OqPoWah.com

Kako prenesti otroka v drugo šolo? Postopen opis postopka in priporočil po korakih

Življenje je večplastno in nepredvidljivo. In zato včasih razmišljate o stvareh, ki v običajnem času ne motijo ​​prebivalstva. Na primer, kako prenesti otroka v drugo šolo? To je vprašanje, s katerim se bomo danes soočili! Samo ta ideja se ne bo uresničila. In hitro se spopasti z nalogo - preveč. Najprej moramo ustrezno pripraviti in pretehtati vse prednosti in slabosti rešitve. Možno je, da se težava na področju izobraževanja otrok lahko reši brez tako resnih korakov.

Kako se preseliti v drugo šolo v Rusiji

Pravica do prejemanja storitev

Ali je mogoče otroka prenesti v drugo šolo? Ja, starši imajo to pravico.

V skladu z veljavnimi zakoni lahko predstavniki mladoletnika izberejo izobraževalno ustanovo za izobraževanje otrok samih in razred, v katerem bo otrok študiral. Če želite, lahko spremenite šolo ali licej.

Pomembno: nihče nima pravice zavrniti prenosa. To je neposredna kršitev zakonodaje Ruske federacije.

Malo ljudi ve, če pa želijo, lahko starši celo izberejo obliko usposabljanja. Na primer, dajte prednost domači šoli. Vendar se take pravice praviloma dodeljujejo samo, če obstajajo dobri razlogi. Pravni predstavniki mladoletnikov se ne bodo borili le za njih.

Kdaj lahko prevedem

Kdaj je bolje prenašati otroka v drugo šolo? Na to vprašanje ni nobenega odgovora. Malo kasneje bomo ugotovili, kaj psihologi mislijo o tem. Najprej bomo preučili zakonodajne podlage operacije.

Po zakonu je mogoče kadarkoli prenesti iz šole v šolo ali iz razreda v razred. Glavna stvar je slediti določenemu algoritmu akcij. Spoznali ga bomo spodaj.

Pomembno: pogosto se prenesejo sredi leta. Nihče ne more prepovedati take akcije.

Kadar je potrebna sprememba institucije

Če razmišljamo o tem, kako otroka prenesti v drugo šolo, je pomembno, da starši razumejo, v katerih okoliščinah je bolje, da se strinjajo z tako resnim korakom. Konec koncev je sprememba izobraževalne ustanove stresna situacija za mladoletnika.

Šolska sprememba

Najpogosteje je potrebna sprememba študijskega mesta, če:

 • starši niso zadovoljni s kakovostjo opravljenih storitev;
 • družina se premika;
 • v šoli slabo organizirano zunajšolsko življenje;
 • otrok je veliko pred njegovimi ali njenimi vrstniki pri razvoju v šoli ali zunaj njega;
 • kurikulum ne ustreza otroku ali njegovim predstavnikom;
 • Želim spremeniti kraj študija na bolj elitno;
 • konfliktne situacije z učitelji;
 • resne konflikte med otrokom in študenti.

V nekaterih primerih je razlog za prenos prenehanje dejavnosti izobraževalne ustanove. Takšne situacije praviloma skoraj nikoli ne pridejo.

Pomembno je: pred izbiro novega študijskega mesta, če pride do konfliktov z ekipo, je treba poskušati mirno rešiti vse težave, ki se pojavijo. Če to ni mogoče, nadaljujte s prevodom.

Psihologi o akciji

Prenos otroka v drugo šolo v Moskvi ali v drugem mestu Ruske federacije z ustrezno pripravo ni tako težko. Toda še vedno moraš pripraviti. Tudi pogovor z otrokom.

Stvar je v tem, da psihologi zagotovijo: prenos iz šole v šolo in celo iz razreda v razred resno prizadene miselnost mladoletnika. Še posebej v adolescenci.

Kako prenesti v prvem razredu

Sprememba položaja, učitelji, delovni program, družbeni krog - vse to bo prvič šokiralo otroka. In zato se morate pripraviti vnaprej. Na primer, da se z maloletno osebo pogovorno razpravlja in razpravlja o prihajajočem dogodku.

Priporočljivo je, da otroke ne šel iz šole v šolo, če so proti njemu. Najprej se morate pogajati z mladoletniki. Šele po zagonu aktivnih operacij.

Ali otrok potrebuje prevod? To je najboljši čas za uresničitev naloge.

Pomembno: bolje je, da otroka ne prenesemo v drugo izobraževalno ustanovo sredi šolskega leta. Prednostno se prijavite za peticijo po novoletnih praznikih ali počakajte do konca leta.

Kratka navodila

Kako prenesti otroka v drugo šolo? Če ne upoštevate vseh zgornjih odtenkov in psiholoških vidikov, obvladovanje naloge ne bo težko.

Hitri vodnik za prenos otroka v drugo izobraževalno ustanovo je videti takole:

 1. Izberite šolo, v kateri želite identificirati mladoletnika.
 2. Ugotovite, ali so prosti sedeži v razredih, ki zanimajo starše.
 3. Obrnite se na izobraževalno ustanovo z zahtevo za sprejem otroka. Za to je potrebno pripraviti več dokumentov. Seznanili se bomo s svojim seznamom pozneje.
 4. Pridobite si roke na privolitev za vpis.
 5. Prijavite se za prenos v trenutno šolo.
 6. Poberi številne otroške dokumente. O njih kasneje.
 7. Dostavite manjkajoče dokumente novi šoli.

Zdi se, da problem ni problematičen. Le v praksi je vse težje. V šolah na primer ni dovolj prostora. Zato otroka ni vedno mogoče prenesti v izbrano izobraževalno ustanovo.

Zavrnitve, ki jih lahko sprejmete

Ali naj se otrok prenese v drugo šolo? Če so starši prepričani, da je v sedanji izobraževalni ustanovi bolan ali slabo izobražen, ja. Toda konflikti s kolektivom so boljši, da se poskušajo mirno rešiti. Na primer s preusmeritvijo na drug razred.

Pripraviti se na novo šoloAli zakon prepoveduje sprejem otroka v izobraževalno ustanovo? Po zakonu imajo direktorji takšno pravico. Toda začne delovati le, če obstajajo dobri razlogi.

Zavrni prenos, če:

 • otrok ni opravil testa;
 • uspešnost mladoletnikov ne izpolnjuje zahtev, določenih v šoli;
 • starši niso prinesli obvezne dokumentacije za izvajanje naloge.

Najpogostejša različica razvoja dogodkov je zavrnitev vpisa zaradi pomanjkanja mest v izobraževalni ustanovi. V takih okoliščinah morate poiskati drugo šolo ali licej. Druge možnosti ni.

Pomembno: v nekaterih izobraževalnih ustanovah je neizgovorjeno pravilo - najprej vpisati otroke, ki živijo v bližini šole. Zato ni vedno mogoče priti do izbranega liceja.

Zahteva za prevod

V šoli je bil otrok premeščen v drug razred, vendar ni šel skozi učne težave? Potem je bolje spremeniti izobraževalno ustanovo. Včasih samo ta korak pomaga vzpostaviti učni proces.

Kako napisati prevajalsko prijavo? Najprej se morate prijaviti na novo šolo. Zahteva predvideva navedbo takih informacij:

 • Ime zakonitih zastopnikov otroka;
 • Ime mladoletnika;
 • datum rojstva otroka;
 • kraj registracije in dejansko prebivališče;
 • zahtevo za sprejem otroka v določeni razred;
 • podatke o otroku in njegovem zdravju.

V resnici ni vse tako težko. Zahtevek za prenos v drugo izobraževalno ustanovo po pridobitvi ustreznega dovoljenja je sestavljen na podoben način.

Pomembno: obrazec uveljavljenega prijavnega obrazca se navadno izdaja v določeni šoli. Besedilo je napisano, da narekuje.

Dokumenti za primarno obdelavo

Kako prenesti otroka v drugo šolo? Velika vloga celotnega procesa je priprava ustreznih dokumentov.

Pri osnovnem zdravljenju v novi šoli potrebujete:

 • izkaznico otroka;
 • vloga za vpis;
 • Potni listi staršev;
 • rojstni list otroka;
 • zdravstvena kartica (neobvezno);
 • SNILS;
 • potrdila z dovoljenjem za prebivanje mladoletne osebe.

To je vse. Običajno po tem otroku opravi preizkusni test, po katerem se odloča o vpisu. Včasih je dovolj običajnega pogovora.

Zahteva za prevod

Kaj bo dano po odbitku

Naslednji pomemben korak je prenos mladoletnika. Med tem postopkom bodo starši morali vzeti številne otroške dokumente.

Te vključujejo:

 • zasebna zadeva;
 • zdravstveno kartico;
 • potrdila o dosežkih;
 • upravni akt o odbitku zaradi prenosa.

Vsi ti dokumenti so dani v roke staršem, po katerih se napotijo ​​na novo šolo. V nasprotnem primeru prenos ne bo izveden. Še posebej ne glede na napredek.

"Državne službe" za pomoč

Kako prenesti otroka v drugo šolo? "Državne službe" - portal, ki bo pomagal pri soočanju z nalogo. Glavna stvar je vnaprej registrirati storitev in potrditi identiteto.

Vodnik za predložitev zahteve za prevajanje je naslednji:

 1. Pojdite na storitev gosuslugi.ru.
 2. Odprite razdelek »Izobraževanje«. Lahko ga najdete v katalogu storitev ali v razdelku »Popular«.
 3. Izberite možnost »Prenos otroka v drugo šolo«.
 4. Pritisnite gumb "Pridobi ...".
 5. Določite šole, v katere želite vpisati otroka. Lahko je nekaj.
 6. Izpolnite prijavo za prenos.
 7. Prenesite skeniranje prej navedenih dokumentov. Primerno za njihove kakovostne fotografije.
 8. Kliknite gumb "Pošlji aplikacijo".

Očakati je treba povabila k razgovoru. Po tem starši odločijo, v katero šolo naj pošljejo otroka. Izvirniki prej navedenih vrednostnih papirjev se zagotovijo izbrani instituciji.

Zdaj je jasno, kako lahko otroka prenesete otroka v drugo šolo prek "državnih služb". To ni tako težko storiti, če vnaprej izbirate izobraževalno ustanovo in pripravite več potrebnih dokumentov za izvajanje dokumenta.

Zaključek

Dejansko so vprašanja, povezana s prenosom otroka iz šole v šolo, izredno pomembna. Starši se morajo odločiti, kdaj ukrepati. Na primer, nekateri ljudje spremenijo svoje šole po začetni stopnji, in kdo si to takoj prizadeva.

Kdaj je bolje prenašati otroka v šolo?

Omeniti velja, da bo po prenosu otrok potreboval podporo od sorodnikov. Moral se bo prilagoditi novemu okolju, timu, učiteljem in programu. Pogosto študijsko operacijo spremlja zmanjšanje učne uspešnosti. Samo prilagoditi moraš. Ko se bo otrok začel uporabljati, bo spet dobil učenje.

Morda je dober razlog za spreminjanje šole brez soglasja mladoletnika je slaba izobraževalni program v instituciji ali močno akademsko okvare, ki zagotavlja delovna mesta za posebne programe. V drugih primerih, ni treba hiteti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný