OqPoWah.com

Analiza in povzetek: "Svinopas" (za bralski dnevnik)

Dela G. Kh. Andersen so že dolgo vključeni v šolski kurikulum in jih otroci z velikim veseljem berejo. V tem članku bomo pregledali analizo in kratek povzetek pravljice "Swineherd" za bralca.

O delu

Literarna pravljica "Swineherd" je bila prvič objavljena leta 1841 v zbirki del Andersena. Delo je kmalu postalo priljubljeno in je bilo celo prirejeno za gledališke produkcije.

Svinjar za bralski dnevnik

Menijo, da je delo v celoti sestavil Andersen, vendar ima veliko folklornih motivov. Torej, zelo priljubljena med narodnimi zgodbami je bil motiv kaznovanja ponosnega princa. Je prisoten v eni od zgodbe o bratih Grimm, kjer se kralj preobleči, se mučiti z arogantno princeso. Za razliko od folklornih predmetov, ki se običajno dobro končajo, je Andersenova zgodba manj sentimentalna.

Povzetek: "Swineherd" (za bralni dnevnik)

Main junak pravljice - Ubogi princ, ki vlada majhno kraljestvo. Odloči se, da se poroči s hčerko cesarjev. Princ pošlje kot darilo ljubljenega slaščičarja in čudovite vrtnice z lepim vonjem. Vendar, ponosna punca niso sprejeli daril, ker so bili živi in ​​niso bili roki osebe.

Andersenova zgodba ima izrazito poučno usmeritev, in kratek povzetek (»Swineherd«) lahko služi kot potrditev tega. V dnevniku bralcev lahko malo skrajšate besedilo, predstavljeno tukaj, in ne gredo v podrobne opise daril.

Knez se odloči, da bo služil cesarju kot svinjar. Ustvarja lonec, ki igra melodijo in prikazuje, kdo kaj kuhanje, in šopek, ki lahko reproducira vse pole in plese na svetu. Te stvari pritegnejo pozornost princese, in knez jih prodaja za poljub.
Andersen kaže, kako surovo kaznovani so ponos in aroganco. Potrditev tega je mogoče najti z branjem povzetka (»Swineherd«) za bralski dnevnik.

Torej, princesa poljubi princa in v tem trenutku jih cesar najde. Iz gnusa jih vodi iz svoje dežele. Princesa je začela jokati v žalosti. V tem času se je knez prikril in rekel dekletki, ki ji je zaničevala, da jo je zaničevala, ker se ni strinjala, da bi postala žena poštenega človeka, ampak se je za preproste nakit strinjala poljubljati svinjskega dreka.

kratek povzetek pravljice o prašiči za bralski dnevnik

Tema in ideja o pravljici

Zdaj lahko govorimo o glavni temi in o ideji o pravljici, zgornji povzetek (»Swineherd«) nam bo pomagal pri tem. Za bralski dnevnik je priporočljivo tudi napisati nekaj besed o tem.

Torej, glavna tema dela je brezupno ljubezen. Glavna težava je socialna krivica, ljubezen do izračuna, zamenjava pravega občutka z umetnim.

Zamisel o pravljici je, da ne moremo soditi ljudi po njihovem blagostanju in socialnem statusu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný