OqPoWah.com

Kakšna je tehnična zasnova informacijskega sistema?

Informacijski sistemi so se prvič pojavili v 50. letih prejšnjega stoletja. Njihova naloga je bila obdelava računov in izračun plač, kar je skrajšalo čas, porabljen za pripravo dokumentov.

tehnični projektInformacijski sistemi v sedemdesetih in osemdesetih letih postajajo sredstvo za nadzor nad upravljanjem, ki podpira in pomaga hitro sprejemati odločitve.

V poznih 80-ih so se začeli uporabljati v organizacijah vseh profilov, pomagati doseči uspeh pri dejavnostih, pri ustvarjanju novih izdelkov in storitev.

Informacijski sistem se šteje za določeno število medsebojno povezanih avtomatizacij programske opreme, akumulacije, kot tudi obdelava informacij. Podatki, vneseni v informacijski sistem, se tam hranijo ali obdelujejo in posredujejo potrošniku.

Tehnično informacijski projekt sistemi - to je projektna dokumentacija, ki opisuje oblikovalske rešitve za oblikovanje in delovanje informacijskega sistema. Elementi in kompleksi funkcijskega dela IS so objekti oblikovanja.

Tehnični projekt se začne pripravljati iz ankete pred projektom in utemelji, ali je smiselno ustvariti ta sistem. Navedite zahteve za funkcije sistema in metod načrtovanja.

Nato tehnični projekt poteka skozi drugo fazo - to je raziskovalno delo, razvoj različnih sistemskih možnosti in izbira najboljšega.
tehnična zasnova informacijskega sistemaTretja stopnja je projektna naloga. To je dokument, ki ga stranka pošlje izvršitelju, opisuje nalogo, katere funkcije mora izpolnjevati sistem in zahteve za to. Razvit je v skladu z GOST 34.602 - 89.

Ko tehnični projekt preide v peto fazo, se glavno delo naredi za ustvarjanje IP-ja. Organizacijska podpora - spremembe upravljavske strukture (enote se združijo ali razdelijo).

Informacijska podpora - izberite sistem klasifikacij, kodiranje. Dokumenti se razvijajo, akcijski načrt priprava predmeta za izvajanje sistemov, pričakovano gospodarski učinek.

Šesta faza: programiranje poteka. V skladu s opisom delovnih nalog se razvijajo tehnična navodila.

koncept avtomatiziranega informacijskega sistemaSedma stopnja: preizkušen IP in če ni napak, se začne obratovati.

In končno, v osmi stopnji tehnično zasnovo IS spremlja izvajalec, da bi ohranili operativne značilnosti na ustrezni ravni. Potekajo posvetovanja, odpravo pomanjkljivosti, priprava predlogov o razvoju IP.

Koncept avtomatiziran informacijski sistem Vključuje uporabo računalniške podpore za načrtovanje sistema in se imenuje CASE. Obstajajo osnovna načela za ustvarjanje IP, ki temelji na CASE-tehnologijah:

  • Celovita računalniška podpora za oblikovanje;
  • Primer modela modela: sistem lahko podpira objektno usmerjen ali funkcionalno usmerjen pristop;
  • hierarhično predstavitev modela. Možnost detajliranja (razpad), s spustnim načrtom;
  • načelo vidnosti - ilustracije, grafi, ki opisujejo strukturo in elemente sistema.
Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný