OqPoWah.com

Značilnosti postopka povračila obsodbe. Vidiki in odtenki

Značilnosti postopka odplačevanja kazenske evidence

Za začetek je treba ugotoviti, kaj je prepričanje. Dekodiranje izraza je navedeno v čl. oseminštirideset Kazenski zakonik Ruske federacije (Kazenski zakonik).

povračilo kazenske evidenceV skladu s tem členom deluje v zvezi z osebo (ali osebami), ki je storila kaznivo dejanje, od trenutka napovedi obtožnice sodba sodišča. Oseba pridobi poseben pravni status.

Izraz kazenske evidence začne teči od dneva, ko ga je sodni organ objavil do trenutka vračila ali umika.

Slabo je treba ljudem, ki so bili prej odgovorni za storjena kazniva dejanja. Sodišča so večkrat storila kazniva dejanja (sankcije, ki so določene v Kazenskem zakoniku), se razumejo kot ponovitev. Posledično, z oteževalno okoliščino, ni vredno upati, da bo lažji stavek.

Obstaja taka stvar kot povračilo obsodbe. Zakonodaja določa, da se šteje, da se po določenih pogojih samodejno povrne. To pomeni, da ni potrebe po drugem sodnem zaslišanju in ustrezni odločitvi.

Pravni, trajanje kazenskega zapisa se izteče po izreku kazni (osnovno in dodatno, če je bil ta imenovan ločeno) ali ob zaključku poskusne dobe.

Pod amnestijo (zahteva se amnestija) in pomilostitev se šteje, da se tudi vračilo vrne. Vendar pa zakon določa, da se lahko umaknejo. Ne potrebujemo komentarjev.

Pravni pogoji za vračilo kazenske evidence

Določeno v tretjem delu čl. oseminštirideset Kazenskega zakonika:

- pri osebah z pogojni izraz se obsodba šteje za preklicano po izteku roka poskusno obdobje;

- tisti, ki jim ni bila odvzeta prostost, ampak so bila obsojena eno leto po izreku sodbe, ki jo je določilo sodišče, samodejno ugasne;
zrelost kazenske evidence - podobne pogoje za osebe, ki so prejele pogoje za kazniva dejanja z majhno ali srednjo resnostjo;

- za osebe, ki so obsojene zaradi hudih kaznivih dejanj, se po šestih letih svobode ugasne;

- končno se po osmih letih po izteku prestajanja kazni oseb, ki so takrat storile posebno hudo kaznivo dejanje, šteje za poplačano.

Zgodnje odstranjevanje kazenske evidence

Če obsojenec ne krši zakonov in predpisov, se obnaša brezhibno, lahko na njegovo zahtevo sodni organ s svojo odločitvijo na hitro odplača.

Obstaja taka pravica in oblast državne oblasti. Vse pravne točke in zahteve zakonodajalca so navedene v čl. 84, 85, 86 (v njihovih delih) Kazenskega zakonika Ruske federacije.

pogoji vračila kazenske evidenceKakšna je posebnost takega pravnega mehanizma? Na primer, sodišče prepoveduje osebi, da zadrži določena delovna mesta po določenem času po odlogu kazni. Odločba sodišča organ za zgodnje poplačilo kazenske evidence odstrani vse omejitve, vključno s kazensko-pravnimi.

Značilnosti povračila obsodb pri mladoletnikih

Nekaj ​​drugih izrazov, krajših, je uveljavljena umetnost. devetdeset petine Kazenskega zakonika Ruske federacije v zvezi z osebami, ki v času izvršitve kaznivega dejanja niso dosegle večine (osemnajst let).

Za pogojno dobo je rok odplačevanja šest mesecev. Za kazniva dejanja z majhno ali srednjo stopnjo resnosti - eno leto.

Za hude kazniva dejanja in še posebej hudo - tri leta.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný