OqPoWah.com

Kaj Rusija izvozi v Evropo, Kitajsko in ZDA?

Mnogi ljudje mislijo, da Rusija izvaža le izvoz iz lesa, plina, nafte in derivatov. Ampak, če analiziramo svetovni trg, se izkaže, da Rusija dolgo ni bila surovinski dodatek zahodnega sveta. Tesni odnosi s Kitajsko so znatno povečali trg za domače izdelke. Zahod kljub sankcijam še vedno kupuje blago ruske proizvodnje. Seveda zelo velik delež zasedajo blago za vojaško industrijo, težko, raketno tehnologijo in naravne vire.

Lesni izvoz

Non-blago blago in storitve ruskega izvoza v prvi polovici leta 2017 povečala za skoraj 20%, v primerjavi z lanskim letom velik uspeh. Ruska federacija je v obdobju od 2017 do 2025 načrtuje povečanje izvoza po 7-8% letno. Za tekoče leto (2018), podatke o prometu še, da v tem članku bomo pogled na pretekla obdobja in podrobneje na celotnem trgu, za oceno trenutnega stanja in razumeti, katero blago izvaža Rusijo.

Izvoz blaga v letu 2016 iz Rusije v druge države

Izvozno blago iz Ruske federacije v letu 2016 je bilo predstavljeno kot osnovna vrsta vseh proizvodnih dobrin:

 1. Mineralno gorivo, olje in naftni proizvodi. Sestavine bituminoznih substratov in mineralnega voska predstavljajo skupno 47% celotne vrednosti.
 2. Drugi, ki jih ni označil vrsta blaga, so zasedli skoraj 16%.
 3. Železne kovine so znašale 4,85%.
 4. Dragi kamni, nakit, kovine, kovanci, biseri iz naravnega sestavka in drugi podobni - 3, 11%.
 5. Oprema in mehanske naprave, jedrski reaktorji, kotli in njihovi sestavni deli so zasedli 2,34-odstotni delež.
 6. Vse vrste kmetijskih gnojil - 2,36%.
 7. Oglje, les in vse njegove sestavine - 2,29%.
 8. Izdelki iz aluminija in čistega izdelka so znašali 2,10%.

Da bi odgovorili na eno od pomembnih vprašanj, "kaj nafto izvozi Rusija", je mogoče brez težav zadovoljiti. Edino je treba obrniti na uradne vire. Pravijo, da se olje proizvaja izključno z referenčnimi sortami. Zato je ruski izvoz po močnem padcu cen nafte naletel na nekaj težav.

Oskrba z nafto se je povečala, v primerjavi z letom 2014 pa je padec dosegel 55% (v dolarskem monetarnem sistemu). Takšni pogoji ne dovoljujejo, da bi Rusija v celoti razkrila svoj potencial v tem sektorju. Neenergetski ne-primarni izvoz izdelkov zaseda 38% skupne mase. Povečanje cene nafte bo osnova za zmanjšanje zalog. Vendar pa obstajajo tudi pozitivni trenutki, Rusija lahko mirno dobavi druge materiale (razen nafte), saj ima ogromen potencial in priložnosti za dostavo.

Treba je preučiti vse možne gospodarske panoge, da bi še povečali izvoz, da bi kar najbolj povečali svoj položaj na svetu. Pomembni kazalniki so proizvodnja gnojil. V katerih državah Rusija izvozi svoje izdelke:

 1. Združene države Amerike (ZDA).
 2. Indija.
 3. Ukrajina.
 4. Kitajska.
 5. Brazilijo in mnoge druge države.

Ker Ruska federacija zaseda več kot 14% industrije, je ena najpomembnejših osebnosti. Letos ima dobre možnosti za krepitev in razvoj na tem tržnem trgu. Politična nesoglasja niso izgovor za prenehanje sodelovanja. Svetovni trg je v veliki meri odvisen od Ruske federacije.

Izvoz industrijskih izdelkov

Vodilni položaj za danes je proizvodnja raznovrstne opreme, računalniške in strojne opreme. Ukrajina, Kitajska in Kazahstan so prejeli blago iz Rusije za več kot 2,4% celotnega izvoza. Ti podatki kažejo, da je za to panogo potrebno diverzifikacija. Zahtevana je v povezavi z nastajajočimi težavami pri zavarovanju tveganj. Na primer, ko je padla cena nafte, ki je prizadela tudi Kazahstan, je prizadela zapletena krizna situacija v Ukrajini. Za varnost in ohranjanje prijateljskih odnosov je tak previdnostni ukrep izredno potreben za vse udeležence transakcije.

Rusko žito

Izvoz žita skoraj vse gre na egipčanski in turški trg. Ruska moč je prevzel vodilno mesto v izvozu surovin, je dosegla skoraj 25 milijonov ton žita lani. Zato lahko varno odgovoriti na vprašanje, "kaj Rusija izvozi, razen nafte in plina", ki prikazuje seznam vseh izdelkov, ki vsebujejo raznoliko paleto izdelkov, od žita in se končajo z vojaško opremo.

Na splošno velja, da vojaška oprema zavzema vodilno mesto v kakovosti, vzdržljivosti in vzdržljivosti. Zato veliko držav z velikim veseljem kupuje orožje iz Ruske federacije.

Medicinska oprema in optika v letih 2017-2018 se dobavljajo v tujini, pri čemer se delež izvoza postopno povečuje. Ta industrija je bila vključena v gospodarske prednostne naloge države. Naši konkurenti na tem področju so:

 1. Nemčija.
 2. Kitajska.
 3. Indija.
 4. Države CIS.
Izvoz olja

Treba je omeniti, da Rusija izvaža blago, proizvedeno v vseh panogah, v katerih je konkurenca. Toda to ne preprečuje razvoja ruske proizvodnje na svetovnem prizorišču. Vsaka država izbere svojega dobavitelja, zato ni težav pri prodaji blaga.

Izvoženo blago iz Rusije vsebuje tudi anorgansko kemijo. Vključuje:

 1. Plastika.
 2. Papir.
 3. Rubber.

Blago, navedeno zgoraj, je obetavno glede izvoza iz Ruske federacije. Treba je omeniti dejstvo, da zaloge ne ustavijo zaradi konkurence ali zunanjega pritiska. Vlada Rusije je pravočasno uvedla najnovejši sistem za izvoz. Številna velika in mala podjetja so rešila svoje težave na račun ruskega izvoznega centra, zdaj pa bo trgovska hiša iskala tuje partnerje, ki jih potrebuje vsak proizvajalec.

Izvoz iz Rusije v tujino, ne šteje se plina in nafte

Mnogi nepismeni ljudje se sprašujejo, kaj pa Rusija izvozi razen nafte in plina? Odgovor na to vprašanje je očiten. Rusija je velika država, v kateri je veliko naravnih virov. Nekateri politiki na splošno sprejemajo, da bo brez nakupa plina in nafte država postala revnejša. Kaj se lahko izvozi iz Rusije? Za to je treba podrobno preučiti drugi del članka.

Atomski kompleks in njegova oprema

Eden od nosilcev rekordov pri gradnji jedrskih reaktorjev je Rosatom. Rusija je glavni izvoznik jedrskih tehnologij po vsem svetu. Vse se začne z razvojem in konča z zagonom. In popolno servisiranje vseh objektov v prihodnosti. Izvoz je usmerjen v države CIS:

 1. Belorusija.
 2. Bangladeš.
 3. Jordan.
 4. Slovaška.Ruska podjetja pričakujejo povečanje obsega, sklepajo pogodbe z drugimi državami za dobavo svoje opreme.

Prevozne storitve

Rusko podjetje GC "Volga-Dnepr" zaseda vodilno mesto na svetovnem prizorišču. Delajo kot letalski prevoznik super težkega in prevelikega tovora. V letu je promet 40-45 milijard ruskih rubljev.

Vesoljska tehnologija

Naša država je znana ne le za letalske in zemeljske tehnologije, temveč tudi za vesolje. Vsako leto vsako leto več kot milijardo dolarjev ruska zakladnica dopolni zaradi dostave tovora v orbito, kvalificirane specialiste in satelite.

Izvoz iz Rusije v Združene države Amerike

Sankcije, ki jih je Amerika naložila naši državi, ne preprečujejo, da bi ruski izdelki vstopali v državo redno. Po nekaterih virih se je izvoz na trg ZDA kljub zapletenim političnim odnosom povečal le. Skupina osnovnih proizvodov, ki je bila prejeta v ZDA:

 1. Proizvodi mineralnega izvora (skupni znesek doseže 33%).
 2. Kovine in rude - 32%.
 3. Sestavni deli kemične industrije in njegovih izdelkov so 25%.
 4. Dragi kamni in kovine (skupaj je nekaj več kot 4%).
 5. Vozila (oprema različnih vrst) - 55%.
 6. Celulozni in papirni izdelki ter les - 1,51%.

To je mogoče izvoziti iz Ruske federacije, določa samo vlado naše države. Kljub krizi in sankcij med Rusijo in ZDA še vedno ohraniti trgovinske odnose. Statistični podatki o izvozu so objavljene in razstavljene javnosti, se razvrstijo. Opozoriti je treba, da se gnojila, barvnih kovin, jedrski reaktorji, mehanske naprave, aluminij sorte dragih in poldragih kamnov, in še veliko več tudi na seznam za izvoz v Združene države Amerike.

Kaj se iz Rusije izvozi v Evropo?

Odgovor na vprašanje, "kaj Rusija izvaža v Evropo", je mogoče varno dotakniti odobritvi Eurostata (Statističnega urada posebnega Evropske unije, je njihovo delo, namenjen zbiranju podatkov v vseh državah, in njegova popolna uskladitev).

Izvoz blaga

Rekli so, da je v prvem četrtletju 2017 prišlo do skokovitega deleža ruskega izvoza za 47%. Ameriški in bližnjevzhodni konkurenti niso mogli pritisniti na našo državo, saj je bilo veliko povpraševanje po ruskih energetskih izdelkih. Seznam trenutnega izvoza:

 1. Gorivo in energenti.
 2. Proizvodnja nafte in plina.
 3. Rusko gorivo. V bistvu je ta izdelek namenjen Nemčiji (skoraj 16,9%). Zato se cena nafte zmanjšuje, usmeritev pa je usmerjena v sporazum o oskrbi s plinom v Evropo. Korist Ruske federacije na trgu nafte se povečuje zaradi vseh prodanih kubičnih metrov.

Rusija svojo blago dostavlja skoraj po vsem svetu. Katere države so del Evrope in so potrošniki izvoza:

 1. Nemčija.
 2. Ukrajina.
 3. Poljska.
 4. Italija.
 5. Francija.
 6. Finska.

V preostalih državah ima delež približno 20% izvoznega indeksa Ruske federacije. Izvoz blaga iz Rusije ima pomembno vlogo na svetovni areni.

Izvoz iz Rusije na Kitajsko

Blagovni odnosi med Rusko federacijo in Kitajsko so zelo raznoliki. Menijo, da je kitajski trg samozadosten, vendar to ni tako. Kitajsko gospodarstvo se je povečalo zaradi solventnosti državljanov nebesnega cesarstva. Zato je povečano povpraševanje precej visoko. Torej, kaj se lahko izvozi iz Rusije na Kitajsko, če država potrebuje za izvoz naših inovacij? Širok spekter izdelkov:

 1. Moč.
 2. Različni modeli avtomobilov.
 3. Nakit in še veliko več.
Ruski plin

Na kitajskem trgu se je povečalo število ruskih podjetij. Odprte so se možnosti, ne glede na politične razlike in nestabilen devizni tečaj. To je tisto, kar postaja rešilna linija za podjetja, ki izvažajo blago iz Rusije. Za kitajskega potrošnika v tem gospodarskem času so potrebne naslednje zaloge:

 1. Vsi možni izdelki za porabo. LRK ima več kot milijardo državljanov. To dejstvo kaže, da se potreba po hrani narašča vsak dan. Zato so ti izdelki izredno pomembni za prebivalstvo. Kmetijski izdelki in tuji izdelki se na Kitajskem izvažajo precej hitro. Ker je jasno, kje Rusija izvaža pomembno za življenje. Kitajska sprejema izvoz iz Rusije: sir, klobase, med in številne druge izdelke. In to kljub dejstvu, da takšna kuhinja ni primerna za to kulturo.
 2. Proizvodnja alkohola. Nekatere kitajske skupnosti odpirajo vrata za zahodno "kulturo". In natančneje, cepijo se z navadami zahodne kulture, vključno s tistimi, ki so nezdrave. Vedno večje je zanimanje za uporabo alkoholnih pijač. Obstaja veliko klubov in barov. Ruska federacija izvaža široko paleto alkoholnih izdelkov, kar odpira nove priložnosti za domače podjetnike in organizacije.
 3. Nakit in nakit. Kitajsko prebivalstvo se je nedavno zanimalo za nakit. Predmeti luksuza so postali pogosti za njih. Ampak znane blagovne znamke si ne morejo privoščiti Ljudske republike Kitajske, zato prenehajo z izbiro manj znanih proizvajalcev iz Rusije. Kakovost ni slabša od trenutnih idealov. Kitajci verjamejo, da ima ruski nakit tri glavne škode: kakovost materiala, tradicije in ekskluzivnosti. Zato je izvoz iz Rusije na Kitajsko (samo takšni izdelki) všeč vsem.
 4. Smeti. Zdi se, da je ta vrsta izvoza za Rusijo najbolj neverjetna, toda v Srednjem kraljestvu se zanima, kaj Rusi pošiljajo na odlagališče. Ljudska republika Kitajska je videla možnosti v tej smeri. Namreč, ta smeti je mogoče obdelati z najnovejšo tehnologijo. Menijo, da s sedanjo rastjo gospodarstva te države njihovi viri morda ne bodo tam. Zato z veseljem sprejemajo tudi tak izdelek. Razmislite, da je poceni pri nakupu in donosno poslovanje za prihodnost.

Leta 2017 je Rusija v glavnem izvažala odpadke, ki jih sestavljajo plastični in kovinski odpadki, odpadni papir, okvarjena oprema, stroji in drugi deli. Ti materiali postanejo surovine predvsem za potrebe proizvodnje. Oprijemljivi dohodek lahko takšno dejavnost prinese do danes.

Izvoz železnih kovin

Prihodki Združenih držav Amerike od takega smeti do Kitajske so dosegli nekaj milijard dolarjev. Rusija za to obdobje ne šteje za svoje organizacije za obdelavo odpadkov. Zato naša država tako ne le dopolnjuje zakladnico, ampak tudi rešuje pomembne okoljske probleme.

Rezultati izvoza na Kitajsko in na svetovnem trgu

Rusko orožje za izvoz

Ljudska republika Kitajska je pripravljena sprejeti vse, kar izvozimo. Kitajsko gospodarstvo omogoča, da se to naredi, ruski izvoz pa jih potrebuje. LRK je nova strateško pomembna partnerica Rusije. Takšni sklepi so bili sprejeti zaradi zapletenih političnih razmer na svetu. Trgovinsko partnerstvo med državama traja več kot sedem let.

Potrošniško povpraševanje narašča, več kot 359 milijonov Kitajcev se šteje za srednji razred, kar kaže na njihovo plačilno sposobnost. Ena od najpomembnejših nalog je poenostaviti odnose z glavnimi partnerji, hitro odzvati se na potrebe Ljudske republike Kitajske in kakovostni izvoz.

Kljub zapleteni politični atmosferi med državami, Rusija, ZDA in Evropa še naprej vodijo zunanjo trgovino. Glavne zahteve poslov so v ugodnem blagovnem prometu. Odkrivanje vprašanja, "kakšno blago izvaža Rusija", se lahko sami naučite veliko novih stvari.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný