OqPoWah.com

Zgodovina aerobatike skupine "Swifts"

"Swifts" - aerobna ekipa, ki je podelila naziv najboljšega na svetu. Njegovi številni nastopi na mednarodnih zračnih kaže, letalskih parad in drugih dogodkov, "Swifts" ohraniti visok ugled ruski Air Force, kaže akrobacij upscale ruski borec pilotov, kot tudi ogromno priložnosti za domače letala.

aerobatika

Predpogoji za ustvarjanje skupine

Letalska skupina Strizhi je del 234. pole 16. letalske vojske, ki je nastala na zori 50-ih let 20. stoletja. Polk je bil namenjen predvsem sodelovanju na letalskih paradah v glavnem mestu. Osnova je bila Moskovska regija letališče Kubinka, kjer je od sredine prejšnjega stoletja potekalo redno prikazovanje aerobnih umetnosti kadetov letalskih šol, članov vlade in predstavnikov različnih diplomatskih predstavništev.

Poleg tega so piloti letalskega polka sodelovali pri spremljanju zrakoplova tujih voditeljev držav, ki so leteli v ZSSR na uradnih obiskih in letalih s prvimi sovjetskimi kozmonavti. Leta 1983 so piloti regij začeli razvijati nov model borcev četrte generacije.

Na kakšni leti "Swifts"?

Aerobna ekipa, pozneje imenovana "Swifts", je bila prva v Sovjetski zvezi, ki je uporabljala borce MiG-29, ki velja za enega najboljših vojaških letal. Supersonični bojni lovec, ki se odlikuje po njegovi lahkosti in manevriranosti, je bil razvit v Mikoyanovem oblikovnem biroju od začetka sedemdesetih let 20. stoletja. Do sredine desetletja je bila ustvarjena izvirna skica prihodnjega borca. Poleg lastnosti letala naj bi imela nova letala sodobno orožje in opremo za opazovanje, kar enako ustreza zahtevam bližnjega in daljnega zračnega boja.

hitra aerobika

Prvi testi MiG-29 so potekali leta 1977. Izpeljali so vrsto preizkusnih letov, letalo je začelo proizvajati v zgodnjih osemdesetih letih. Trenutno je borec proizveden v dveh različicah - enojni in dvojni (bojni trening model). Do danes je bilo izdelanih okoli 1.500 strojev tega modela.

Pojav "Swifts"
Aerobna ekipa "Strizhi" obstaja od 6. maja 1991. Ta datum se prikaže v vrstnem redu za ustvarjanje skupine. Nato je bilo edinstveno barvanje letala. Prvotna različica je bila naslednja: trupi bele barve, skupaj s kobilicami, pobarvani v svetlo modri barvi. Na straneh avtomobilov so bile modre luči. Na dovodih zraka so bile črne črte.

o tem, kaj leti hitra aerobna ekipa

Leta 2003 je doživel vse akrobatska letala "Swifts" skupina načrtovano vzdrževanje, po katerem je tehnika našel novo barvo: rdečo-beli trup z modrimi Swifts na vrhu in na dnu. Tako je tehnika začela nositi barve ruske zastave. Temelj borcev je imelo črke "MiG". Akrobatska skupina programa "Swifts" prvič pokazala svojo tuje občinstvo v Franciji, na proslavi ob 50. obletnici eskadriljo leta "Normandie-Niemen". Od takrat skupina redno prikazuje spretnosti visokokakovostnega pilotiranja na vseh vrstah ruskih in tujih dogodkov.

Značilnosti letov

Aerobna ekipa "Swifts" v svoji izvedbi vključuje različne figure, ki so hkrati opravljali solo in dva zrakoplova. V repertoarju je tudi veliko elementov, ki jih izvaja celotna skupina. Letalstvo skupine lahko izvajajo takšne naloge za letenje kot "kladivo", "zvezda", "puščica", "križ" in drugo. Pogosto so skupni leti aerobnih ekip "Strizhi" in "Ruski vitezi". Tako je na letalski oddaji leta 2007 devet pilotov teh skupin izvedlo "sod" pri letenju "Big Diamond". Ta številka je bila prvič proizvedena s sestavo različnih modelov letala.

Osnovna sestava aerobne ekipe "Strizhi" je sestavljena iz šestih pilotov pod poveljstvom polkovnika letalskih sil Sergeja Osyaykina. Vodja skupine opravlja funkcijo poveljnika med leti. Vsi udeleženci aerobne ekipe "Strizhi" imajo kvalifikacijo prvih pilotov.

prestavlja aerobno ekipo

O letih "Swifts" sestavite pesmi. Obstajajo številni zbirni modeli letalske skupine letala v zmanjšani obliki. In človeka, ki je kdaj videl zračno predvajanje teh asov, težko pozablja vtise svojih nepozabnih letov, saj v skupino spadajo najboljši piloti države.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný