OqPoWah.com

Zahteve po požarni varnosti v organizacijah

Ena od glavnih nalog države kot celote in zlasti določene organizacije je zagotavljanje požarne varnosti, to je zaščita pred požarom. V ta namen se izvaja kompleks različnih ukrepov, obstajajo posebne zahteve v zvezi z mnogimi predmeti, zgradbami, podjetji in celo mesti. Na žalost ni mogoče popolnoma izogniti vžiganjem, vendar zahteve po požarni varnosti omogočajo zmanjšanje tveganja požara na minimum.

Do sedaj je bilo razvitih veliko dokumentov, ki urejajo to dejavnost, praktično pa vsa podjetja in organizacije imajo posebej usposobljene osebe, ki so odgovorne za takšne previdnostne ukrepe. Zato so zahteve glede požarne varnosti glede snovi in ​​materialov, iz katerih so izdelani različni izdelki, predlagali, da proizvajalec navede, kako je objekt vnetljiv ali vnetljiv. To je navedeno v zveznem zakonu o ustreznem profilu.

Treba je opozoriti, da je glavna zahteva za preprečevanje požara pomanjkanje vira vžiga poleg vnetljivega materiala. To načelo je vedno postavljeno v temelju pri razvijanju zahteve po požarni varnosti v katerem koli podjetju ali objektu. Vendar pa ni vedno mogoče, da v proizvodnem procesu niso prisotni potencialno nevarni viri vžiga in vnetljivo okolje. V takih primerih je treba opremo čim bolj zavarovati, kakor tudi prostor, v katerem se nahaja. Če želite to narediti, uporabite tipke za opozarjanje v sili, samodejno zaustavitev, različne alarme itd.

Treba je opozoriti, da so ukrepi za preprečevanje nenamernega vžiga odvisni tudi od objekta samega. Torej se zahteve po požarni varnosti za električne instalacije znatno razlikujejo od priporočil za stanovanjske objekte. Kot rezultat, nekaj kategorije prostorov po stopnji nevarnosti, od morebitne grožnje do relativno varnega.
Obstaja več nevarnih dejavnikov, ki lahko med požarjo povzročijo materialno škodo. To je odprt ogenj in iskre iz nje (zlasti v zaprtih prostorih), dim, strupeni produkti izgorevanja itd. Tudi nevarne so nizka koncentracija kisika v zraku, eksplozivni val. Zahteve za požarno varnost v prostorih vključujejo izolacijo električnih napeljav, da bi se izognili kratkim stikom, namestitvi RCD-ov in avtomatskih varovalk. Leseno pohištvo ne sme stati poleg električnih ali plinskih peči. V kopalnicah in na zunanjih stenah stavbe morajo biti vtičnice izolirane od vlage.

Treba je opozoriti, da zahteve po požarni varnosti urejajo številni zvezni zakoni in pravila sistema za gašenje požarov. V primeru kršitve določenih pravil se lahko oseba, odgovorna za to dejavnost, kaznuje v skladu z ruskim pravom. Če ni nobenega posebnega zaposlenega, je za kršitve odgovoren vodja organizacije. Takšni ukrepi preprečujejo učinkovitejše preprečevanje.

Vse institucije, zlasti socialno pomembne (šole, bolnišnice, tovarne itd.), Morajo biti opremljene s posebnim alarmnim sistemom in v vsaki ločeni sobi (kabinet, oddelek itd.), Tako kot in koridorja, bi morale biti delovne gasilne aparate na dosegu. Konec koncev, če začnete ugasniti ogenj iz prve minute, je zelo verjetno, da ga ne boste mogli širiti. Posebne zahteve se uporabljajo tudi za materiale, iz katerih je stavba zgrajena. Priporočljivo je, da se vnetljive strukture obdelajo s posebno raztopino, ki kasneje ne bo omogočala hitrega požara.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný