OqPoWah.com

Prednosti človeka in njegove pomanjkljivosti

Čeprav je verjel, da je bil človek ustvarjen z Bogom, po njegovi podobi in podobnosti je grešno in nepopolno bitje. Vendar pa je tudi dostojanstvo osebe nesporno, prav tako pa tudi njegove pomanjkljivosti. In med temi pomanjkljivostmi spadajo takšne grdosti, kot so ponos, pohlep, zavist, obsodba, nestrpnost, trdovratnost in tako naprej, lahko daste v seznam za dolgo časa. Mnoge od teh lastnosti, na žalost, so določene v osebi od otroštva, to je, da so posledica neustreznega izobraževanja otroka v družini s strani staršev.

Prednosti in slabosti osebe se ne pojavijo v njem nenadoma in nenadoma, je razumljivo. Oblikovati prepoznavne značilnosti značaja otroka zategnite ročno vse od staršev in notranji krog, in nadaljuje v vrtcu, šoli in tako naprej. Na primer, če otroka, otrok je ves čas lovili in prisiljeni pohiteti, ko je bil prisiljen, da deluje na veliko število krogov in odsekov, poskušali narediti vse, kar je, sicer bo to prekletstvo - je oblikovana tako kakovost kot nestrpnost. Zdi se, da ista trma, ko starši poskušajo ves čas, da gredo v nasprotju z željami otroka in mu povzroči stalno občutek protest in permisivnosti, nasprotno, vodi do nemoralnosti in aroganco.

Slabosti, kot je človekovo dostojanstvo, seveda imajo globoke korenine. Poželenje se lahko oblikuje v otroku zaradi pomanjkanja ljubezni in pozornosti, od istega pa se lahko zdi obup in obupa, kar bo nato vodilo k samoumevnosti. Potem bo šef, ki bo zatiral svojo voljo, tako da se bo v človeštvu pojavil strah, hinavščina, obljudenost, ki ga ne bo vodila k samospoštovanju in samospoštovanju.

Kaj je človeško dostojanstvo, kot pravijo v življenju in karakterju? Dejansko je po Dalovem slovarju dostojanstvo spoštovanje, niz precej visokih moralnih lastnosti. In ne zmešajte z aroganco, to so popolnoma drugačne stvari. Ko pravijo, da je ta oseba vredna, pomenijo, da je vreden spoštovanja, zahvaljujoč njegovim dragocenim osebnim lastnostim, vedenju v družbi, akcijam in tako naprej. Če oseba začne inflirati svojo ceno, postane arogantna in s tem izgubi spoštovanje časti in dostojanstva posameznika. Zato moramo razumeti, da gre za popolnoma drugačne stvari.

Prednosti in slabosti osebe se še naprej oblikujejo in ko pride iz otroštva, pod vplivom družbe. Pozitivna ocena njegovega vedenja, dejanj, ga dvigne v javnosti. To mu lahko daje moč in željo, da bi se borile s svojimi pomanjkljivostmi in si prizadevale za nadaljnje izboljšave. Negativno vrednotenje javnega mnenja lahko privede do poslabšanja teh pomanjkljivosti, zato bi bilo treba v oceni to objektivno oceniti.

Priznanje dostojanstva osebe s strani družbe pomeni določeno vrednotenje glede njegovih moralnih lastnosti. V njem se kaže več kvalitet, kot so poštenost, spoštovanje do ljudi, plemstvo, prijaznost, iskrenost, skromnost, občutljivost in tako naprej, večja je vrednost, ki jo ta oseba predstavlja družbi. Če starši želijo vzgojiti svoje otroke kot dostojnega člana te družbe, se morajo od otroštva odlagati in razvijati v njih pozitivne lastnosti.
Vključujejo tudi:

- Skromnost. To je takrat, ko se oseba, ki ima veliko vrlin, obnaša preprosto in neopazno, ne da bi jih potiskala in hvalila.

- Sram in vest. Verjamem, da ljudje pravijo, da ta glas Boga znotraj neke osebe mu pove, kaj je dobro in kaj je slabo in vodi do želje, da bi se pokesal svojih slabih dejanj.

- Čast. To je moralna načela in kakovost osebe, vreden spoštovanja od družbe.

- Samozavest. Ob tem občutek človeka nikoli ne bo nikogar zlorabil z drznimi žalitvami, niti ne bi ponižal ali nasilil drugega.

To je prednost komunikacije z osebo, ki ima čast in dostojanstvo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný