OqPoWah.com

Film "Tri orehov za Pepelko" (1973): igralci, vloge, ploskve

Filmska pravljica "Three Nuts for Cinderella" je bila izdana na velikih zaslonih leta 1973. To je skupno delo filmskih ustvarjalcev iz Češkoslovaške in Nemčije. Filmska ekipa "Tri Nuts for Cinderella" (1973) je posnela pravljico na ozemlju obeh držav. Ta ekranska različica bajke "Tri sestre", ki jo je napisala Bazhena Nemtsova, se razlikuje od dela Charlesa Perraulta.

Pepelka ne pomaga pri pravljični kremi, ampak trije oreški. Režiserju je uspelo prenašati čudovito vzdušje s pomočjo naravnega snemanja, ki je potekal v luksuznih starih gradovih in v naravi. Slika je bila za občinstvo velik uspeh. Vendar pa je poleg dobre zgodbe in scenografije priljubljen tudi film "Tri orehov za Pepelko" (1973) in igralci. Še štirideset let kasneje se ta pravljica na televiziji predvaja za božič v nekaterih evropskih državah.

tri matice za igralce Cinderella 1973

Zemljišče

Glavni dogodki pravljice so podobni zgodbi o Perraultu. V filmu "Tri orehov za Pepelko" se zgodba vrti okoli dekle, ki živi s svojo mačjo in polsestero. Po smrti njenega očeta se je praktično obrnila od gospodarice posesti v služabnika. Zla mačeh naredi slabo Pepelko od jutra do noči. Hkrati nikoli ne zamudi priložnosti, da jo kaznuje ali kaznuje.

Prosimo, dajte dan dneve. Ampak tukaj se pričakuje pomemben dogodek, na poti k gradu, ki ga mora kralj poklicati. Medtem ko je mačkica zasedena s tem dogodkom, se Pepelka odloči, da se bo zdrsnila in se spustila na svojega najljubšega konja Yurashika, ki ji jo je dal oče. V gozdu se pomotoma srečuje s princem. Ko ga je preprečil, da bi ubil jelena, ga je Cinderella slišal okoli prsta in pobegnil.

Doma izve, da je njena mačeha in hčerka prejela povabilo v palačo k žogi. Ker je glavna sanja mačeha, da hčerki dajo knezu, se vztrajno pričnejo pripravljati na žogo. Stari služabnik, ki ljubi Pepelko, je šel na nakupovanje za praznovanje. Na poti nazaj, najde tri lupine, ki jih je dal svojemu najljubšemu.

tri matice za film Cinderella 1973 igralci in vloge

Kot se je izkazalo kasneje, so se lupine izkazale za čarobne. V prvem je lovska obleka, prikrita kot Pepelka, premagal princa in osvojila kraljevski prstan. Druga omlet je dekletu dala lepo obleko, v kateri je Pepelka šla na žogo in plesala s princem. V tretji oreh je bila skrita poročna obleka, v kateri je našla srečo s svojim ljubimcem.

Film "Tri orehov za Pepelko" (1973): igralci in vloge

Ustvarjalcem filma je uspelo odlično izbrati igralce za glavne in sekundarne vloge. Filmska pravljica "Three Nuts for Pepper" se je zahvaljujoč veličastni igri celotne glasbe že vrsto let zaljubila v gledalce številnih držav.

Pepelka
Dobili so tako slavne kot novice češke igralce v filmu "Tri orehov za Pepelko". Glavna junakinja pravljice - Cinderella - je igral igralka Libushe Shafrankova. Njen lik je lepa, prijazna deklica z odprtim, čistim srcem, ki je izgubila svojega ljubljenega očeta in je prisiljena prenesti vse napade zlobne mačehi. Ampak kljub temu, Pepelka ni obdušena in ostaja vesela, simpatična, pripravljena, da vedno pride na reševanje. Kljub težkim preizkušnjavam, ki so ji padle v njeno življenje, se je Pepelka, ki jih vztrajno premaga, sreča svojega princa in z njo sreča srečo.

trije oreščki za pločevino Cinderella

Mama

V vlogi mačeha je prišla igralka Carole Brownback. Matere mačkice popolnoma sovpadajo s sliko, ki jo je ustvaril Charles Perrault. V tej zgodbi je kot zla, pohlepna, kruta in nadvse ženska. Zelo sovraži svojo punčko Pepelko in se čim bolj trudi, da jo obremenjuje s trdo delo okoli hiše, v svojem naslovu pa izpusti le očitke in pripombe.

Ne glede na to, kako skrbno in dobro Cinderella ni naredila svojega dela, mačeha vedno ostaja nesrečna z rezultatom. Ona liči dekle njenega edinega veselja - voziti se na doniranega konja očeta. Vso svojo ljubezen, skrb in ljubezen daje svoji hčerki Dori, ki jo poskuša najti bogatega in opaznega ženina. V idealnem primeru je, glede na maćeh, knez.

Princ

tri matice za posadko Cinderella 1973

V filmu "Tri orehov za Pepelko" (1973) je v vlogi prinosa igral igralec Pavel Travniček. Njegov lik je mlad dedič na kroni. Toda prihodnji kralj vodi precej brezskrben življenjski slog. Še vedno ne gre v zadeve kraljestva. Svoje prostore preživi sredi istega, tako kot on, neobremenjen mladenič. Ljubitelji zabave in lovijo učitelje.

Knez ima namerno in zelo trdovraten značaj, vendar ima tudi takšne človeške lastnosti kot spodobnost, prijaznost, medsebojno pomoč. Za njega naslovi in ​​naslovi niso pomembni. Na prvi pogled se zaljubi v Pepelko, ne vedo ničesar o njenem izvoru.

Dora

Dora - edina hči svoje mačeha, igral Daniela Glachachova. Dora je precej pokvarjena in sebična deklica. Ona, tako kot njena mati, ne všeč polsestra in jo stalno uživa, čeprav ni nikoli storila ničesar o hiši in vodi v prostem in brezskrbnem življenju

Vinchek

V filmu "Three Nuts for Cinderella" (1973) je igral igralec Vinchek Vladimir Menshik. To je eden od starih služabnikov, ki se spopadajo z Pepelko in jo poskušajo pomagati. Bil je tisti, ki je dal dekle tri čarovne orehe, s katerimi je postala srečna.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný