OqPoWah.com

Pojdi na potovanje. Mednarodno vozniško dovoljenje

Ko se oseba uporablja za mobilnost, želi ostati ne samo doma, ampak tudi v tujini. Vedno pogosteje turisti niso omejeni na izlete s svojimi organiziranimi izleti, ampak mislijo na lastno pot, ki se zlahka gibljejo med različnimi mesti in državami. Če želite to narediti, je vse, kar morate razmišljati, približna pot potovanja in najem avtomobila. In tukaj je vredno zapomniti obstoj takega dokumenta kot mednarodnega vozniškega dovoljenja ali mednarodnega vozniškega dovoljenja.

mednarodno vozniško dovoljenje

Nekateri naši državljani menijo, da so njihove ruske pravice mednarodne vozniško dovoljenje, vendar to ni tako. Za vožnjo avtomobila v tujini potrebujete dodaten dokument. Res je, če potujete v države nekdanje Sovjetske zveze, se lahko omejite na notranje pravice. Toda v več kot dvestotih državah sveta imate z vami mednarodno vozniško dovoljenje. Seveda, če imate srečo, boste lahko našli majhne pisarne, ki se ukvarjajo z najemom avtomobilov, ki bodo zaprli oči zaradi pomanjkanja mednarodnega vozniškega dovoljenja. Ali pa greste na potovanje z avtomobilom in ne skrbite za najem. Toda v primeru nesreče ali če ste kršili cestna pravila, pomanjkanje mednarodnega vozniškega dovoljenja ne bo pričevanje v vašo korist. In to je pomembno.

mednarodno vozniško dovoljenje

Registracija mednarodnega vozniškega dovoljenja vas ne bo vzela veliko časa, vam ne bo treba opraviti dodatnih izpitov. Mednarodno vozniško dovoljenje je prevod vaših pravic v osnovne jezike Združenih narodov, od katerih jih je le osem: angleščina, španščina, francoščina, ruska, nemščina, arabščina, kitajščina, japonščina. Samo prometno policijo se morate obrniti in predložiti paket dokumentov, ki vključuje te dokumente:

- Potni list ali drug dokument, ki potrjuje identiteto prosilca in navzočnost njegove registracije v kraju stalnega prebivališča;

- izvirnik vozniškega dovoljenja;

- vloga v predpisani obliki;
- vozniška kartica;

- zdravniško potrdilo (izvirnik in kopija);

- mat fotografije v velikosti 35 * 45 mm (črno-bela ali barva);

- prejem plačila dajatve.

Državna dajatev za izdajanje mednarodnih pravic je tisoč rubljev. Do danes ne morete stati v vrsticah pri prometni policiji in prijaviti prek portala vladnih služb, nato pa vse dokumente predložiti v določenem času.

Mednarodno vozniško dovoljenje velja tri leta. Če pa vaše notranje pravice potečejo prej, boste morali zamenjati mednarodno vozniško dovoljenje. In če si izgubil Rusa vozniško dovoljenje, premaknili ali spremenili svoj priimek, bo mednarodno potrdilo prejel tudi drugo.

registracija mednarodnega vozniškega dovoljenja

Torej, imaš mednarodne pravice in že zbira stvari za potovanje. Ne pozabite vzeti domačega vozniškega dovoljenja, v mnogih primerih morate te dokumente skupaj prikazati v tujini. Torej, tuji policaj lahko primerja fotografije s pravicami z obrazom in se prepričajte, da lahko resnično vozite.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný