OqPoWah.com

Zanimiva pravljica in njena kratka vsebina. Pepelka je čudovita zgodba s srečnim koncem

V članku je opisana zanimiva pripoved, podana je kratka vsebina. Pepelka, katere zgodovina je znana, verjetno vsem, je všeč vsem otrokom na svetu. Naj vas še spomnim, kaj je bilo rečeno v tem delu.

Prvi del pravljice s srečnim koncem

Pepelka

Kot otrok, smo vsi berejo zgodbe: o Sneguljčici in sedmih palčkov, o ribiča in zlate ribe, in o Mala morska deklica o Snow Queen. Spomnimo se še ena čudovita zgodba in njena kratka vsebina. Pepelka je ena izmed junakin, ki so jih najbolj ljubljene. Ona je naporna in potrpežljiva, prijazna, lepa in vesela.

V enem pravljičnem kraljestvu je živel s svojo hčerko. Njegova žena je umrla in kmalu se je poročila z žensko z dvema hčerkama. Mačeha takoj ni bila všeč njenemu stepanju in jo začela užalovati, jo obremenila z delom. Toda Pepelka je potrpežljivo pretrpela vse, hitro in s pesmijo se ni nikoli pritoževala.

V istem kraljestvu je živel kralj, ki je sanjal o poroki s sinarom. Da bi ga našli prijetno nevesto, je organizirala žogo, ki je povabila vse neporočene dekleta več kot šestnajst let. Mačeha in njene hčere se je prav tako začela zbirati in obljubljala Pepelki, da jo je pripeljala k žogi. Ampak ona je prevarala pastorko; na svečan dan je zapustila s svojim možem in njenimi hčerki v palačo in Pepelka je naložila svoje delo. Prvič v njenem življenju se je dekle razkrila. In potem se je zgodil čudež - preden se je pojavila pravljica, njena kuma ...

Drugi del: Vsak glede na njegove zasluge
Pepelka

Še naprej se spomnimo pravljice in njegove kratke vsebine. Pepelka je prejel darilo od svojega botra: da magija je vse delo za dekleta, nato pa obrnil buče v trenerja, miši v konjih, podgano v kočijaž, stare obleke ji goddaughter - v čudovitem ball obleke in izročil svoje steklene copate. "Pred polnočjo se morate vrniti domov," je opozorila pravljico Pepelko, "potem bo vsa čarovnija izginila."

Deklica se je lepo zabavala na žogico: plesala je veliko, všeč so bila vsa gosta, in princ se je takoj zaljubil v njo in se želel poročiti. Toda ura je začela premagati polnoč, in naša junakinja je bila prisiljena pobegniti. Na poti je izgubila enega od kristalnih čevljev. Na tej čevlji je knez našel svojega izbranega in se poročila z njo. In zlobna mačeha in hčerke so izstrelili iz kraljestva. To je povzetek. "Pepelka" je pravljica s srečnim koncem.

Druga dela avtorja

Spomnili smo čudovito zgodbo, njeno kratko vsebino. "Pepelka" (Charles Perrault je njen avtor) ni edino delo pripovedovalca. Napisal je takšne zgodbe: "Rdeča kapica", "Mačka v škornji", "Fant z prstom", "Spalna lepotica". Vsak od njih je kot otroci, pove, kako dobro osvaja zlo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný