OqPoWah.com

Hipoglikemična koma: nujno zdravljenje. Kako pomagati pred prihodom zdravnika?

Hipoglikemično stanje, ko je vsebnost sladkorja zniža v krvi (glukoza) je lahko vsaka oseba, zlasti tiste, ki trpijo zaradi bolezni eksokrine trebušne slinavke. Hipoglikemična koma, nujna pomoč, v kateri je zelo pomembno v najkrajšem času, je skoraj vedno usoda diabetikov. Najpogostejši bolniki so tisti, ki imajo precej "dostojno" doživetje diabetesa prvega (odvisno od insulina) tipa.

Hipoglikemična koma nujna oskrbaKaj je strašna hipoglikemična koma? Poškodbe živčnega sistema, natančneje - možganski edem. Dejstvo je, da možgani uporabljajo skoraj polovico glukoze, ki vstopa v telo. Če je za hipoglikemično komo nujno oskrbo hkrati zamuja, možgani nima dovolj energije, da se ne sme delati na "polno močjo", kar pomeni, da vključuje "način mirovanja". Daljši Ta način omogoča stanje še slabše, saj je raven glukoze v krvi ne more zadržati manj vode (osmotski tlak se zmanjša), ta "ekstra" tekočina gre v tkivih, predvsem v možganskem tkivu. Če zdrava oseba v odzivu na znižanje ravni glukoze kompenzacij proizvaja več inzulina hormonski antagonisti, ki so namenjeni, da dobimo potrebne glukoze iz svojega skladišča v jetrih, nato pa pri diabetikih, ta uredba kršena.

Poleg tega je s sladkorno boleznijo predpisan, vendar tudi podaljšan, ne le "enostaven" insulin, ki ima dolgoročni učinek. V primeru prevelikega odmerjanja ali nekatere aktivnosti, ki vodijo do zmanjšanja koncentracije sladkorja v krvi, lahko hipoglikemijo država pride v sanjah, da ne prepozna osebo in razvoj v komo.

Zakaj obstaja hipoglikemična koma? Prva pomoč in simptomi

Vendar pa je vzrok za hipoglikemijo ne samo diabetes - to je najpogostejša situacija. V drugih primerih se lahko oseba, ki čutijo prve manifestacije zmanjšanje ravni sladkorja in sprejeti ukrepe (jesti), vendar je v primeru velikega "dolžini" bolezni, ki se ne more zgoditi, in pride do kome. To koma pojavi na nižjih ravneh glukoze pod 2,5 mmol / l (spodnja meja normalne - 3,3 mmol / l, za običajno raven mnogih diabetike "" - 7-8 mmol / l, in vse, kar je pod njim, že povzroča občutke hipoglikemije).

Pomoč pri hipoglikemični komi

Pri bolnikih s sladkorno boleznijo se lahko pojavi hipoglikemična koma zaradi:

 • prevelik odmerek insulina je nameren ali nenameren;
 • prevelik odmerek tabletiranega hipoglikemičnega sredstva;
 • na tešče ali jemanje majhne količine hrane 30-40 minut po injiciranju insulina;
 • ko je oseba vnesla predhodno izračunani odmerek, vendar je pred tem povečal telesno aktivnost;
 • ko je kršen časovni razpored injekcij insulina. Pri tem je treba povedati, da je oseba, ki trpijo zaradi sladkorne bolezni, če je bil v bolnišnici, ne da bi inzulina, "tako kot prej", ne da bi določanje glukoze v krvi profila: bolj ali manj hude bolezni "odpravlja nadomestilo", in odmerek insulina je treba določiti vsak dan, po tem, ko zdravnik, ki se zdravi, prepozna raven sladkorja v krvi;
 • Po alkohola: etanol zmanjšuje aktivnost teh encimov, ki so odgovorni za izdelavo dodatnih, če je potrebno, glukoze. To pomeni, da alkohol "blokira pot" do zaščitnih mehanizmov.

Drugi vzroki za hipoglikemijo:

 • dolgotrajno stradanje, še posebej, če je oseba fizično težko na delovnem mestu;
 • namerno uvedbo insulina zdrave osebe sebi ali drugi osebi;
 • nekroza trebušne slinavke, akutni pankreatitis in hepatitis;
 • Prisotnost v telesu tumorja, ki proizvaja insulin.

Pred razvojem komo, nekaj časa (do nekaj ur) lahko opazimo naslednje simptome:

 • neustreznost vedenja (pogosteje - agresija);
 • šibkost, utrujenost;
 • tresenje rok;
 • drhti po celem telesu;
 • občutek hude lakote.

Prva pomoč za hipoglikemično komo
V tem primeru najpogosteje zajema mrzel lepljiv znoj, postane bled, njegov hiter utrip je preizkušen. Nadalje se lahko oseba umirja, leži za počitek, in s strani je opazno, da se dodelitev nadaljuje hladen znoj, ampak nesmiselni spanec, oseba pogosto kriči, izraža nori želje. Če ga poskusite prebuditi, lahko najprej reagira, vendar ponavadi - ne da bi odprl oči in ne prepoznal drugih. To je začetna hipoglikemična koma. Zdaj je treba zagotoviti nujno oskrbo.

Torej, če ste opazili, neustreznost agresivnosti in dezorientacije pri osebi, ki trpi za sladkorno boleznijo (tudi če ga občasno pove, da je vse v redu), vendar nimate pri roki meter, nuditi pomoč, tako v hipoglikemičnega stanju, veliko sladkorja v krvi To ne predstavlja take nevarnosti za življenje kot država, če to ni dovolj. To je v hipoglikemičnega države (kome), račun gre na minuto, medtem ko je koma, visoke ravni sladkorja povzročil, je malo verjetno, da bo privedla do smrti in invalidnosti, če bo pomoč bo 30-40 minut.

Pomoč pri hipoglikemični komi

To je v uvodu raztopina glukoze intravensko. Najbolje je, če hiša ima glukometer. Če poznate tehniko intravenske injekcije, potem ko ste znaki hipoglikemije lahko injiciramo nerazredčeno 40% glukozo v količini 20-40 ml. Nato ne zapustite vene. Intramuskularno lahko izlijete (če sploh) glukagon.

Naj nekdo drug pokliče rešilca ​​(potrebna je hospitalizacija, še posebej, če je prišlo do prevelikega odmerka podaljšanega insulina).

Če zavest ni obnovljena, da še 20 ml iste viali glukoze tipa 1 "prednizolon" ali "deksametazon" i.v., da širi v 10 ml izotonične raztopine natrijevega klorida. Če je to storjeno brez nadzora glukoze glukoze, ne storite ničesar drugega pred prihodom brigade.

Prva pomoč z hipoglikemične kome, če družina nima v lasti tehniko intravenskih injekcij in glukagona v hiši ni (to je precej drago zdravilo), je naslednja:

 • dal bolnika na njegovo stran, gledal dih, tako da se ne ustavi;
 • Odprto okno, okno, tako da pride več kisika;
 • mogoče pod jezikom dal nekaj malega (enega) kosov rafiniranega sladkorja, in skrbi, da sladkor ni pogoltnil, saj je bolnik nezavesten lahko, premikanje čeljusti zaprta tako da je del njihovih dihalnih poti.

Pijte koma pacient ne more dati v: tako si poplav tekočine v pljučih, nato zdravljenje take posledice bo zelo težko in včasih celo nemogoče.

Če imate čas, ujeti moškega, ko je bil še pri zavesti, vendar je neustrezno in navdušena, poskusite, da bi to sladko soda, toplo vodo s sladkorjem ali medom, kos sladkarije ali medu. Hitra pomoč je obvezna, tudi če ti ogljikovi hidrati ste sami spopadali s tem nevarnim stanjem.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný