OqPoWah.com

Izredni pogoji.

V sodobni medicini obstaja koncept "nujnih držav" (ali nujnih držav). Tako imenovano stanje človeškega telesa, ki predstavlja neposredno nevarnost za življenje bolnika. Nujni pogoji zahtevajo takojšnjo nujno zdravljenje (prva pomoč), diagnozo in zdravljenje patološkega stanja.

Glavni cilj v tem primeru se ne zdravi pacienta, vendar se je preselil iz težka in odločilna za stabilno stanje.

Danes so nujne razmere najbolj dovzetne za študij in raziskave. Izvajajo se teoretični in praktični testi za optimizacijo shem stabilizacije bolnika. V procesu takšnih študij in eksperimentov zdravniki raziskujejo jasnost in zaporedje zdravljenja.

izredne razmere lahko povzročijo različne bolezni, in glede na to, saj zahtevajo različne vezij in Cupping pristope. Najpogosteje se takšne patologije pojavijo v kirurški in srčni praksi. Tako lahko nujne razmere v operacijo bodo posledica naslednjih ostro razvoju patologije: razjeda dvanajstnika ali želodca (najpogosteje v perforacije ali penentratsii lani), vnetje trebušne slinavke, slepiča (nevarnost pretrganja steni in razvoj peritonitis), je peritonitis (raste na katerikoli kirurški patologija) in drugi. Takšni patološki procesi zahtevajo takojšnjo nujno zdravljenje.

Izredne razmere v kardiologiji najpogosteje predstavljajo miokardni infarkt, blokada srca, ishemična srčna bolezen, motnje ritma, prevodnost ali ekscitabilnost srca.

Shema zdravstvene oskrbe v nujnih primerih:

- izvajanje kompleksa manipulacij pri zagotavljanju prve pomoči (ki jo izvaja zunanja oseba, ki je bila priča poslabšanju stanja pacienta),

- zdravstvena oskrba Prva pomoč (opravljajo povprečni zdravstveni delavci, reševalna brigada),
- nujna zdravstvena oskrba (izkaže se za visoko usposobljene strokovnjake v oddelku za intenzivno nego)

Taki pogoji sili, kot podaljšanim izgubo zavesti ali komo neobdelani izvora, zahtevajo takojšnje intravenozno tiamina, glukozo in naloksona (vodnega).

Ta tri zdravila ne izvajajo samo terapevtske, ampak tudi diagnostične funkcije.

40% glukoze se daje v odmerku 80 mililitrov. Ta rešitev je sposobna obnoviti zavest bolnikom s komo, ki jih povzroča hipoglikemija. V primeru, da je koma posledica drugačnega patološkega procesa, bo glukoza v tem stanju služila kot vir energije.

Tiamin se daje intravensko v količini 100 mg za aktivno profilakso Wernickejeve encefalopatije kot zaplete alkoholne kome. Naloxone opravlja svojo funkcijo v primeru, da je koma povzročila zastrupitev z opiati.

V večini primerov, nezadostna količina časa, da diagnosticirati patološko stanje, zaradi česar je potrebno prevzeti klinične manifestacije bolezni in nekaj bystrovypolnimym laboratorij in instrumentalnih podatkov. O pravilni razlagi razpoložljivih podatkov je odvisna od učinkovitosti zdravljenja, in celo življenje bolnika.

Pri zdravljenju teh bolnikov, je treba posebno pozornost nameniti upoštevanju varnosti, kot so podatki o osebi in njegovi bolezni je pogosto odsotna, ki ne izključuje prisotnost hepatitis bolnika, tuberkulozo in virusom humane imunske pomanjkljivosti. Izvajanje vseh manipulacij (terapevtsko in diagnostično) je treba izvesti ob upoštevanju to funkcijo.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný