OqPoWah.com

Jezero Aya Gorny Altai

2011

Na jugu Zahodne Sibirije je planinska država - Altai. Ta regija je znana po svojih edinstvenih naravnih značilnostih in bogati kulturni dediščini. Tu je največ visoka gora Sibirija - Belukha. Mountain velja za sveto in po legendi to je, če je »popek zemlje«, ki daje vitalnost do vseh živih bitij in daje novo znanje, pa tudi tukaj v drobovju na Beluge, je vhod v fantastično državo Shambhala - bivališče bogov in svetnikov.

Gorski Altai se nahaja na območju Republike Altai, ki je letos praznoval svojo dvojno obletnico: dvesto petdeset let od dneva vstopa v Rusijo in dvajset let od dneva njene ustanovitve. Turizem se aktivno razvija v Republiki, vključno z ekstremnim turizmom. Na primer, lahko greste rafting, planinarjenje, potapljanje, jahanje konj ali sprehod po naravni poti in arheološki spomeniki, obiskati staro observatorij je Denisova jama, dvorec Rerihahellip- zanimivo prosti čas in Aya Lake Mountain Altai čudno je znan po vodi. Z eno besedo preprosto ni naštetih vseh krajev, kjer se lahko sprostite v Altai.

Najpomembnejše naravno bogastvo te regije so vodni viri. Obstajajo številne reke, od katerih je glavna Katun, jezera, med katerimi je znano Teletsko jezero, ki je simbol republike. Mangierokskoe jezero in jezero Aya Gorny Altai so zelo priljubljene, s približno sedmih tisoč jezer, večinoma v gorah. Skoraj vsi so mrazi.

Najljubši letovišče lokalnih prebivalcev je jezero Aya Altaj gore na meji Altai Territory, katerih prebivalci se radi sprostijo tudi tukaj, še posebej zato, ker tu lahko zlahka doseže tudi z avtomobilom in avtobusom. V vročem poletnem dnevu vam težko najdete prosto mesto. Morda bo gradnja luksuznega turističnega kompleksa z umetnim jezerom v bližini Sozgija omogočila malo olajšanje jezera Aiskoy ... Jezero Aya je najtoplejše jezero v Republiki. Kljub temu, da so na dnu utripov hladne ključe, ki se hranijo jezero, zgornje plast vode v vročih dneh segreje do +24 stopinj.

V bližini jezera Aya so zgradili številne turistične centre - dobesedno so se dotaknili bregov Katunskega in Aiskskega jezera. Vsi se razlikujejo glede na raven storitev in seveda v ceni. Načrtovan in jasna delitev po starostnih avtodomov in kampih predpochteniyam.Sredi Altan Altai Mountains izstopa iz leta v leto privablja vse več turistov, zato so kampi so vzmetnih gor kot gobe po dežju, vendar Altan uživa veliko priljubljenost. Sobe so deluxe in junior suite, ki se nahajajo v dobro imenovanih stavbah. Obstajajo tudi deset izoliranih hiš z verando in petdeset bungalovov z udobjem v bazo. Osnova lahko sprejme 188 ljudi.
Če nekdo iz mladih parov ali skupin mladih želi preživeti počitnice s koristmi in se ne lotiti nepotrebnih odpadkov, bo Altan najprimernejša možnost. Dobro urejeno območje, obsežen ekskurzijski program in prisotnost ekstremne razvedrila omogočajo, da je taborišče zelo primerno za mlade. Za mlade družine z otroki obstajajo tudi vsi pogoji.

Zaradi izboljšanih življenjskih pogojev, ravni storitev in demokratičnih cen je Altan še posebej priljubljen med tistimi, ki so prišli na počitek na planini Aya. Altai je bogat z legendami. Beseda "ah" iz Altai je prevedena kot luna. Po eni legendi, Luna, ki je rešila ljudi iz kanibala Delbenghen, je padla z neba. V kraju, kjer se je Moon dotaknil Zemlje in je oblikoval jezero, ki se imenuje Aisky. Nahaja se 17 kilometrov od vasi Maima na nadmorski višini 280 metrov, dolžina je 409 metrov, širina pa 190 metrov.

Največja globina doseže več kot dvajset metrov, površina pa je približno devet hektarjev. Ajsko jezero ima obliko polmune, v samem središču je slikovit otok, na katerem lahko vidite lepo letovišče.
Na plaži so opremljene plaže s tuši in ležalniki.

Lahko se voziš vodni tobogan ali najamete vodno kolo. V Ljubljani poletno kavarno lahko kupite brezalkoholne pijače in sladoled.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný