OqPoWah.com

Pristojnosti državne dume: priložnosti in odgovornosti

Pristojnosti državne dume, njene vloge pri sodelovanju državne uprave - vse to je zelo zanimivo za ljudi. Državna duma je organ zakonodajne oblasti in zato mora biti njeno delovanje usmerjeno v interese celotnega prebivalstva.

pristojnosti državne dume

Pristojnosti državne dume
Objekti, ki jih upravlja zakonodajni organ, so določeni v Ustavi Ruske federacije. Treba je opozoriti, da ga je sprejel popularni referendum. Torej, pristojnosti državne dume Ruske federacije vključujejo:

  • Sprejem in upoštevanje računov (to je glavna funkcija spodnjega doma Zvezne skupščine).
  • Izdaja soglasja k imenovanju predsednika vlade predsedniku države. Državna duma, ki v roku enega tedna pregleda predlog predsednika. Treba je omeniti, da mora kandidat osebno priti v zakonodajni organ in odgovarjati na vprašanja, ki bodo zahtevana ne več kot pol ure. Po takšni anketi glasujejo frakcije. Morda je tudi situacija, v kateri bo potreben tajni zaključen glasovnica.pristojnosti državne dume Ruske federacije Če se kandidat zavrne, se predloži nov projekt, za katerega je potreben tudi en teden. Po zavrnitvi tretjega kandidata ima predsednik pravico, da razpusti državno damo in samostojno imenuje vodjo izvršilne oblasti.
  • Odobritev državnega proračuna. Tudi ta točka vključuje tudi pristojnosti državne dume. Ima eno posebnosti: proračun se sprejme po štirih odčitkih, spodnji dom pa potrdi celotno poročilo o izvrševanju državnega proračuna s strani vlade.
  • Reševanje vprašanja nezaupanja / zaupanja v vlado. Državna duma Ruske federacije lahko to odloči izvršna veja v državi povzroča nezaupanje. Če to potrdi večina glasov, bo vlada razpuščena.
  • Izjava o amnestiji. Pristojnosti Državne dume so razširjene tudi na to področje, ta odločitev pa je bila izvedena več kot 10-krat v celotni zgodovini, zadnja pa je bila pred desetimi leti.
  • Imenovanje določenih uradnikov. Državna duma ima pravico imenovati predsednika Računskega zbornice in Ruske centralne banke ter varuha človekovih pravic. Prvi so imenovani po priporočilu, zadnji pa na podlagi glasovalnega ratinga.Državna duma Ruske federacije
  • Vprašanje nezaupanja predsednika. Državna duma ima takšno funkcijo. Ima pravico, da predloži takšno ponudbo, vendar bo veljala le, če za njega glasuje več kot 150 poslancev.
  • Obravnava nekaterih vprašanj zunanje politike (samo v pritožbenem postopku vodja države).
  • Predložitev vloge Ustavnemu sodišču, da preveri skladnost zakonov z ustavo države.

Zgoraj omenjene pristojnosti Državne dume so pomembne za našo državo, saj je organ zakonodajne oblasti in na njej je odvisno dobro počutje prebivalstva Rusije.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný