OqPoWah.com

Glicerin za interno uporabo

Glicerin je precej viskozna tekočina, ki nima barve. Okus tega zdravila je sladek. Drog ima odlično sposobnost raztapljanja različnih snovi, zato ga je mogoče vzeti ne samo lokalno, ampak tudi znotraj.

V zvezi z zunanjo uporabo, za mehčanje in navlaženje kože, ki je nagnjena k suhosti, je zdravilo povsem popolno. V ta namen se nanaša neposredno na kožo. Vzemite majhno količino in jo rahlo orišite v kožo. Za to aplikacijo ni kontraindikacij. Opaženi so bili le zelo majhni neželeni učinki, ki se kažejo v obliki neresničnega draženja in rahlega pekočega občutka.

Glicerin za interno uporabo se uporablja kot mikrokristal v rektumu. Ta postopek pomaga pri zaprtju, ki izhaja iz različnih razlogov, na primer kot pojav, povezano s starostjo, ali pri bolnikih, ki so prisiljeni voditi libelen življenjski slog. Zdravilo ima blago draži učinek na sluznico in tudi spodbuja gladke mišice črevesja. Kot rezultat, peristaliza črevesja, kar pomaga pri lajšanju zaprtja. Glicerin za interno uporabo v vrsta klistirja je priporočljivo uporabljati zjutraj po jedi. Dovolj je enkrat na dan, količina raztopine pa mora biti približno 5 mililitrov. Pri izvajanju tega zdravljenja lahko obstajajo tudi neželeni učinki. Na primer, lahko pride do rahlega draženja rektalne sluznice. Toda ta pojav se praviloma pojavi le po relativno dolgi aplikaciji. Stvari, kot so poslabšanje hemoroidov, nekateri tumorji in druge vnetne bolezni, so lahko kontraindikacija za uporabo glicerina za interno uporabo. V navodilu so opisane tudi takšne kontraindikacije kot prisotnost razpok v anusu.
S tem zdravilom, otekanje možganov, zato je glicerin za interno uporabo predpisan tudi v prisotnosti povečanega intrakranialni tlak. Poleg tega lahko zdravilo zmanjša intraokularni tlak v prisotnosti glavkoma. Pri vseh navedenih simptomih je predpisan glicerin. Uporaba znotraj predlaga določeno dozo - približno 1 gram na kilogram telesne mase. Zelo priporočljivo je pripraviti vodno raztopino, ki jo pripravimo z mešanjem enakih delov samega zdravila in vode.

Obstajajo nekateri neželeni učinki v obdobju, ko se glicerin uporablja za interno uporabo. Med njimi so glavobol, driska, bruhanje in druge neprijetne stvari. Če oseba trpi zaradi sladkorne bolezni, obstaja tveganje za majhno povečanje ravni sladkorja. Bodite previdni in zdravljenje opravite le pod nadzorom zdravnika, kot se lahko zgodi hiperglikemična koma. Prav tako je previdno priporočljivo zdraviti z glicerinom tistim, ki imajo vse vrste težav s kardiovaskularnim sistemom. Prišlo je do primerov, ko so prišli do aritmije. Torej, kontraindikacije bodo prisotnost takšnih bolezni, kot so hude diabetes, možganska kap in miokardni infarkt, pa tudi različne motnje v ledvicah in jetrih.

Poleg zgoraj navedenih bolezni, v katerih se lahko uporablja to zdravilo, so tudi dokazani ljudski recepti, ki so se izkazali za učinkovite. Za mnoge je glicerin postal resničen zdravilo. Na primer, zdravilo odlično pomaga pri raztezanju kite, s hrupnim mrazom pa pomaga tudi pri ledvični koliki in holecistitisu.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný