OqPoWah.com

Kabardijske poroke: tradicije in modernost

Kabardijske poroke danes niso samo veselje in lep pogled. To je stalna razprava, včasih pa tudi konflikt. Dejstvo je, da bi tradicionalna, v celoti povezana s starimi običaji akcije, trajala več kot eno leto. Kabardijske porokeDružina ženina je prvič iskala vredno nevesto. Nato je s svojimi sorodniki predlagala svojim sorodnikom. V primeru soglasja (in ga ni bilo mogoče dati hkrati) so se družine začele dogovoriti o kalimu. To je bilo storjeno počasi, vendar temeljito. Po tem so se družice neveste pridružile, kasneje - zaveze. Vsa ta dejanja so potekala izključno v skladu z nacionalnimi tradicijami, sledili strogemu ritualu ali, če želite, skripti. Ko je ženin prispeval del kalima, se je nevesta lahko vzela iz starševskega doma. Postopek umika je tudi strogo urejen. Ni manj zabaven kot sami kabardski poroki.

Dekle je bilo naseljeno v isti hiši, ženin v drugem. Do poroke ni mogel videti svojih sorodnikov, še posebej z starejšimi in nevesto. Šele po dolgem času je bila deklica odvedena v hišo ženina v sobo, kjer bi živeli. Toda v splošni dvorani je bilo izvlečeno šele po nekaj tednih. Seveda je ta opis le najbolj strm povzetek tega praznika. Rituali so veliko širši in bolj barviti. lepe kabardijske porokeToda danes jih je karardistov strogo držalo. Tudi najlepša kabardijska poroka danes vsebuje le elemente ljudske kulture: glasbo, petje, včasih narodne noše. In to je odklon od zgodovinskih tradicij, ki so razjarile številne Kabarde. Kaj ne marajo pripadniki starega obreda?

Kabardijske poroke danes
Danes, tako kot v starih časih, lahko nevesto ukrademo tudi nevesto. Prav tako je postavljena v hišo sorodnikov, toda ko pridejo njeni starši, prosijo za privolitev deklice. Če se ona strinja, imam pride v hišo in se poroči. Mimogrede, mnogi verjamejo, da bi se morale v hiši odvijati kabardijske poroke, ne pa v restavraciji. To je prva značilnost. Če se nevesta ne strinja, lahko gre samo domov. To je tudi značilnost našega časa. Po zaključku imamove sklenitve muslimanske poroke priprava na poroko. Zanimivo je, da je po poročni noći, ki je še vedno vadba, predvsem na oddaljenih območjih, v nasprotju s tradicijo islama. Kljub temu pa kar nekaj kavarcev in drugih belcev to ve. Ne morete povezati moških in žensk na tradicionalni poroki. Tradicija zahteva, da se zabavajo ločeno.najlepša kabardijska poroka In, seveda, mora biti nevesta skrita od zunanjih pogledov.

In kaj je danes najlepša kabardijska poroka? Ta niz luksuzno očiščenih avtomobilov, modno oblečeni gostje, dekleta v evropskih oblekah z golimi rameni, iskreno streljanje neveste in ženina za poročni video. Je slabo? Nekdo verjame, da so "Russified" ali "ovropeennye poroke" - sramota naroda, še en korak proti izgubi nacionalne identitete. Drugi mislijo, da so sodobne lepe kardinske poroke z evropsko pristranskostjo poklon časom. Kdo je prav? Verjetno bi morali rojstva neveste in ženina iskati odgovor na to vprašanje. Samo oni imajo pravico določiti, koliko je potrebno ohraniti stare tradicije in koliko naj uporabijo splošno sprejete načine praznovanja za nov čas.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný