OqPoWah.com

Moderna poroka Inguša

Zunanja barvitost in bogastvo severne Kavkaza sta znana daleč preko teh veličastnih gora. Tukaj, od generacije do generacije, so vse carine skrbno prenesene, skoraj nespremenjene. Svečanost poroke ni izjema. Danes poteka v enakem vrstnem redu kot pred več stoletji.

Treba je opozoriti, da je najbolj strogo upoštevati poročne tradicije Čečeni, Karachais, Ingush (obredi teh narodov so precej podobni med sabo). Na primer, narodi Dagestana Poroka je že dobila evropski okus. To je še posebej očitno v mestnih območjih. Obstaja veliko novih stvari: metanje v šopek neveste (in dejansko šopek ni tradicionalna dodatek), je nenavadno in da nevesta in ženin sedel za isto mizo, se je mladi plesni ne izvaja kot preveč odprtih obleke nekateri neveste. Vendar napredek ne zahteva starejših dovoljenj in obstajajo nekatere prednosti za poroke nove vrste. Ampak spodaj, še vedno želim govoriti o Ingush porokah, ki so precej tradicionalne.

Pripravi se na poroko

Mnogi ljudje Severnega Kavkaza (kar pomeni natančno NCFD) imajo jasno razporeditev po svojih priimkih. Razdeljeni so na častno in niso zelo stari, v zadnjem času pa so se pojavili, s sorodstvom pa gre v sedmo pleme. To pomeni, da se mladenič ne more poročiti s dekletom - istim imenom njegove matere, babice, prababice. Tako Ingugu ni težko najti ženo, ki ni sorodnik. Toda takšna varčevanja so precej modra odločitev, zahvaljujoč se ji predstavniki narodov na Kavkazu zelo redko imajo bolne ali duševno prizadete otroke.

Po izbiri neveste se mora ujemati. Najvidnejši predstavniki ženina družine pridejo v dekliško hišo in prosi očeta za roke svoje hčere. V večini primerov se upošteva želja mladih, zaprošena za njihovo privolitev. Starši se ne želijo poročiti ali poročiti.

Poroka
Inguška poroka se začenja okrašena korteza, ki jo sestavljajo številni avtomobili. Pridejo do sorodnikov ženina, ki jih vodi stric (ali starejši brat). V hiši neveste že čakajo in šale, plesejo. Iz "strani" žetona gredo fanta z deklico, ki daje nevesti robec in iglo pokriže na rob. In mladenič vzame nevesto iz očetove hiše, ga drži za komolcem, je ena izmed najbolj častnih poročnih vlog. V tem primeru vse ukrepe spremljajo želje sreče mladim, zdravje njihovim staršem.

Za resnično, to je, s pesmimi in vžigalnimi plesi, Inguške poroke začnejo ob prihodu neveste v hišo ženina. Tukaj njena tašča daje žličko medu, tako da je njeno življenje na novem mestu srečno in sladko. Potem bo v kotu vzela častno mesto, kjer bo mlada deklica morala stati vso poroko in sprejeti čestitke.

Ali potrebujete priče na poročni ali zabavni program za Inguško poroko? Seveda ne. Konec koncev, sproščene zabave gostov, njihove veselje pri sestanku z družino in prijatelji ni treba spodbujati. V tem času praznuje ženin v "hiši za pomoč" (s sosedi, sorodniki), skupaj z mladimi fanti. Pojavi se šele tretji dan.

Postopoma so številni sorodniki ženina prišli v hišo svojih staršev. Čestitke mladim, jejte in pijte, dajte svojim staršem denar. Na splošno se med poročnimi dnevi odvija določen krog daril: nevesta daje darila rojstnim in sorodnikom ženina, ki ji nato predstavijo zlate okraske in oblačila.

Ingušne poroke se lahko odloži za daljši čas (teden dni, deset dni). Istočasno po poročnih slovesnostih trajajo dlje časa, ker prvič nevesta gre za vodo, ki jo spremljajo mlada dekleta in otroci, nato pa mladoporočenca obiščejo sorodnike. Tako se srečno družinsko življenje vsakega para začne z dolgoletnimi svečanosti.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný