OqPoWah.com

Najdaljša koma ali celo življenje brez zavesti

Slavna pesem poje: "Med preteklostjo in prihodnostjo je le trenutek." Ime mu je naše življenje. Toda kaj, čeprav ta "trenutek", oseba izvaja nezavedno? Ali je v tem primeru vredno, da se drži? Nihče ne bo natančno odgovoril na to vprašanje. Vendar pa obstajajo primeri, ko je bila oseba med desetletjem med življenjem in smrtjo in se je lotila tega "trenutka". Govorimo o najdaljših komih, v katerih je oseba obiskala.

Sanje o življenju

Dolg koma je bil določen v ZDA. Konec leta 1969 se je v bolnišnico pripeljalo 16-letno dekle s pljučnico. Bodite navadni primer v medicinski praksi, zdravili se bodo in se vrnili v polno življenje. Ampak Edward Orsquo-Bar je trpel zaradi sladkorne bolezni. 3. januarja insulin ni dosegel cirkulacijskega sistema, deklica pa je že več let izgubila zavest.

Zadnja fraza moderne "Sneguljčice" je bila zahteva, da mati ne zapusti nje. Ženska je držala besedo: petnajst let je preživela na hčerinem postelji. Slavila je vse njene rojstne dneve, prebrala njene knjige in verjela v najboljše. Bil sem zunaj le za spanje in tuširanje. Leta 2008 je mama umrla, njeno sestro pa je prevzela sestra nenavadnega pacienta.

Novembra 2012, v 59. letu starosti, je "Snow White" umrl. Tako je najdaljša koma trajala 42 let.

najdaljša koma

Omeniti velja, da je revna deklica s svojimi odprtimi očmi preživela vse svoje nezavedne leta. Nihče ni videla ali slišala, se ni ničesar odzvala. Odrezati veke Edwarda Orsquo-Barassmogla šele na dan smrti.

Ali se lahko po več letih zbudiš?

Do nedavnega so bili zdravniki prepričani, da je med življenjem in smrtjo osebe le prvi mesec. Nato je vrnitev v zavest nemogoča. Nekaterim sorodnikom pacientov tega položaja ni bilo všeč, in so čakali leta na postelji ljubljenega, dokler se ni zbudil.

Najdaljša koma, po kateri se je bolnik začel odzvati na druge, je trajal 20 let. Že toliko let je ameriška Sarah Scantlin preživela nezavest, ko jo je zadela pijan voznik. Da je natančna, nezavestna, je preživela 16 let. Potem je s pomočjo oči začela komunicirati z bližnjimi. Po štirih letih se ji je vrnilo nekaj refleksov in govora. Vendar pa je po prebujenju Sara iskreno verjela, da ji je še vedno 18 let.

Edward iz odvetniške zbornice

Pravzaprav se je najdaljša koma, po kateri je prišel človek, zgodila s poljskim državljanom - Janom Gbskyom. Pole nezaveden je preživel 19 let. Ko se je Yang zbudil, se je najbolj navdušil nad številom in ponudbo blaga v trgovinah. In ne za nič. On je "zaspal" v zgodnjih osemdesetih letih, ko je bil uveden vojaško pravo v državi. Gzhbsky je prišel k sebi v letu 2007.

Primeri v Rusiji in Ukrajini

Tudi v teh državah se čudežno vrnejo v življenje. Torej se je ruski najstnik Valera Narozhnigo po 2,5 letih globokega spanca spoznal. V komi se je 15-letni deček srečal z električnim šokom.

Ukrajinski mladenič Kostja Shalamaga je preživel dve leti brez zavesti. Po nesreči je bil v bolnišnici. 14-letni deček, ki je kolesaril, je zadel avto.

simptomi hiperglikemične kome

Seveda oba primera ne moreta potekati v Guinnessovi knjigi rekordov v kategoriji "Najdaljša koma". Toda starši verjetno niso želeli, da fantje postanejo slavni na ta način. V obeh primerih sorodniki pravijo, da se je čudež zgodil, ker so se njegovi sorodniki molili in verjeli vanj.

Življenje po "dolgem spanju"

Najdaljša koma, iz katere je prišel človek, so se znanstveniki vrnili k preučevanju te nezavedne države. Zdaj je znano, da se možgani lahko sami ozdravijo. Res je, da še ni jasno, kako "vključiti" ta mehanizem.
Afriški raziskovalci verjamejo, da lahko najdete zdravilo za komo. Po njihovem mnenju je v naših dneh mogoče začasno pripeljati osebo v zavest. Nekatere spalne tablete imajo takšne lastnosti. Vendar pa je bilo to vprašanje malo raziskano.

Doslej je po mnenju opazovalcev najtežje za osebo, ki je bila med življenjem in smrtjo, psihološka prilagoditev. Pacientu je težko verjeti, da je starejši, da so njegovi sorodniki stari, da so otroci rasli in da je svet postal drugačen.

najdaljšo komo, po kateri je človek prišel k sebi

Nekateri ljudje po vrnitvi iz globokega spanca preprosto ne razumejo svojih bližnjih. Torej se je na primer angleška ženska Linda Walker, prebujala, začela govoriti na jamajčanskem narečju. Zdravniki verjamejo, da je primer povezan z genskim spominom. Morda so bili predniki tega jezika predniki Linda.

Zakaj ljudje padejo v komo?

Še vedno ni jasno, zakaj nekateri ljudje padejo v to državo. Toda vsak primer kaže, da je bilo v telesu nekaj odstopanja.

Trenutno je več kot 30 vrst koma:

 • travmatično (prometna nesreča, modrica);
 • toplotna (pregrevanje, pregrevanje);
 • strupeno (alkohol, droge);
 • endokrine (diabetes) in druge.

Vsak globok spanec je nevarna država med življenjem in smrtjo. V možganski skorji pride do inhibicije, motnje delovanja živčnega sistema in krvnega obtoka. Na osebo se ugasnejo refleksi. To je bolj kot rastlina.

Najdaljša koma je trajala 42 let

Včasih je bilo, da ljudje v komi ne čutijo ničesar. Vse se je spremenilo po incidentu z Martinom Pistoriusom. Mladenec je zaradi bolečin v grlu padel v komo in tam živel 12 let. Po prebujanju leta 2000 je Martin povedal, da se je vse počutil in razumel, preprosto ni mogel dati signala. Trenutno je mož poročen in deluje kot oblikovalec.

Hiperglikemična koma, simptomi in nujno zdravljenje

Bolnike s sladkorno boleznijo je treba izločiti v ločeni vrstici. V njej je bila prva junakinja našega članka stara 42 let. Glavna stvar je, da se lahko na začetni stopnji te bolezni človeku pomaga.

Ko se v organizmu pri diabetes mellitus zviša nivo glukoze v krvi in ​​se toksini kopičijo, se nato razvije hiperglikemična koma. Simptomi bolezni so naslednji:

 • naraščajoča šibkost;
 • nenehno žejen;
 • izguba apetita;
 • pogosta želja po odhodu v stranišče;
 • povečana zaspanost;
 • koža rdeče;
 • dihanje postane hitrejše.

Po teh simptomih lahko oseba izgubi zavest, pade v komo in umre. Da bi to preprečili, morate nujno intravensko ali intramuskularno injicirati insulin. In pokličite tudi rešilca.

najdaljša koma

Glavna stvar je, da se te vrste ne mešajo izguba zavesti s hipoglikemijo. Z zadnjo boleznijo v krvi v kapljicah sladkorja v krvi. V tem primeru je insulin bolan.

Zdieľať na sociálnych sieťach:

Príbuzný