OqPoWah.com

Freudova sanje: vse prednosti in slabosti

Avstrijski psiholog Z. Freud se šteje za ustanovitelja klasične psihoanalize. Veliko je prispeval k razvoj psihologije. Priljubljenost mu je prineslo delo na študiju sanj, ki se imenuje "Interpretacija sanj". To delo vsebuje znanstveno razmišljanje o mehanizmih sanj, o njihovi vlogi v življenju ljudi. V procesu razmišljanja je Freud prišel do zaključka, da se bo pomembnejša doživetja, ki se je zgodila v realnosti, svetlejša in bolj barvita pokazala v sanjah. Menil je tudi, da je treba več pozornosti posvetiti razlagi sanj.

Znanstveniki skozi zgodovino človeštva so se ukvarjali z vprašanjem, kaj je sanje. To je povzročilo veliko hipotez. Nekateri so menili, da sanje vsebujejo spomine na pretekli dan. Tam je bilo še eno stališče, naj bi sanje brez slehernega pomena in v njej pridejo nerealne slike. Vendar je imel Freud drugačno mnenje. Verjel je, da je sanje šifrirano sporočilo, ki zahteva poglobljeno analizo.

V našem življenju so številne prepovedi in zaradi strahu pred neodobravanjem drugih moramo skriti svoje resnične želje in motive ter jih zamenjati z drugimi. To je vzrok sanje: zaradi zaviranja želja v resnici jih vidimo že v sanjah, tj. Naši možgani na ta način gre za trik, da bi vsaj nekako sprostili omejitve - tako je verjel Freud. Knjiga sanj je bila napisana na podlagi njegovega dela "Interpretacija sanj", ne samo s strani psihoanalitike, temveč tudi z drugimi znanstveniki.

Obdobje priljubljenosti Millerjeve sanjske knjige pade na obdobje 19 let, knjiga Freudove sanjske knjige pa je večkrat ponatisnela, postala pravi uspešnica 20. stoletja.

Prednosti tolmača sanje Freuda

Freudov dreambook, za razliko od Lopeffove sanjske knjige, ne vsebuje nobenega mistika ali uganke, ni nasičen s tako imenovanim ezoteričnim prahom. Vsebuje le podatke, pridobljene z raziskavami v več poskusih. Toda čeprav knjiga Freudove sanjske knjige nima mističnega začetka, se še vedno šteje za enega nestandardnih in nenavadnih tolmačev sanj.
V zbirki najdemo interpretacijo tako navadnih in trdno vnesenih stvari, kot so hiša, avto, kuhinja, letalo itd.

Sanje o Freudu so pogosto zelo pikantno obravnavane. Opaziti je, da je knjiga Freudove sanjske knjige zelo zahtevna pri moških.

Zdaj je čas, da govorimo o pomanjkljivostih sanjske knjige. Razlaga sanj po Freudu na poseben način, saj sanje gledajo na ravnini spolnih organov. Znano je, da je bila glavna raziskava znanstvenika namenjena proučevanju psihologije ljubezni. Freud je bil prepričan, da je nujno preučiti odnos instinkta s sanjami, saj je človek usmerjen s spolnimi instinkti. Zaradi tega se Freudova snovna knjiga imenuje tudi erotična.

Tolmačenje sanj po Freudu se opira na koncept nezavednih želja. Z drugimi besedami, vse naše neizpolnjene sanje, neizpolnjene potrebe in neizpolnjene misli najdejo svojo pot v sanjah, osnovni simboli pa imajo erotično podlage. In če dešifrirate algoritem svobodnih združenj, lahko bolje spoznate sebe, svoje resnične želje in vzroke porazov, da bi spremenili svoje življenje.

Tolmačenje sanj je iskanje skritega pomena, resnice, ki jo vsebuje vsaka sanja. Nenavadnost tega tolmača je, da po njegovem mnenju sanje, ki sanjamo, ne predvidijo prihodnosti. Zasnovani so tako, da ljudem pomagajo razumeti sebe, v svojih skritih željah. In to pomaga doseči notranjo harmonijo.

Veliki psihoanalitik je bil prepričan, da sanje ni toliko znanstveni predmet kot sredstvo poznavanja sebe in drugih ljudi.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný