OqPoWah.com

Sancho Panza: Karakteristike znakov

Sancho Pansa, katerega značilnost je predmet tega pregleda -. Eden od glavnih znakov znamenitega romana Cervantes "Don Kihot" To je preprost kmet, ima ženo in otroke, kljub temu, da smo dobili na prigovarjanje viteza in mamljivo idejo, da postane guverner otoka, junak zapusti svoj dom in postane oproda svojega gospodarja.

Znak

Ta junak se šteje za antagonist glavnega junaka, saj se zdi, da je povsem prikrajšan za svetovni pogled, ki je značilen za svojega gospodarja. Sancho je predvsem zanima materialne prednosti, priložnost, da se bogate. Ima svojo filozofijo življenja, ki temelji na preprosti vsakdanji modrosti. Ni čudno, da je njegov govor poln citatov, besed in pregovorov. Običajni kmet, zaznava vse, kar se dogaja skozi prizmo svoje posebne, kmetijske zavesti. Poskuša najti praktično razlago za vse, ni nagnjen k pojmu abstraktnega razmišljanja, kot je njegov spremljevalec. Tako se na prvi pogled zdi, da se protagonistu sooča Sancho Panza. Značilnosti tega značaja pa kažejo, da to ni povsem res.

sancho pansa značilnost

Primerjava z Don Kihotom

Kvačica glavnega junaka je v svojem smislu dvojna, kljub očitni razliki v likih. Ne brez razloga sta oba takoj našli skupni jezik in skozi celo potovanje tudi prijatelje. Dejstvo je, da lahko oba najdeta veliko skupnih značilnosti. Najprej gre za njihovo neomejeno lahkotnost. Konec koncev, tako kot Don Quixote, preprost in preprost misleč Sancho Panza.

Značilnosti junaka dokazujejo, da je v tem pogledu zelo podoben mojstru. Na primer, takoj je verjel v možnost svojega guvernerja in na svoji poti nikoli ni nikoli dvomil v to. Kljub dejstvu, da je pogosto dvomil v besede satelita in ga celo večkrat prevaral, je sam Sancho preprosto dovolil možnost, da bi nekega dne postal vladar. Obenem je njegovo najpomembnejše udobje, saj njegova naslednja izjava pravi: »Zdaj pa me hrani ali izberite guvernerja.«

slika Sancho pansa
Najbolj presenetljivo je, da se je njegova želja zares uresničila: nekega dne je vojvoda dejansko imenoval plemiča kot vodjo otoka. Pansa si je veliko izposodil od Don Quixota in te veščine izvajal v svojem vodstvu. Torej, bil je pošten, pošten, poskušal posnemati svojega gospodarja. Še posebej so bili njegovi prebivalci presenečeni izvrsten način da je v mnogih pogledih mogoče razložiti ne samo z njegovim prirojenim besedilom, ampak z vplivom mojstra.

znane izjave sancho psi

Folk funkcije

Velik pomen za razumevanje pomena romana je njegova podoba. Sancho Panza je eden najbolj privlačnih likov ne le v pisateljevem romanu, temveč tudi v svetovni književnosti na splošno. Bil je blizu mnogim bralcem in je postal zelo priljubljen predvsem zaradi dejstva, da je avtor v svoji osebi utelešal tradicionalni ljudski značaj. Takšni junaki so praviloma vedno uživali v ljubezni bralcev zaradi njihove preprostosti, zaupanja, humorja. Med potovanjem junak zazna vse pustolovščine seveda, kar takoj postane privlačno za bralca. Deluje s posebnimi koncepti, njegov govor skoraj ni abstraktnih metafore ("Na dobrem temelju in zgradbi je dobra").

Njegove pripombe in besedne zveze - to je prava zakladnica ljudskih življenjskih izkušenj. In če je Don Kihot pojasnjuje, kaj se dogaja v smislu viteza in plemič, njegov zvesti veleposestnik in trajno raje delati dobro, namenjeno-pisane frazeologijo, ki prinašajo pridih toplega humorja v pripoved.

Izjave

Znani citati Sancho Panze pričajo o njegovem ostrem umu, opazovanju in zvijačenju. Pokažejo, da je junak razumel s praktičnega stališča, skrbi predvsem za telesno zdravje, o odnosih z ljudmi, o udobju - fizičnem in duševnem. Na primer, ima v lasti frazo: "Kjer igra glasba, ne more biti nič narobe z njim."

Torej, podoba plemena Don Quixote je sestavni del celotnega romana, brez njega pa značilnost viteza ne bi bila tako izrazita. Ja, in lik je samozadostna in neodvisna figura, saj gre nazaj v življenje ljudi. Torej, Sancho Panza se je pojavil kot nekakšen dvojček viteza. Likvidacija tega znaka je nemogoča, ne da bi ga primerjala z mojstrom.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný