OqPoWah.com

Podoba Mtsyrija v pesmi Lermontov `Mtsyri`. Postavitev kompozicije

Kavkaška tema je bila vedno blizu Mikhaila Jurijeviča Lermontova, narava in navade te zemlje so očarali pesnika. In to delo je vključevalo to ljubezen in odražalo tudi romantičen začetek dela pisatelja. In podoba Mtsyrija v Lermontovovi pesmi "Mtsyri" je postala ključna in oblikovalska ploskev.

Posebnost Lermontovove ustvarjalnosti

slika mtsyri v pesmi Lermontov MtsyriDelo Lermontova je postalo odraz romantičnega trenda v literaturi. Njegov junak je vedno sam in se sooča s svetom. Zgodnjo ustvarjalnost odlikuje močan vpliv Byron, ki je bil utelešen v idealizaciji značaja. Kasneje junak postane izviren, postane odtujen, skupaj s tragično ljubeznijo, izdajanjem prijateljev in refleksijami na večno v samoti.

Tragedija pesnikovih del je v vdoru grobe in krute resničnosti v junaški notranji svet. Podoba Mtsyrija v Lermontovovi pesmi "Mtsyri" je v veliki meri zgrajena ravno na tej konfrontaciji. Tako kot vsi glavni junaki pisatelja, Mtsyri je neločljivo želja, se borijo z družbo, željo po razvijanju in doseganju svojega cilja.

Osamljenost junaka Lermontova je poskus miru miru, da pridejo v harmonijo s svetom, počivajo iz družbe in razumejo, kaj se dogaja. Le pusti sami, se znaki lahko uresničijo.

Lermontovovo delo, tako kot življenje pesnika, je zelo protislovno. Ljubil je svojo domovino, vendar je pel na Kavkazu, rojen je v visoki družbi, vendar ga je sovražil. Veliko takih protislovij je veliko, vse pa se je v taki ali drugačni obliki odražalo v pisateljevih delih.

Zgodovina ustvarjanja pesmi

slika mtsyri v pesmi Lermontova

Zamisel o pisanju o mladeniču, ki je v samostanu lutal in sanjal o begu, je prišel v Lermontov v licejskih letih. Toda, kot je Lermontov kasneje zapisal, je bil takrat še vedno na razpotju in ni odločil za svoje ideale. Zato se pisatelju sploh ni izkazalo, kaj je nameraval: pesmi "Confession", "Boyar Orsha". Podoba Mtsyrija v pesmi Lermontov še ni bila rojena.

Po napakah je bila zamisel pozabljena in znova se spomnila med prvim izgnanstvom na Kavkaz. Na poti Mihail Jurijevič je odpeljal mimo samostana, v katerem je srečal meniha. Pogovor z njim je naredil velik vtis na pesnika in se spet vrnil k prvotni ideji.

Podoba Mtsyrija

podoba mtsyrija v pesmi Lermontove kompozicije, 8. razredV Lermontovovi pesmi "Mtsyri" je opisana zgodba o zadnjih dneh mladeničevega življenja, ki je bil kot deček ujet v zapor in pustil meniha skrbno. Glavna vprašanja v pesmi so izguba življenja, neizkoriščenost usode, svoboda človeka. Mladenič, ki tvega svoje življenje, pobegne iz svojega kraja zaporne kazni, da bi našli svobodo in se vrnil domov. Leta ni uspelo poskusiti s tujim zemljiščem in zapora.
Zapornik, ki je do konca pripravljen na boj za voljo, ki vključuje pogum, dostojanstvo in pogum - to je podoba Mtsyrija v Lermontovovi pesmi. Pisanje (8. razred) bi moralo pomagati učencem, da razumejo moč človeškega duha in njegovo sposobnost boja.

Indikativna je pot v pesmi. Govorimo o celotnem življenju fanta, Lermontov se prilega v eno poglavje, vendar opis treh dni lutanja zavzema skoraj v celoti ostalo delo. Tako avtor izpostavlja pomen dogodkov, njihovo usodo za glavnega junaka.

slika v pesmi Lermontovega kratkega esejaPodoba Mtsyrija v Lermontovovi pesmi »Mtsyri« ustvarja neverjetno moč osebnosti in duha. Prizadeva si za svoj cilj - da se vrne v svojo domovino in ga nič ne more ustaviti. Mladenec ne pozna poti, vendar gre, trpi zaradi lakote, žeje, utrujenosti, toda to ni razlog za ustavitev. Dekle, ki ji Mtsyri čuti določeno sočutje, ostaja tudi za njim, saj se junak spominja svojega cilja. Tudi resne rane, ki jih pusti leopard, ne vzamejo upanja, da bi prišli domov.

Mtsyri, tudi če umira in spozna, da je hodil v napačni smeri, ne obžaluje svojega dejanja. Ker so bili le ti trije dnevi svobode resnično življenje. Deloma avtorske lastnosti vključujejo podobo Mtsyrija v Lermontovovi pesmi. Po načrtu, ki analizira to delo, lahko najdete številne podobne značilnosti, na primer željo po svobodi, boju s običajnim obstojem.

Postavitev kompozicije

V vseh šolskih programih je napisano delo na temo »Podoba Mtsyri v pesmi Lermontov«. Esej, katerega povzetek lahko povzamemo iz gradiva, ki ga predstavljamo, je vedno napisan v skladu z jasno definiranim načrtom. Glavne točke takega načrta so naslednje:

  1. Idealen junak Lermontov: kratko opisati tiste lastnosti, s katerimi je pisatelj vedno obdaril svoje junake.
  2. Značilnosti romantičnega junaka v Mtsyriju: Na kratko opišite romantiko in naštejte značilnosti romantičnega junaka.
  3. Zakaj je Lermontov ustvaril prav takšen junak: za opredelitev socialnih problemov, ki naredili pesnikov boj za svobodo.

podobo mtsyri v pesmi Lermontova po načrtu

Alternativni delovni načrt

Kot podlago lahko vzamete drugo strukturo za pisanje na temo »podoba Mtsyri v pesmi Lermontov«. Sestava (8. razred), napisana v skladu s spodnjim načrtom, v celoti razkriva tudi težave pri delu:

  1. Otroštvo glavnega znaka: pomagal bo razumeti izvor njegovega karakterja.
  2. Razkritje osebnosti Mtsyrija po opisu treh dni po volji: v tem, kako junak govori o svoji novi svobodi, se razkrivajo najpomembnejše lastnosti njegovega značaja.
  3. Kakšen značaj je blizu Lermontov?

Zaključek

Podoba Mtsyrija v Lermontovovi pesmi je torej oblikovanje ploskve. Ne po naključju, je ideja nastala ustvarjanja delo pesnika v študentskih letih, ko je bil zaprt sam. Lermontov je v svojem junaku utelešil svojo željo po svobodi in želji, da se bo boril do konca.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný