OqPoWah.com

Kako plesati zelenjavo in sadje iz plastelin

Čeprav se mnogim zdi, da je modeliranje težavno in da to ne more vsakdo storiti, v resnici to ni tako. Vsakdo lahko naredi čudovite predmete po preprostih priporočilih in sledi navodilom korak za korakom. V članku je nekaj preprostih primerov, kako plesati zelenjavo in sadje iz plastelina.

Zakaj prevrniti?

sadje iz plastelina

Kako diverzificirati otrokovo prosti čas, narediti to ne samo zanimivo, ampak tudi koristno? Lahko berete, zložite mozaik in uganke, zbirate oblikovalca, risate ali izdelate moške, živali, sadje in zelenjavo iz plastelina.

Na splošno je modeliranje zelo koristno za vse otroke. Razširi obzorje, razvija domišljijo in domišljijo, razkriva ustvarjalnost. Ko otrok naredi figurice, kot je zelenjava ali sadje, iz plastelin, je vključena majhna ročna mehanika, ki je odgovorna za govor, misel, pozornost. Tudi sam proces bo veliko zadovoljstvo odraslih. Mama in otrok bosta imela čudovit čas v družbi med seboj, mojster zabavnega tigra ali Smeshariki.

Ena najpreprostejših variant ustvarjalnosti je oblikovanje sadja in zelenjave iz plastelina. S to nalogo lahko novinci zlahka spopadajo.

Banane

zelenjava iz sadja iz plastelina

Slepe banane iz rumene plastelinije - to je zelo preprosto! Najprej morate dvigniti dve debeli podolgovate klobase, jih nekoliko upogniti. Nato z ostrim predmetom (na primer zobotrebcem) preide vzdolž nekaj vzdolžnih plitvih brazde. Zdaj naredite klobaso tanjša in krajša z majhnim sproščanjem na sredini. V ta dodatek držite dve banani - obrnili kup.

oblikovanje sadja iz plastelina

Če ste naredili vse v redu, bodo vaše plastične banane enake kot na zgornji sliki.

Korenček

oblikovanje zelenjave in sadja iz plastelin

Če želite narediti korenje, potrebujete dva koščka plastelina - oranžna in zelena. Najprej obdelamo obdelovanca:

  • korenovke - zvijamo oranžno klobaso, zoženo z enega konca. Širši vrh naj bo rahlo sploščen. Nekaj ​​ostrih (zobotrebec, na primer) izvajamo na kratkih prečnih črtah korenine;
  • pecelj - zavrtimo zeleno kroglico, z dvema stranema ga poravnamo s prsti, po enem koncu ga nekoliko zmanjšamo. Zobotrebec je potegnjen v globoke široke brazde v smeri od širokega roba do ozke (kot je prikazano na sliki).

sadje iz plastelina

Zdaj je najpreprostejša stvar zbiranje korenja iz praznih. Če želite to narediti, morate držati steblo z ozko stranjo do širokega roba korenine. Plastinska zelenjava je pripravljena! Ali ste dobili enako kot na sliki?

Paradižnik

Nič ni lažje kot plesati paradižnik! Tudi triletniki se lahko spopadajo s to nalogo.

zelenjava iz sadja iz plastelina

Še enkrat, morate začeti s praznimi deli. Najprej izdelamo sadje, za katerega zavrtimo kroglico iz plastelina rdeče. Zdaj, v dveh fazah storiti zeleno steblo z listi, najprej iz materiala ustrezne barve, ki jih potrebujete, da roll žogo, nato dva prsta umik iz njegovega pet zapusti svoje kratke klobase.

Zadnji korak je zbrati paradižnik, to pomeni, da zeleno steblo pripnemo samo z listi do rdeče krogle. Če se vse naredi pravilno, boste dobili zelenjavo, kot na sliki spodaj.
oblikovanje sadja iz plastelina

Grozd grozd

Grozdje je jagodičje, ne zelenjavo ali sadje. Toda za spremembo se naučimo, kako narediti grozdje. Poleg tega ni težje narediti tega kot narediti paradižnik. Najprej pripravimo podrobnosti: jagode in listje.

oblikovanje zelenjave in sadja iz plastelin

Če želite to narediti, lila plastelin zvije 12-15 majhnih kroglic, od katerih vsak rahlo ravnino prsti, ki jim daje napačno obliko. Nato so trije tridimenzionalni ovali (v obliki morajo biti podobni jajcu) zaslepljeni in jih dobro stisnili na obeh straneh, da bi jih naredili ravno.

oblikovanje zelenjave in sadja iz plastelin

Naslednji korak je popraviti vse jagode (lila kroglice) skupaj v obliki stožca in z vrha (na širšem delu), da držijo tri zelene liste. Grozdje je pripravljeno!

Zdaj ste prepričani, da je oblikovanje sadja in zelenjave iz plastelina preprosta in zanimiva dejavnost? Tako smo se naučili storiti - banane, korenje, paradižnik in grozdje.

oblikovanje zelenjave in sadja iz plastelin

Z malo domišljije, lahko naredite vse zelenjave in sadja iz gline: jabolka, hruške, slive, lubenica, zelje, grah, čebula, redkev, jajčevci, in drugi.

Zanimiva zasnova

Vse bi moralo biti estetika. Zato se pridelana zelenjava in sadje iz plastelin ne morejo vrniti v škatlo, ampak jih je treba lepo položiti, na primer v košarico ali na ploščo. Otrok bo to storil z veseljem.

oblikovanje zelenjave in sadja iz plastelin

Tukaj na plošči ležijo, kot pravi, jajčevci.

oblikovanje zelenjave in sadja iz plastelin

Druga jed je napolnjena z vrsto plastelinaste zelenjave. Na njej vidimo grah pod, redkev, korenje, zelje in celo majhna buča v središču kompozicije.

oblikovanje zelenjave in sadja iz plastelin

In tukaj obrtniki vse svoje izdelke dajo v košarico. Zelo zanimiva rešitev. Poskusite sami in videli boste, da je pleskarsko sadje iz plastelin (seveda zelenjava) zabavno.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný