OqPoWah.com

Kaj je komercialni proizvod?

Problemi načrtovanja obseg proizvodnje in računovodskih izdelkov je bil vedno v središču pozornosti vodilnih delavcev, računovodij, financerjev in drugih strokovnjakov, ki so vključeni v realni sektor gospodarstva. Blago je blago, ki ga proizvaja podjetje, ki je v skladišču in je pripravljeno za pošiljanje potrošniku. Računovodstvo je izdelano tako v naravi kot denarju. Hkrati so polizdelki vključeni tudi v obseg tržnih proizvodov, ki se dobavljajo tudi na trgu.

Če vzamemo kot primer tovarno za proizvodnjo avtomobilov, je vsekakor očitno, da je njena blagovna proizvodnja sestavljena iz avtomobilov. Ti stroji so lahko različnih blagovnih znamk. Po drugi strani ima vsaka blagovna znamka več možnosti za združevanje. Na primer, celotno linijo modelov Volga avtomobilska tovarna opremljen z ogrevalno napravo. Kupec lahko izbere stroj, opremljen z magnetofonom in navigatorjem glede na njegove potrebe. Podobno je notranjost avtomobila obložena v različnih materialih.

Iz navedenih primerov je razvidno, da se različni materiali in komponente uporabljajo za proizvodnjo avtomobilov. Seveda, radijski sprejemniki kupijo od dobavitelja tretjih oseb. Tovarna radia v Rusiji ali v tujini se ukvarja s proizvodnjo teh kompleksnih izdelkov. Tako je mogoče sklepati, da je njegov tržni proizvod služil kot sestavni del avtomobila. Ni težko uganiti, da sta delež in stroški takšnih komponent pomembna.

Da bi razumeli eno subtilnost v sistemu ekonomskih kazalcev, je treba vedeti, da se pri analizi in izračunu rezultatov dejavnosti podjetja za določen čas uporabljajo kazalniki, kot je bruto in tržna proizvodnja. Zdi se, da so nekateri študenti in mladi ekonomisti iz istega razloga enaki. Čeprav imajo v resnici temeljne razlike. Za vodje, ki se ukvarjajo z finančno upravljanje, imajo popolnoma drugačne informacije, ki pa so podlaga za sprejemanje vodstvenih odločitev.
V avtomobilski tovarni, ki je na primer vzeta, je povsem mogoče, da je situacija, ko so te radijske enote kupljene z veliko rezerva. Blago proizvodnja - dokončani avtomobili - se stalno prodajajo potrošnikom. V tem primeru se stroji kupijo brez teh snemalnikov. To se lahko zgodi iz različnih razlogov. Eden od njih je zastarelo oblikovanje. Vsa vodilna podjetja ponujajo svoje avtomobile, opremljene z igralci na optičnih diskih. In v našem primeru, včerajšnji magnetofon, ki samo izgubi trak na kasetah.

Izkazalo se je, da bodo kupljene komponente za prihodnjo uporabo neuporabna količina prahu v skladišču. Prvič, to dejstvo označuje nizko strokovno raven logističnih strokovnjakov. Seveda jih ne smemo kriviti za nakup velikega števila teh komponent. Najverjetneje so nasprotne stranke ponudile zelo ugodne pogoje. In snemalnik je kupil po ceni, ki je precej nižja od tržne cene. Zdaj, ko so dolgo v skladišču, dejstvo prisotnosti povečuje bruto proizvodnjo.

Moram reči, da tak kazalec kot bruto proizvodnja, je sestavljena iz preproste formule. Bruto proizvodnja je blagovna proizvodnja in zaloge v skladiščih. In temu dodamo količino dela v teku. Ko glavni strokovnjaki analizirajo rezultate dejavnosti podjetja v poročevalnem obdobju - lahko je četrtletje ali leto - potem nujno pozorni na strukturo bruto proizvodnje. Zaloga komponent, ki ne najdemo uporabe v glavni proizvodnji, je treba čim bolj zmanjšati. Kako je to storjeno, je ločena tema.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný