OqPoWah.com

Vezava jajc z biseri - trdo delo, lep rezultat!

Zelo pogosto se tehnika tkanja uporablja ne samo za dekoriranje kroglic in kamenčkov, ampak tudi za velike predmete. Na predvečer Velikonočnih dni je še posebej priljubljeno prepletanje jajc z biseri, kar omogoča edinstveno in originalno velikonočno darilo.

Spodnja jajca z biseriČe za jajce nimate lesene praznine - ne obupajte. Lahko uporabite svečo v obliki jajca. Če ni, se lahko osnova za pletenje opravi neodvisno.

Kje začnemo tkanje naših "oblačil" za jajca iz kroglic? Prvič, sperite surovo jajce in ga za 5-6 ur v slani vodi za okrepitev lupine. Z debelo iglo prebodite majhne luknje na obeh koncih jajc. Preluknjajte jajce in pihajte njegovo vsebino skozi luknje. V notranjosti nalijte malo vode (lahko uporabite brizgo) in jo pihajte tudi. Suhe lupine. Ta obdelovanec ima čudovito in enakomerno površino. Res je, da obstaja ena "ampak" tukaj. Osnova za pletenje jajc je zelo krhka in z neprevidnim rokovanjem se lahko zdrobi. Da bi to preprečili, je treba pokrivati ​​površino lupine s koščki papirja (papirnati serviete, časopisi, ovojni papir).

  1. Izrezati kvadratke 2 x 2 cm iz papirja in jih polniti v pol ure.
  2. Potem je treba papir izvleči in ga večkrat pregibati (bolje absorbirati vodo). Kosi papirja morajo biti mokri, ne mokri.
  3. Razredčite PVA lepilo na polovici z vodo. Lepilo 4-6 plasti, postavljanje papirja diagonalno. Takšne blazinice je bolje, da se popolnoma prilegajo. Oblikujte papirno podlago vodotesna barva, če je del obdelovanca odprt.biserni nakit

Najlažji način dekoriranja

Lahko preprosto dekorirate jajca. Če pokrivate obdelovanca z barvo in ne pustite, da se posuši, nato pa z vrvico, potem boste dobili zanimivo velikonočno jajce.
Ovojna jajca z biseri po sektorju

Tkanje jajc z biseri je zelo težko delo. Treba je opozoriti, da so v obliki in velikosti vsa jajca drugačna: ena je preveč okrogla in velika, druga pa podolgovata in majhna. Zato morate upoštevati dejstvo, da je pletenje jajc z biseri osebni znak. Če želite lepo in gladko jajce, pripravite več praznih delov različnih velikosti. Kroglica srednjega noge. Če se ne ujema, potem bo drugi ravno prav - in vaše delo ne bo zapravljeno. Naslednji čas se lahko uporabijo preostale praznine. Obstaja veliko načinov izdelave velikonočnih jajc. Eden od njih je pletenje jajc s kroglami po sektorjih.

1. Naredite 6 beaded verig (od drugih so izdelane druge kroglice). Njihova dolžina mora biti enaka višini jajca. Ko naredite potrebno število cvetov v vsaki verigi, pritrdite linijo in vrvico 6 verig na vrhu jajčeca, ki poteka skozi dva zgorna kroga cvetov vsake verige. Nato morate povezati konca črte z obročem. Na enak način morate zapreti samo dno cvetov verig v obroču. Ker je zgornji del jajc že nižji, lahko dodate še eno kroglico spodaj, med pari verig z verigami.

Kroglice2. Postavite "vezane" verige na izpolnjeno obliko. Potem pritrdite ribiško črto in raztegnite iglo skozi sredino cvetlice in eno nogo. Nato stopite na linijo 4 kroglice in preskočite njen konec skozi 2 cvetni kroglice na drugi verigi. Nato moramo na ribiški črti premakniti 4 kroglice in iglo prenesti skozi dva kroga naslednje verige. Zato nadaljujte skozi vse zgornje cvetje verig preko spodnjih kroglic in dodajte 4 kroglice med njimi.

3. Potegnite ribiško črto skozi sredino 2. rože prve verige v naslednjo vrstico. Ločite še 6 verig, ki so sestavljene iz 5 cvetov. Tkanje še 8 kroglic med cvetjem sosednjih verig. Pritrdite verigo pet do dveh kroglic. Po pritrditvi 6 verig (vsaka je sestavljena iz 5 cvetov), ​​preostali "pasovi" tkajo: od spodaj - simetričnega zgornjega in sredinskega jajca. Število kroglic v vezavi "pasovi" je odvisno od velikosti jajca.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný