OqPoWah.com

Zdrava noseča ženska

Pravilna prehrana in čiščenje sta zagotovilo zdravja nosečnice

Nosečnost prinaša pomembne spremembe v življenju ženske. Včasih je bila sama, zdaj pa sta dva ali tri. Spreminja ne le notranji svet noseče ženske, temveč tudi telo ženske. Moral bo delati veliko bolj intenzivno, da bi ustvaril še eno življenje.

Osebna higiena

Med nosečnostjo mora ženska natančneje spremljati ne samo njeno zdravje, ampak tudi njo osebna higiena. Telo, dlako, nohte, zobe, genitalije je treba hraniti v absolutni čistosti. Človeška koža ima sposobnost dihanja in če je kontaminirana, bodo naravni procesi moteni. In praviloma te kršitve ne morejo škodovati samo ženski, temveč tudi plodu.

Na površini kože je končni rezultat aktivnosti lojnih in znojnih žlez vsak dan znoj in sebum. Če je noseča ženska ne bo poskrbela za kožo, mogoče je pojav mozolja in neprijetnega vonja, pa tudi pustularnih bolezni, kar lahko povzroči povečanje ESR, kar ni zaželeno.

Ženske zjutraj se morajo začeti s higienskimi postopki. Če je mogoče, je bolje, da se tuširate, in če ni enega, potem je dovolj, da obrišete telo z brisačo, namočeno v vodi pri sobni temperaturi. Po prhanju, če ni alergije, lahko na telo nanese hranilno kremo, ki preprečuje pojav strij. Pomembno je vedeti, da lahko vroče kopel v zgodnjih časih povzroči splav.

Obraz in roke, zlasti nohte, temeljito oprati z antibakterijskim milo. Žeblji na rokah in nogah kmalu strižne, ko rastejo. Pri rezanju je možna poškodba kože, zato je po končanem postopku boljša obdelava prstov z jodom ali tinkturo kalendula (za dezinfekcijo).
Da ne bi ustvarili nevarnega okužbe med nosečnostjo, Posebno pozornost je treba nameniti intimni higieni. Večkrat na dan mora ženska, ki je na položaju, speriti zunanje spolne organe, po možnosti pa po vsakem obisku v stranišču. Če ne upoštevate teh pravil, bodo neizogibno naslednje bolezni: kolpitis, vulvitis, izpuščaj na pljučih in drugi, nič manj nevarni. Pomembno je: vsak dan zamenjati spodnje perilo ali celo dvakrat na dan.

Za rast in popoln razvoj ploda so potrebni fluoridi in kalcij, ki jih otrok zavzame v materino telo. Zato veliko ženske so pokvarite zobe. Da bi se to zgodilo, ni dovolj, da obiščete zdravnika, morate ustrezno skrbeti za ustno votlino: pazljivo očistite zobe z pasto, ki vsebuje fluorid in kalcij, po vsakem prigrizku ali polnem obedu dobro sperite usta. In, seveda, zjutraj je treba očistiti ne samo zobe, temveč tudi jezik, na njej se večina bakterij kopiči.

Pravilna prehrana

Hrana, ki jo potrebuje noseča ženska, mora biti bogata s hranili, vitamini, vlakninami, fosforjem, kalcijem, beljakovinami in ogljikovimi hidrati. Izdelke je treba uporabljati sveže in zdrave, ne zlorabljajte prekajenih živil ali kumaric. Sokovi med nosečnostjo so le sveže stisnjeni, zato je bolje piti brusnični sok.

V prvem trimesečju lahko pojedete vse, kar noseča ženska želi, osnovna zahteva za hrano je varnost. V drugem trimesečju se prične intenzivna rast in razvoj ploda, Tako noseča, v skladu s priporočili zdravnika, morate pregledati in prilagoditi svojo prehrano. V korist otroka in mame bo šel izdelki, ki vsebujejo kalcij (mleko, skuto, kefir, sir) in beljakovine. Večkrat v desetih dneh za uporabo: ribe, saj so bogati s fosforjem, drobovino in ajdo, vsebujejo železo, sadje - bogate z vitamini.

V tretjem trimesečju je potrebno zmanjšati vnos soli in tekočine, saj se v tem obdobju razvije verjetnost gestoze. Noseča ženska je bolje jesti več sadja in zelenjave, in manj ocvrte, slane, prekajene hrane. In najpomembnejše pravilo, ki bi si ga moralo zapomniti vsaka noseča, je, da ne jeste dva ali tri, kot starši radi svetujejo.

Vsa ta preprosta pravila in priporočila pomagajo telesu, da se hitro prilagodi novim razmeram, noseča pa bo rodila zdravega otroka.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný