OqPoWah.com

Indijska poroka

Indija je ena najstarejših držav na svetu. Še vedno se drži najstarejših tradicij. Eden od njih je poročna slovesnost, znana po svojem sijaju in lepoti, v Indiji. Tu je vse enako, kot je bilo pred mnogimi leti. Vse iste poroke na klevetu staršev. Nič se ni spremenilo. Od želje mladih skoraj nič ni odvisno. Še posebej to velja za dekleta, običajno lahko naročijo, da se poročijo s popolnoma neznano osebo, in nimajo pravice, da ne kršijo. Zato se indijska poroka imenuje "poroka po dogovoru". To živo manifestacijo smo videli večkrat v svetlih in barvitih indijskih filmih.

Poroka v Indiji - to je velik verski proces, v katerem so bogovi hvaljeni. To je neke vrste žrtev. In tisti, ki niso vstopili v sveto obveznico poroke, se imenujejo "brez žrtve". To je zelo prezir za vsakega indijanca.

Starši ženina, preden se odločijo za izbiro primerne neveste za svojega sina, primerjajo svoje horoskope, če je rezultat ugoden, potem pride do tajnega dogovarjanja in obeh strani sindikalne izmenjave daril. Običajno nekaj mesecev pred poroko starši neveste nimajo lahkih časov. Navsezadnje morajo zbrati doto: sari za vse priložnosti, kuhinjski pripomočki itd. Na splošno je veliko ljudi začelo doto, ko so spoznali, da se je rodila v družini. Poroka v Indiji je zelo drag dogodek, za katerega je povabljenih 700-800 ljudi, med njimi pa so celo tujci. Vse je odvisno od materialnih možnosti staršev neveste, ker se stroški poroke v celoti nanašajo na njih.

V Ljubljani poročni dan nevesta in ženina ne morejo jesti do dneva, ko so praznovani. Na samih vratih hiše z mladoporočencem se sreča mlajši brat neveste, poljublja prihodnost mož sestre, potem kot znak miru med njimi, on opere noge. V ženinovi hiši so njegovi sorodniki uredili plese in pojejo pesmi. Po tem se opravi obvezni ritual pohvale rumene barve. Za Indijance ta obred simbolizira zvestobo in je povezana z barvo sonca. Nadalje, oče ženina navaja imena umrlih sorodnikov, zato jih poziva, naj bodo priče in obveščajo, da je njihov potomec združen z zakonsko zvezo. Konec koncev, gredo v hišo neveste, kjer se ponovi ta slovesnost.
Svečanost poroke poteka v posebej zgrajeni majhni cerkvi in ​​samo v hiši neveste. Ženin stoji na ravnem kamnu, ki čaka, da vzame nevesto v leseni palanki - v lepem, bogatem, najpogostejšem rdečem sari. Nevesta je vse v nakitu in zlatu. Še posebej priljubljena pri indijskih dekletih so nakit v nosu, ki se imenuje Nat. To je poklon tradicije in simbol poroke za ženske. Drug Indijska tradicija - to so sedem častnih krogov okoli ženina, preden mladoporočenci pogledajo drug drugega v oči. Ta obred se imenuje "shubho drishti" - preveden je kot prvi pogled. Po tem je en konec sari neveste vezan na ženinega pasu - to simbolizira močno naklonjenost drug za drugega. Mladoporočenci sedijo blizu ognja in držijo roke, okoli njih sestavljajo sedem krogov. "Požarna priča" - to je tisto, kar mislijo Indijanci. Požar je njihova glavna svetost, in če mladi ljudje niso šli čez sedem krogov okrog njega, poroka ne velja za veljavno.

Potem se poročna gibanja premakne v tempelj, kjer mladoporočenca dajo sveto prisego, ki se izkaže za zelo podobno evropskemu. Po teh besedah ​​so mladi par roke povezani z venci z rožami. V tem času mladenič uporablja rdečo barvo na odlomku in čelo nevesto, potem pa postane mož in žena. Nato se praznovanje prenese v sobo, kjer se prava zabava začne s plesi in pesmimi. Indijska poroka je prava barvita predstava in traja celo noč. Naslednje jutro gosti zapustijo hišo na novo izdelane žene in jo vodijo k ženinemu domu. Tam čakajo darila in blagoslove, potem pa vsi počivajo. Naslednji dan so se njegovi sorodniki zbrali, da bi se še naprej zabavali. Na splošno lahko indijsko poroko praznujemo zelo dolgo, toda to ni obvezno.

Indijska poroka je očarljiva s svojo legendo o idealnem paru v vseh pogledih. Tam je bil takšen mož in žena, ki sta živela srečno življenje v zakonu, nihče izmed njih v vsem življenju ni več gledal nikogar. Njihovo življenje je bilo polno ljubezni in razumevanja. Ta legenda je idealna za vse Indijance, na katere si vedno prizadevajo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný