poleg tega se prihodnji mož zaveže, da bo izpolnil vse želja neveste v prihodnosti. Morda je zahteva za nakup stanovanja, avtomobila, nakupa drugega premoženja, glavno je, da mora darilo imeti vrednost najmanj 10.000 rubljev.nikah v Šeriatu
Poroka z osebami, ki ne izsiljujejo islama

Treba je opozoriti, da je Nikah obred, ki se odvija ne le med muslimani. Na primer, zakon je dovoljen med muslimanko in žensko, ki izreka drugo vero. Toda v tem primeru se otroci, rojeni v taki družini, vzgajajo le po Koranu.

Ženske, ki izgovarjajo islam, praviloma nimajo priložnosti poročiti s predstavniki drugih veroizpovedi. Vodenje Nike in poroka s "nevesto" je zelo nezaželeno. V takih okoliščinah bo deklica morala izbrati, kaj ji je bolj pomembno - vera ali ljubljena oseba.

Po poroki imajo mož in žena štiri glavne odgovornosti:

- žena ne more zapustiti hiše brez dovoljenja svojega moža;

- zakonec ne sme zavrniti svojega moža;

- mož v zameno popolnoma vsebuje svojo ženo in ji nikoli ne bi smel sramovati zaradi tega;

- mož in žena morata vsaj 4 mesece skleniti intimno razmerje.nikah v islamu

Islam daje družini in poroki veliko pozornosti. Muslimani verjamejo, da močne družine okrasijo in krepijo družbo, parov, ki nimata duhovne harmonije, uničijo samo družbo. Nika je odlična osnova združenja moškega in ženske, ki je nepogrešljiva za razširitev družine, ohranitev družine in zaščito človekovega dostojanstva.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný