OqPoWah.com

Kako odpreti poletno kavarno: navodila po korakih. Kaj morate odpreti kavarno?

Vsako podjetje se začne s preizkušanjem tal s celovitimi raziskavami. Če potrebujete natančne podatke, se lahko obrnete na posebne agencije in naročite študijo za določeno zahtevo. Toda podjetniki se razlikujejo po tem, da vedo, kako "spot" prostih niš.

Kako odpreti poletno kavarno?

Sezonsko poslovanje zahteva največje napore in čas. Za razliko od celoletne institucije, poletno kavarno zahteva več časa za promocijo. Toda to je bilo prej. Razvoj informacijske tehnologije bistveno poenostavi naloge poslovanja. Preproste tehnologije pomagajo najprej zapolniti bazo strank in šele nato začeti poslovati. Poglejmo si podrobnejši pogled na gradivo.

Meni mora biti drugačen

Študijska niša

Poletno kavarno lahko odprete ne le v mestu, ampak tudi v majhnih mestih in celo v vasi. Idealno mesto - turistična in plažna območja, obseg hotelov in hotelov. V tem scenariju lahko 50% ocenite na ocenjeno število obiskovalcev na dan. Ta temelj je nabor raziskav in praktičnih izkušenj pri trgovanju, ki pravi, da lahko impulzivni nakupi predstavljajo do 60% prihodkov.

Drugo področje raziskav je študija konkurentov. Ali obstaja še eno poletno kavarno v 2-3 blokih? Kateri meni? Katere čipe uporabljate? Kaj privlači obiskovalce? Idealna možnost je odsotnost konkurentov v predvidljivem obzorju.

Uspešna lokacija

Poslovni načrt

Ena od skrivnosti natančne analize je, da je sestavljena na papirju. Ni dovolj, da izračunamo višino izdatkov in dohodkov v kalkulatorju. Podroben projekt poletne kafe mora odgovoriti na naslednja vprašanja:

 • Zakaj je to mesto izbrano?
 • V kateri sobi ali na kakšnem spletnem mestu bo institucija?
 • Oblikovanje spletnega mesta - slog, oblikovanje, stroški.
 • Ali obstajajo dodatna področja: parkiranje, otroško igrišče, plesišče, območje za nekadilce ali poletna kavarna?
 • Meni: kaj bo služilo? Prisotnost bar, slaščičarna ali pekarna.
 • Organizacija zabave: glasba, DJ, toastmaster ali druga zabava.
 • Vrste kuhinjskih pripomočkov, naprav in pripomočkov, njihovo število.
 • Število zaposlenih: kuharji, natakarji in skrbniki.
 • Načini nakupa hrane, pijač in sestavin. Potrebujete avto in voznik?
 • Dodatne brezplačne storitve za obiskovalce.
 • Dodatne plačljive storitve.
 • Pohištvo za kavarne - kje kupiti ali naročiti? Obseg izdatkov.
 • Obleka za osebje v enotnem slogu: oblikovanje, krojenje in stroški.
 • Načrt trženja: kako se obiskovalci seznanijo z novo institucijo? Kakšen je oglaševalski proračun? Kateri kanali se bodo uporabljali?
 • Dodatni načini za vrednotenje opreme.
 • Čipov, ki jih nima konkurentov.
 • Proračun za prvi mesec.

V odgovor na ta vprašanja je treba navesti znesek, ki je potreben za začetek poslovanja.

Vprašanje prostorov

Po podrobnih izračunih, bi morali iskati sobo. Obstajajo tri možnosti: nakup, gradnja ali najem.

Izposojeni prostori nosijo večino tveganj. Prvič, mesečno plačilo najemnine je treba stalno dati v proračun. Drugič, ugled je ustvarjen, mesto se vrti, toda v vsakem trenutku vas lahko prosimo, da izpraznite prostore.

Notranjost

Če so načrti resni in podjetnik namerava dolgo časa delati v gostinstvu, je treba razmisliti o možnostih, kjer obstaja možnost polnega lastništva prostorov. Prehod na novo mesto po promociji blagovne znamke je preobremenjen z izgubami. Lovorice za dolgotrajno delo v obliki rednih kupcev lahko izkoristijo druge ljudi.

Če ni denarja za nakup, lahko poiščete investitorje ali partnerje, ki so pripravljeni vlagati v projekt poletne kavarne v zameno za določen delež dobička v prihodnosti. Hipoteko je treba obravnavati kot zadnjo možnost. Pomembno je, če odprta poletna kavarna kot podjetje obeta resnično velike možnosti.

Priprava menija

Kuhinja - osnova poslovanja v gostinstvu. Določiti morate smer: odlične evropske jedi, francoske sladice, italijansko kuhinjo z pizzo, orientalsko z začimbami ali mešano. Toda tudi tukaj je odločilni dejavnik spretnost kuharja.

Moški del obiskovalcev

Glede na posebnosti poslovanja meni mora nujno vključevati velik izbor sladic, pijač, sladoleda, solat in drugih lahkih jedi. Izkušeni restavratorji opozarjajo, da so poleti potrebni mesne jedi, še posebej šibovice s pivom in drugimi alkoholnimi pijačami. Lahko jih razredčimo z različnimi solatami sveže zelenjave, sirom, pecivo s polnjenjem in čaj z različnimi okusi.

Kot dodatni čip lahko vključite:

 • Nargile.
 • Karaoke.
 • Kotiček za selfie.
 • Mize za poletno kavarno v nenavadni izvedbi - oblazinjene blazine ali zibelke.
 • Natečaji z nagradami med obiskovalci.
 • Na parkirišču - pranje avtomobila, medtem ko lastniki počivajo.
 • Če je kavarna družina, potem morate organizirati dobro igrišče.Ena institucija je bila zapomnjena, ker je obiskovalcem omogočila, da na stenah napišejo označevalec. Drugačna stvar je bila, da so na vhodu dali otroške copate odraslim in sladkim otrokom.

V vsakem primeru se glavne zahteve ne spremenijo - poletno kavarno mora imeti dolge pogovore, biti prijeten in okusno.

Prodaja - je ustvarjanje razpoloženja

Poiščite dobavitelje

Druga pomembna zahteva je kakovost izdelkov. Stoječe meso lahko uniči kakovost vseh jedi. Tisti obiskovalci, ki so dobili hrano iz te stranke, se bodo odločili pozabiti na pot do te ustanove. Moški ne bodo odpustili, če bo pivo zastalo. Vse se skriva za iskanje zanesljivih dobaviteljev. Z njimi bi sklenili pogodbo. Zagotavlja zakonito pravico, da zahteva pravočasne dostave in ustrezno kakovost izdelka.

Prijavni obrazec

V Ruski federaciji obstajata dve vrsti lastniških oblik: posamezni podjetniki in pravne osebe. Razlika je v tem, da je družba PI odgovorna v znesku svoje lastnine, registrirane v njenem imenu. In tveganje pravne osebe ne presega kapitalskega kapitala, nastalega pred registracijo.

Seznam dokumentov, potrebnih za registracijo, lahko dobite pri lokalnih uradih enotnega državnega registra pravnih oseb in EGRIP. Informacije so na voljo tudi na spletnem mestu. Postopek registracije ne traja več kot 5 dni za obe obliki lastništva.

Zaposlovanje osebja

Delo v sezonskih šolah privablja več študentov in šolarjev, ki so se odločili, da zaslužijo dodaten denar na poletnih počitnicah. Če se kavarna nahaja v ali v bližini mesta, potem ne sme biti nobenih težav z delovno silo. Če se ustanova nahaja na turističnih območjih in stran od stanovanjskega območja, je morda treba poskrbeti za najem z nastanitvijo. Plus, ta možnost je, da je obrobje delovne sile vedno cenejše kot v mestu.

Drugo vprašanje je, kako registrirati zaposlene. Zakon o delovnih razmerjih določa enotne zahteve za postopek zaposlovanja. Po njegovem mnenju morajo biti vsi zaposleni uradno registrirani in podjetnik je dolžan zaračunati zavarovalne premije.

Pomembno je, da skrbimo za čustveno ozadje

V praksi podjetniki najdejo legitimen način težaven. Zaradi kratkega trajanja dela raje ne delajo zaposlenega, temveč plačajo "v ovojnici". V splošni množici več kot 30% Rusov dela v neformalnem sektorju gospodarstva. Boj proti takšnim pojavom je v pristojnosti Inšpektorata za delo in lokalnih davčnih organov. Imajo pravico kadarkoli priti s čekom in izdati denarno kazen, če ugotovijo kršitve.

Usposabljanje osebja

Kakovost storitev ni nič manj pomembna od kakovosti sestavin, okusa posod in pohištva za kavarno v notranjosti. Toda velik sovražnik dobrega samopostrežja je človeški dejavnik: odsotnost, utrujenost, nepoštenost in čustvenost. Pomembno je ohraniti duh veselja, dobre volje in motivacije za delo v osebju.

Najboljša motivacija je denar. Zato je treba to vprašanje obravnavati v fazi oblikovanja plač. Ne zanikajte sil in sredstev za team building in motivacijo.

Izkušnje enega podjetnika: čez dan, ko je bilo malo obiskovalcev, je bilo navidezno sprostitev natakarjev. Glava je predlagala izvirno rešitev: vsakih 30 minut vsi gredo v dvorano in plesajo 30 sekund. Če so se natakarji najprej ravnodušno odzvali in se namesto tega zasmejali na plesih, se je kasneje pojavil duh avanture: pripravili so številke skupine in v celoti opravili v dvorani. Občinstvo je bilo navdušeno.

Zagon oglaševalske akcije

Pred več kot sto leti je bilo oglaševanja. Od takrat naprej se je razvila s stalnim tempom, ki išče vse bolj učinkovite in manj možnosti za izvrševanje proračuna. Socialne mreže so odprle velike priložnosti: lahko spodbujajo vsako podjetje. Lestvica ni omejena: v eni sami državi je mogoče za celoten planet. Priloge so minimalne. Če občasno povabite lokalne zvezde na brezplačno kosilo v zameno za zgodbo na svoji strani, lahko domnevate, da je trg skoraj osvojen.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný