OqPoWah.com

Delež človeškega telesa

Prvi, ki so opazovali deleže človeškega telesa, so bili stari Hindujci in Egipčani. Tisti, ki so začeli aktivno študijo, je bila uporabljena glavna enota dolžine roko. Kasneje so grški in italijanski umetniki poskušali ugotoviti, kako se deleži ženskega telesa, moških in otrok različnih starosti razlikujejo.

razmerja človeškega telesa

Njihove ugotovitve in izračuni so se ob koncu dvajsetega stoletja znatno napolnili, zahvaljujoč meritvam, izvedenim na najbolj tipičnih predstavnikih. Takšne študije so pomagale izpeljati splošne zakone sorazmernosti telesa in njegove spremembe v zvezi s starostjo, velikostjo rasti, to ali tisto vrsto dejavnosti.

Doslej so posebni pomen pridobili s temi opazovanji in meritvami, katerih cilj je ugotoviti povprečne številke (norme), potrebne za izdelavo diagramov oblike in velikosti posameznih odstopanj. Poleg tega se v tem trenutku aktivno zbirajo podatki o tem, kateri kazalniki prikazujejo deleže predstavnikov neevropskih ras iz deleža evropskih, bela dirka. Za ta namen smo razvili posebno shemo za merjenje celega telesa in posameznih udov, obraza in glave. Za pridobitev antropometričnih indikatorjev se praviloma uporablja ravnilo z razdelki ali dvojni meter.

idealne razsežnosti telesa
S temi orodji lahko enostavno izmerite velikost rasti, kot tudi višino brade, ramena in drugih delov. Da bi čim bolj natančno določili razmerja človeškega telesa, zlasti glede na dolžino okončin, širino medenice in ramen, je nujno treba uporabiti poseben kompas - Topinara. Obod glave in prsnega koša merimo z navadnim metričnim trakom in dimenzijami posameznih delov obraza - s pomočjo debelega noge in drsnega cirkusa.

Kaj je to idealne proporcije organi, tukaj so strokovnjaki soglasno po njihovem mnenju - najpomembnejši vidik deleža osebe mora biti v skladu s svojo rastjo, ustavo in starostjo.

telesne razsežnosti

Parametre lahko izračunate na več načinov. Prvič, z uporabo formule, ki temelji na dodatku oboda ramena, obodu golenice in vratu ter nadaljnji delitvi rezultata v obod kolka. Številka v območju od 0,50% do 0,65% se šteje za indikator idealne proporcije telesa. Drugič, lahko uporabimo Brockovo splošno znano formulo: "rast 100 centimetrov" (če je rast do 165 centimetrov) in "105 centimetrska rast" (če je rast več kot 165 centimetrov). Vendar je v tem primeru zelo pomembno, da se upoštevajo vrste telesnih razmerij, ki so lahko tanke, normativne in široke kosti. Človeški parametri morajo ustrezati prvi vrsti, z zapestjem manj kot 16 centimetrov (z obodom), drugi tip - od 16 do 20 centimetrov, tretji pa več kot 20 centimetrov.

Še posebej je treba poudariti, da taki izračuni običajno niso namenjeni ugotavljanju, ali mora oseba izgubiti težo, njegovo telo je lepo urejeno ali ne. Pomembno je razumeti, da so deleži položeni genetsko, velikost nekaterih udov, oblika glave, širina obraza in še veliko več - to so vsi znaki, ki so določeni z dedno dediščino. Če jih radikalno spremenite, to ni vredno, lahko se le malo prilagodite.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný