OqPoWah.com

Pretekli čas v angleščini

Pretekli čas se imenuje oblika glagola, ki označuje čas izvršitve določenega dejanja v preteklosti.

pretekli čas

V skupnem se šteje, da so pretekle časovne oblike v angleškem jeziku združene s konceptom preteklih časov. V tem članku bomo obravnavali tri glavne čase, ki se razlikujejo po trajanju in kakovosti. Torej, obstaja nedoločna preteklost (Pretekli nedoločeni ali preprosto), dolga (pretekla stalna) in popoln (pretekli čas) časi.

Obrazec preteklosti Preprosto

Pretekla preprosta oblika je najpogostejši in pogosto pretekli čas v angleškem jeziku. To je osnovni čas za izražanje kakršnega koli dejanja, ki se je zgodilo pred časom. Zelo pogosto tekmuje s sedanjim idealnim časom (sedanjim popolnim), ki kljub pripadnosti sedanjosti prevaja glagoli v preteklosti. Ne smemo pozabiti, da je popoln trenutni čas primeren le, če preteklo dejanje vpliva na sedanjost. Če dogodki niso povezani s sedanjostjo, uporabite Past Simple.

pretekli čas v angleščiniTa čas je zelo preprost. Če je glagol pravilen, ga preprosto dodajte, če je napačen - želena oblika je v standardni tabeli nepravilni glagoli:

Pred tremi dnevi smo igrali klavir. Pozabil sem svoj klobuk doma.

Če želite oblikovati vprašanje, uporabite pomožni glagol:

Ste včeraj igrali klavir?

Za negacijo se uporablja tudi ta pomožni glagol, vendar z negacijskim delom ni:

Ni gledala televizije.
Zato bi bilo treba uporabiti preteklo preprosto, če se je zgodilo v preteklosti in ni pomembno za sedanjost. Besede, ki napovedujejo uporabo te časovne oblike glagola - včeraj, pred 8 leti, leta 1989 (leta 1989) in tako naprej.

Pretekla stalna oblika

Pretekli čas je čas, ki kaže na trajno dejanje v preteklosti. Z drugimi besedami, se uporablja, ko gre za določen trenutek, o dejanju v procesu. Na primer, včeraj je igrala kitaro ob 10 uri. Primer kaže, da je pretekli kontinuirni oblikovan z dodatnim glagolom, ki je v preteklosti in glagolom s koncem. Če je stavek vprašljiv, pomožni glagol Če ga želite premakniti na začetek, če je negativen, ne:

Si igral klavir včeraj ob 10 uri? Ne, v tem času nisem počel.

Poleg tega se ta pretekli čas v angleščini uporablja za sklicevanje na akcijo, ki se je nekoč zgodila v določenem trenutku in je bila prekinjena z drugim korakom. Na primer, Med klicem smo pregledali revijo.

Pretekli Perfect in Pretekli Perfect Continuous

pretekli čas v angleščini

Ti časi se imenujejo kot nalašč in popolni dolgi pretekli časi. Za njihovo oblikovanje je potrebno dobro poznati oblike glagolov. Pretekli čas v angleščini v celoti temelji na tem znanju. Torej, za Pretekli Perfect potrebujete dodatno glagol ima / ima v obliki imetnika in drugega udeleženca glavnega glagola. Slednje lahko najdemo v tabeli nepravilnih glagolov ali pa jih oblikujemo z dodajanjem znanih končnih.

Ne smemo pozabiti, da se preprost popoln čas uporablja za izražanje dejanja, ki se je že končalo pred določenim trenutkom. V preteklosti se Past Perfect Continuous uporablja v primerih, ko se je neko dejanje začelo pred neko točko v preteklosti in trajalo nekaj časa. Pretekli Perfect Continuous se oblikuje z uporabo oblike, na katero se doda glavni glagol s koncem.

Na splošno pretekli čas v angleškem jeziku ni tako težak, kot se zdi na prvi pogled. Zelo pomembno je razumeti vse in vaditi na različnih vajah, kar bo v praksi popolnoma pokazalo zgoraj opisana pravila.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný